Nya Restaurang Artilleriet öppnad

| Av Pernilla Hansson | Tipsa redaktionen

Trio ligger bakom ny restaurangsatsning i Armémuseum på Östermalm i Stockholm.

Mattias Örn, Carina Degen Örn och Andreas Tillborg ligger bakom nya Restaurang Artilleriet belägen vid Armémuseum mitt på Östermalm.

Trion har tidigare drivit restauranger som Atrium på Nationalmuseum och Horisont och med den nya restaurangen ska erbjuda lunch, middag och cocktails. Därtill finns en uteservering på Artellerigården som rymmer omkring 100 gäster.

- Maten kommer att vara blandad, dagens lunch, fräscha sallader, vegetariskt, dagens tavla med klassiker, rätter med fokus på det svenska köket med influenser från övriga världen. Vi ska också servera stans bästa Croque monsieur med tryffel, den ska bli vårt signum, säger Mattias Örn i en kommentar.

Restaurangen interiör är ritad av Butler Interiör och materialvalen är marmor, mässing och läder. I inredningen, som är byggd för att locka olika målgrupper och sällskap, blandas traditionella restaurangbord med höga barstolar och soffgrupper och lokalen rymmer även ett stort communitytable.

Lokalen är även tillgänglig att abonnera för slutna sällskap och istället för att tillhandahålla en traditionell festvåningslokal erbjuds möjlighet att få tillgång till den nyrenoverade matsalen, cocktailbaren och uteserveringen i sin helhet.



Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Startsidan just nu

Sibylla öppnade i Lund

Ny restaurang på stationen.

Norska pizzajätten öppnade i Gävle

Ikea in i Svensk Dagligvaruhandel

Lämnar vd-posten på Operakällaren

Ny samverkansarena ska lyfta branschen till toppen

– Vi vill utveckla livsmedelssektorn till en svensk kärnsektor i världsklass, säger Per Arfvidsson, ordförande i styrgruppen för nya Sweden food arena.

Vegansk snabbmat på Fältöversten

Nyhetsbrev

Sommelierer i Nord- och Sydamerika gör upp

Arkiv

De vill förbättra folkhälsan med hotellsamarbete

Duon bakom hälsobloggen och podden Food Pharmacy samarbetar med hotellkedja.

Vuxenglass

Baileys samarbetar med Stockholmsbaserad glassproducent och lanserar glassmaker och glassbil för vuxna.

De står för kaffet

Italiensk kaffeleverantör har skrivit avtal med Stureplansgruppen.

Han blir tv-kock

Ekstedts gastronomiska möte

Pizzakedjan till Borås

Från kloak till flaska

Nya Carnegie-bryggeriet och IVL brygger öl – på renat avloppsvatten.

Kopparbergs gjorde vinst

Ger Ikea-korvarna en match

Biltema satsar på kaféverksamheten – växer med 30 till 40 procent per år.

Triumf Glass kör helgpass i värmen

Ny ordförande i DLF

Norska ”Swish” tar över från servitörerna

Appen Vipps sköter beställningarna.

Monster ville få bort svensk logga – fick nej

Smakbruket i Tomelilla fick rätt mot energidrycksjätten.

Prata Mat:Bruce Hill

Möt Bruce Hill, kock från Kalifornien som gav försmak på sitt gästspel som äger rum i höst på Vassa Eggen.

Esperanto öppnar Sommarsalongen

När matsalen tar sommarpaus öppnar pop up-restaurang i loungen.

Årets Sibylling korad

Prisades på kedjans konvent.

Svensktillverkad Manhattan-vodka blir första på nästan 100 år

Första lagliga destilleriet sedan 1920-talet.

Här öppnar 7-eleven sin deli

Ny ordförande för Fiskbranschen

Pontus Björkdahl ny hållbarhetschef på Retursystem

Prata Mat: Peter Halldén

Reitan blir postombud

Efter Gast Kavalleriet

1

Wolt till Gävle

Från Lund till Malmö

Första färskpotatisen är här

Snabbmatskedjan står för bröllopsmaten

Framgång för McDonalds strategi

Restaurangerna fortsätter att växa

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.113