23948sdkhjf

Startar nytt bolag och tar in ny vd

| Av Pernilla Hansson | Tipsa redaktionen

Pontus Frithiof stoppar in verksamheterna i DN-skrapan samt Catering by Pontus och Bakery by Pontus i nytt bolag.

Pontus Frithiof startar bolaget Pontus Frithiof City Venues där verksamheterna i DN-skrapan, Tidningshuset by Pontus, Deli by Pontus och Foodtruck by Pontus, samt Catering by Pontus och Bakery by Pontus ska ingå.

Leda den nya verksamheten ska Johan Adlén göra. Han tillträder vd-posten i augusti och kommer närmast från Martin & Servera där han var affärsområdeschef för dryck och en del av inköpsledningen. Innan arbetade han som vd för vinimportören Valid Wines samt försäljningschef på Vingruppen i Norden.

Johan Adlén har tidigare arbetat för Pontus Frithiof och då som sommelier under åren 2007 till 2010 på Pontus! och etablissemanget Pontus by the Sea.

– Det är alltid roligt när före detta medarbetare vill komma tillbaka och vi såg Johan som självklar för tjänsten. Med hans erfarenheter från ledande positioner kommer Johan med sin positiva energi och sina ledaregenskaper bli en stark tillgång och driva förändringsuppdraget framgångsrikt. Johans höga ambitioner för både personal och morgondagens gäster kommer vara en viktig ingrediens i vidareutvecklingen av vårt varumärke, säger Pontus Frithiof ägare och grundare Pontus Group.

Pontus Frithiof och Johan Adlén, tillträdande vd Pontus Frithiof City Venues.

Mer om: Pontus Frithiof
Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

80 recept och 70 tips i Paul Svenssons Rädda maten-bok

Kritiserar ojämställda kocktävlingar: ”Det går för långsamt”

Kändiskocken i rätten – nekar till att ha tafsat

3 kvinnor och 21 män i Årets kock-kvalet

Snabbmatskedjan först med svenskt Amazon Go-koncept

Trendig salladsbar till Hyllie

Blir fjärde Holy Greens-restaurangen i Malmö.

Nyhetsbrev

Hållbart kafé öppnar på Drottninggatan

Arkiv

Pinchos satsar internationellt – och byter vd

Striden om vegoburgarna intensifieras

Jamie Olivers krogimperium har kollapsat – över 1 000 jobb drabbas

Ny marknadschef för Årets kock

Nu kommer svenskodlad Pak Choi

Frantzén bästa restaurangen i Europa

Sju svenska krogar bland de 200 bästa europeiska restaurangerna på ODA:s lista.

Kopparbergs backar

Massor av sommarjobb i restaurangbranschen

Linnea & Basilika fortsätter växa

Öppnar tredje restaurangen hittills i år – fjärde är på gång.

Han går från Spotify till Gastrofy

Världens dyraste whiskyprovning

Ichiro's Malt Card-serie provas i Göteborg i november.

Mackmyra ökar omsättning – och förlust

De samarbetar för hållbar restaurangdrift

Nu finns Max även i Täby – med restaurang 142

Nu kommer ölglassen

Skaldjursäventyr i Bohuslän

Klassiska Stortorgskällaren gör comeback

Dystert läge för 4 av 10 matfiskar

Ny vd på Pizza Hut

Poké bowl-kedjans åttonde restaurang

B2B nästa för Karma och Martin & Servera

Världens största öltilverkare ansöker om börsnotering

Urban Deli öppnar restaurang på Centralen

Hungrig.se uppköpta av Delivery Hero

Uniqlo i restaurangsamarbete

Kopparbergs i två nya produktkategorier

Poppels söker miljoner i crowdfunding-kampanj

Vill etablera sig som Stockholms färskvarucentrum

Tre nya dryckesproducenter – varje vecka

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.134