Restaurangutbildning samlas och får nya lokaler

| Av Pernilla Hansson | Tipsa redaktionen

Nya satsningar på restaurangutbildningen i Växjö.

Kungsmadskolans restaurangutbildning i Växjö ska samlas i nya lokaler och stå klar inför höstterminen 2019. Kungsmadskolan byggs om för att ge plats åt hela restaurangskolan, som i dag finns både på Kungsmadskolan och i lokaler vid Ringsberg, och en restaurangmatsal för 80 personer.

- Vi ser stora fördelar med att skapa nya lokaler som samlar hela restaurangskolan. Det möjliggör en mer innovativ och modern yrkesutveckling i branschen. Det blir också en positiv skjuts framåt för hela skolan och för matlandethuvudstaden Växjö, säger Pernilla Tornéus, ordförande i utbildningsnämnden i en kommentar.

Det är lokalerna på Kungsmadskolan där det nedlagda programmet för hantverk och design tidigare fanns, som görs om.

Ombyggnaden för restaurangskolan planeras vara klar våren 2019 för att kunna tas i bruk av verksamheten inför höstterminen 2019. 



Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Startsidan just nu

Sommaren innebar hög tillväxt för Alvestaglass

Snabbare med samma smakkaraktär

Han vidareutvecklar Mr Voon med nattöppen asiatisk streetbar.

Jobb & Karriär
Hon ska få fler att upptäcka Oumph

Wayne’s Coffee breddar veganskt utbud

Inför fler rätter med Oumph på menyn.

Från Sture till Brasserie 1742

Kock i modekampanj

Medgrundare av Stockholmskrogen Matateljén syns i modekedjan Uniqlos kampanj.

Nyhetsbrev

Läget akut för svenska flodkräftan

Men trots att arten är nära utrotning uppmanas svenskarna att prioritera den före signalkräftor.

Arkiv

Här öppnar Subway och Sibylla

2

Nu har sista munken sålts

MAP-packat växande trend i bagerinäringen

Hotel Rogge i nya händer

Nu startar äppelskörden

Ny chef för Stockholm Circle

Ölen kan bli dyrare

Upprop i restaurangbranschen - vill öka efterfrågan på svenska råvaror

Efter sommarens torka uppmanas restauranger och måltidsverksamheter välja svenskt kött, frukt och grönt för att stötta bönder efter sommarens torka.

”Århundradets kock” har gått ur tiden

Paulig rekryterar ny HR-chef

Norsk kedja expanderar i Sverige

Klassisk korv får klimatsmart kompanjon

Här öppnar Zócalo

Krispig fisk till city

Burger King grillar Whopper - i solen

Hamburgerkedjan utnyttjar extremvärmen i Kuwait.

7-eleven satsar på satelliter

Heineken investerar i kinesisk bryggerikoncern

Bolaget kommer även att licensera ut sitt varumärke för marknaderna i Kina, Hongkong och Macau.

Max vill skaka om Way out West

Coca-Cola höjer priserna

Esperanto i konkurs

Hovmästare ny chef på Röda Korset

Bordsservering på McDonald´s

Reitans rockad – hon blir ny vd i Sverige

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.118