Nya Restaurang Artilleriet öppnad

| Av Pernilla Hansson | Tipsa redaktionen

Trio ligger bakom ny restaurangsatsning i Armémuseum på Östermalm i Stockholm.

Mattias Örn, Carina Degen Örn och Andreas Tillborg ligger bakom nya Restaurang Artilleriet belägen vid Armémuseum mitt på Östermalm.

Trion har tidigare drivit restauranger som Atrium på Nationalmuseum och Horisont och med den nya restaurangen ska erbjuda lunch, middag och cocktails. Därtill finns en uteservering på Artellerigården som rymmer omkring 100 gäster.

- Maten kommer att vara blandad, dagens lunch, fräscha sallader, vegetariskt, dagens tavla med klassiker, rätter med fokus på det svenska köket med influenser från övriga världen. Vi ska också servera stans bästa Croque monsieur med tryffel, den ska bli vårt signum, säger Mattias Örn i en kommentar.

Restaurangen interiör är ritad av Butler Interiör och materialvalen är marmor, mässing och läder. I inredningen, som är byggd för att locka olika målgrupper och sällskap, blandas traditionella restaurangbord med höga barstolar och soffgrupper och lokalen rymmer även ett stort communitytable.

Lokalen är även tillgänglig att abonnera för slutna sällskap och istället för att tillhandahålla en traditionell festvåningslokal erbjuds möjlighet att få tillgång till den nyrenoverade matsalen, cocktailbaren och uteserveringen i sin helhet.



Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Startsidan just nu

Sommaren innebar hög tillväxt för Alvestaglass

Snabbare med samma smakkaraktär

Han vidareutvecklar Mr Voon med nattöppen asiatisk streetbar.

Jobb & Karriär
Hon ska få fler att upptäcka Oumph

Wayne’s Coffee breddar veganskt utbud

Inför fler rätter med Oumph på menyn.

Från Sture till Brasserie 1742

Kock i modekampanj

Medgrundare av Stockholmskrogen Matateljén syns i modekedjan Uniqlos kampanj.

Nyhetsbrev

Läget akut för svenska flodkräftan

Men trots att arten är nära utrotning uppmanas svenskarna att prioritera den före signalkräftor.

Arkiv

Här öppnar Subway och Sibylla

2

Nu har sista munken sålts

MAP-packat växande trend i bagerinäringen

Hotel Rogge i nya händer

Nu startar äppelskörden

Ny chef för Stockholm Circle

Ölen kan bli dyrare

Upprop i restaurangbranschen - vill öka efterfrågan på svenska råvaror

Efter sommarens torka uppmanas restauranger och måltidsverksamheter välja svenskt kött, frukt och grönt för att stötta bönder efter sommarens torka.

”Århundradets kock” har gått ur tiden

Paulig rekryterar ny HR-chef

Norsk kedja expanderar i Sverige

Klassisk korv får klimatsmart kompanjon

Här öppnar Zócalo

Krispig fisk till city

Burger King grillar Whopper - i solen

Hamburgerkedjan utnyttjar extremvärmen i Kuwait.

7-eleven satsar på satelliter

Heineken investerar i kinesisk bryggerikoncern

Bolaget kommer även att licensera ut sitt varumärke för marknaderna i Kina, Hongkong och Macau.

Max vill skaka om Way out West

Coca-Cola höjer priserna

Esperanto i konkurs

Hovmästare ny chef på Röda Korset

Bordsservering på McDonald´s

Reitans rockad – hon blir ny vd i Sverige

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.125