23948sdkhjf

Gintillverkarens nyemission ska ge besökscenter

| Av Niklas Kallin Thander | Tipsa redaktionen

Hernö gin tar in drygt 5,6 miljoner kronor i kraftigt övertecknad nyemission.

Hernö gin satsar på att bli turistmål med planer på ett besökscenter i anslutning till destilleriet – detta efter att man ökat intäkterna från besöksverksamheten med 173 procentenheter under 2017 jämfört med året innan.

För att få in kapital till investeringen, som beräknas kosta cirka 8 miljoner kronor, valde man därför att göra en nyemission. Efter att teckningstiden gått ut i början av veckan stod det klart att nyemissionen blev kraftigt övertecknad: cirka 1 300 tecknade nyemissionen till drygt 31,50 miljoner kronor, motsvarande en täckningsgrad om 560 procent.

– Den erfarenhet vi har av våra tidigare nyemissioner är att intresset för att köpa aktier i Hernö gin är stort. Men det här resultatet överträffar våra förväntningar med råge, säger Jon Hillgren, vd och grundare av Hernö gin, i ett pressmeddelande.

Läs också: Fontana vann nyinstiftat pris

Därmed tillförs också Hernö gin det eftersökta beloppet på cirka 5,6 miljoner kronor före emissionskostnader.

Planerna framöver omfattar inte bara ett nytt besökscenter – man siktar också på att anlägga en ny buteljeringslinje samt bygga kontorsytor för den ökande personalstyrkan.
Mer om: Hernö Gin
Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Burger King planerar kraftig expansion

Restauranger och storkök börjar med returlådor

Så ska Martin & Servera bli mer hållbart

Projekt gör matsvinn lönsamt för restauranger

Vinnova har beviljat medel för att lösa transport- och logistikfrågorna.

”Lång lista på spännande innovationer”

Erik Wallin på foodtech-bolaget Gastrofy rapporterar i en gästkrönika från CES i Las Vegas.

Stark jobbprognos

Upp 12 procent för hotell- och restaurangbranschen.

Nyhetsbrev

Pontus Frithiof rivstartar året i hälsans tecken

Pontus in the air ska bli Arlandas bästa arbetsplats med hjälp av hälsoprofil och inspiratör.

Arkiv

Stillahavsostron testodlas på västkusten

Svampgruvan i Kiruna stängs

Fandado flyttar till city

Nystart för Stockholmskrogen med meny på esperanto.

Pizza Hut tappar långvarig vd

Cateringföretag vill expandera

Ny grillrestaurang på Avenyn

The Prime Grill del av en förnyelseprocess som pågår i hela området.

Antalet krogkonkurser ökade kraftigt 2018

Svenska Ägg: Det finns en marknad för hönskött

Sju av tio svenskar äter eller kan tänka sig äta hönskött, enligt undersökning.

Guldregn över de svenska lagen

Kocklandslaget och ytterligare två lag kommer hem med seger i Culinary World Cup.

Ny vd på Circle K

Bagerierna sanerar surdegsbröd

Brott mot livsmedelslagen kan ge fängelse

Picadeli i storaffär

VIP-kockar volontärer i grötigt myskaos

Idag var det dags för Stadsmissionens årliga julgröt till förmån för hemlösa. De första 2000 portionerna tog slut i ett nafs. Ny leverans och praktiskt lagda Vip-kockar löste årets kockutmaning med bravur.

Styckmästarn med ny vd

De är bäst på street food

Matsas Mat, Korrito och The Good Gringo är finalister i kategorin Årets streetfood i Fast Food Awards 2019.

Tillbaka till Nordic Choice Hotels

Burgerkedja med ny marknadschef

Klassiskt bakverk tas ur sortimenten

Köttfest på Stockholmsrestaurang

Picadeli växer på kontinenten

Ska expandera i södra Sverige

Utvecklar barkoncept

Dole säljer i Sverige och Finland

Populär chokladmjölk återkallas – flaskan kan gå sönder

Lanserar ersättning för plastsugrör

Ny Sushi Yama i Linköping

Historiskt låg skörd av matpotatis

Sushikedja öppnar nytt

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.122