23948sdkhjf

Johan i Hallen+Bergfalk=sant

Bergfalk & Co och Johan i Hallen bildar gemensamt bolag för kött, chark, fisk och skaldjur och får därigenom en större geografisk täckning.

Johan i Hallens tidigare huvudägare och ledning är fortsatt betydande delägare i den nya gruppen tillsammans med tidigare huvudägare och ledning i Bergfalk & Co och Litorina, som sedan tidigare i år är majoritetsägare av Bergfalk & Co.

Det nya gemensamma bolaget väntas omsätta 1,2 miljarder kronor och efter Stockholm och Göteborg även ha bra täckning i resten av landet.

- Vi har en vision att bli Nordens bästa proteinspecialist och vi tycker att den här affären känns väldigt spännande. Passformen mellan Bergfalk & Co och Johan i Hallen är väldigt bra då Bergfalk & Co främst har sitt huvudfokus i Stockholm medan Johan i Hallen är starka i västra Sverige om än med en rikstäckande profil. Tillsammans får vi ett bredare och slagkraftigare kunderbjudande och den nya gruppen blir det naturliga valet för professionella restaurangägare och kockar när det gäller proteinet mitt på tallriken, säger Lars Bengtsson, vd i Bergfalk i en kommentar.

Johan i Hallen grundades 1916 och omsätter 640 miljoner kronor. Huvudkontor finns i Partille utanför Göteborg. Bergfalk & Co grundades 1840 och omsätter cirka 550 miljoner kronor och har 140 anställda med huvudkontor i Älvsjö i Stockholm.

- Vi är väldigt entusiastiska över bildandet av denna koncern och tycker att affären har en tydlig industriell logik. Bergfalk & Co och Johan i Hallen kompletterar varandra både avseende kunder, geografisk närvaro och produktområden. Bolagen har dessutom stora likheter vad gäller sättet att arbeta med kunderna. Vi ser fram emot att stödja den nya gruppen och dess nyckelpersoner i den fortsatta utvecklingen, säger Lars Verneholt, partner på Litorina V Advisor AB, investeringsrådgivare åt Litorina V AB.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062