23948sdkhjf

Svenska kafékedjan till Kina

Blir kedjans största avtal genom tiderna.

Wayne´s Coffe har tecknat ett 15-årigt avtal med Jucheng, en masterfranchisetagare i Kina om etablering av kaféer. Det första kommer att etableras i Shanghai och sedan ska kedjan expandera vidare i större städer.

– Avtalets långsiktighet gör att vi har tid att etablera oss på den kinesiska marknaden. Även om startpunkten för Waynes Coffee är Shanghai, så tar förstås inte ambitionerna slut där. Vi räknar med att expansionen kommer att gå vidare i Kina, med fokus på större städer, säger Shuang Li, vd för Jucheng i ett pressmeddelande.

Wayne´s finns nu i sju länder och har förutom etablering i mellanöstern senast slagit rot i Vietnam och nu är alltså turen kommen till Kina.

– Vi har länge pratat om att expandera till fler länder i Sydostasien. Att Kina har blivit verklighet beror bland annat på att vi har lyckats hitta rätt franchisetagare. Någon som kan ta hela ansvaret för att expansionen ska bli en succé, säger Wayne’s Coffees vd Mats Hörnell i en kommentar.

– Historiskt sett förknippas Kina med te och tedrickande, men detta ser ut att vara på väg att förändras. I takt med att fler kineser reser, arbetar och studerar utomlands förändras också vanorna. Till exempel växte marknaden för kaféer med 37 procent under 2016.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094