23948sdkhjf

De ska främja fisk- och skaldjursbranschen

| Av Pernilla Hansson | Tipsa redaktionen

Första styrelsen för nya Föreningen Fisk och Skaldjursrådet utsedd.

Viktiga frågor som Fisk och Skaldjursrådet driver är;

- Vara talesman för branschen i fråga om HAVs spårbarhetssystem tillsammans med Svensk

Dagligvaruhandel

- Revidera och utveckla tidigare framtagna branschriktlinjer för fisk och skaldjur

- Märkningshandbok

- Reviderade branschriktlinjer för sill

- Tolkning av angivande av första nedfrysingsdatum på konsumentförpackningar

Den nya fristående organisationen Fisk och Skaldjursrådet har valt en första styrelsen bestående av Martin & Serveras hållbarhets- och kvalitetsdirektör AnnaLena Norrman, Susanna Wadegård, chef för Axfoods kvalitetsavdelning, Ulf Fransson, ordförande i Medlemsrådet Fisk och Skaldjursrådet Stella Polaris, Erika Rapp som är kvalitets- och miljöchef hos Menigo samt Martin Feldt vd i Feldts Fisk och som också blir organisationens ordförande.

Styrelsen valdes under det första årsmötet som hölls 15 maj.

Den nya fristående organisationen är sprungen ur Föreningen Fryst och Kyld Mat och dess föregångare Djupfrysningsbyrån och innevarande år blir organisationens första verksamhetsår.

Fisk och Skaldjursrådet välkomnar både fabrikanter och grossister inom både retail och foodservice och uppdraget blir att bland annat representera och vara talesman för branschen mot exempelvis myndigheter, svara på remisser, samt att verka för att en hög redlighet upprätthålls och generellt driva frågor för att främja och utveckla branschen.

- Vi har många utmaningar i sjömatsbranschen framför oss och att det därför viktigt med en förening som kan ha en helikoptersyn och kan föra branschens talan. Inte minst visar det framgångsrika arbetet med att få HAVs spårbarhetssystem mer anpassat till marknaden hur viktigt det är med en enad bransch. Styrelsens representation visar också att man i företagen sätter stor vikt vid de frågor föreningendriver, säger Martin Feldt, nytillträdd ordförande i en kommentar.



Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Startsidan just nu

Stockholm Culinary Team - galamatens mästare

Världens bästa regionala kocklandslag, Stockholm Culinary Team, lagade maten under Restauranggalan. Här är menyn.

Här öppnar pizzakedjan nytt

Restauranggalan 2018
Här är Restauranggalans alla vinnare!

Pristagare från hela landet hyllades under den tionde upplagan av Restauranggalan.

Restauranggalan 2018
Årets arbetsplats - Långbro Värdshus

Personalen ska vara lika nöjda som gästerna när det lämnar arbetet för dagen, sa krögaren och kocken Fredrik Eriksson när han mottog priset under Restauranggalan.

Restauranggalan 2018
Hon är årets hederspristagare

En märkbart rörd Karin Fransson förärades RS Restauranger & Storköks och Svenska kockars Hederspris.

Restauranggalan 2018
Operakällaren är årets krog

"Beviset på att fine dining aldrig går ur tiden".

Nyhetsbrev

Restauranggalan 2018
En leverantör att lita på

Årets Leverantör är Rational.

Arkiv

Restauranggalan 2018
Årets krögare verkar i Helsingborg

Per Dahlberg på Restaurang Gastro är Årets Krögare.

Restauranggalan 2018
Årets matsalsteam arbetar på Gastrologik

Att involvera alla i allt är ledord för Stockholmskrogen där årets matsalsteam arbetar.

Restauranggalan 2018
Årets kulturrestaurang ligger i Värnamo

Restaurang Syltan på konst- och designmuseet Vandalorum är Årets Kulturrestaurang.

Restauranggalan 2018
Han är årets innovatör

Kocken och krögaren Paul Svensson är en gastronomisk innovatör som sätter råvaror från växtriket främst.

Restauranggalan 2018
Årets klassiker finns i Malmö

Skånsk krog tog hem utmärkelsen Årets Klassiker, Årstiderna.

Restauranggalan 2018
Han är årets smakskapare

Rutabagas Mathias Dahlgren tilldelas utmärkelsen Årets Smakskapare.

Restauranggalan 2018
Årets Hållbara krog är K-Märkt Garnisonen

Nära samarbete med leverantörerna och matfilosofin att inte slänga något ledde till vinst i kategorin Årets Hållbara Krog.

1

Restauranggalan 2018
Luzette bjuder på årets kroginteriör

Till bords!

Restauranggalan 2018
Ölgäris gick segrande ur striden

Årets Ölutvecklare är Ölgäris, ett community för ölintresserad kvinnor och ickebinära som vill lära mer om och dricka öl, startat av Josefine Törnqvist.

Restauranggalan 2018
Årets Sommelier - Peter Halldén

Han är utsedd till Årets Sommelier.

Restauranggalan 2018
Årets Framtidslöfte - Fabian Olli Johanson

Han är korad till Årets Framtidslöfte vid Restauranggalan på Cirkus på måndagskvällen.

Restauranggalan 2018
Holy Greens får utmärkelsen Årets Hälsokrog

Restauranggalan 2018
Årets barkoncept finns i Uppsala

Årets Barkoncept är 7 Flaskor i Uppsala.

Restauranggalan 2018
Första priset utdelat - Årets Stipendiat

Han tiilldelades Svenska Kockars Förenings Ungdomsstipendium.

Restauranggalan 2018
Dags för Restauranggalan!

Ikväll äger Restauranggalan rum på Cirkus i Stockholm.

Kockduo till Frippes

Dumplingkedja öppnar fjärde restaurangen i år

Svenskarna äter mer parmesan än någonsin

Da Matteo med orangeri

Norsk läsk byter namn efter påtryckningar

Rosen blir Quan

Dansk startup ska utmana restaurangerna

Bagerikedja mer innehållstransparenta

Livsmedelsverket stoppar försäljning av 52 ton nuggets

Bro Burger öppnar nytt

Två gånger gästspel

Burgerkedja på offensiven

De kan vinna Utstickarpriset 2018

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.599