23948sdkhjf

Besöksrekord för Vegomässan

| Av Mikael Mildén | Tipsa redaktionen

Med 5 600 besökare och 106 utställare blev helgens arrangemang i Nacka Strandsmässan den största Vegomässan hittills.

Vegotrenden fortsätter att öka intresset för vegetariskt och veganskt, något som även märktes på Vegomässan, som i helgen gick av stapeln för elfte gången sedan starten 2007. Uppemot 1 000 personer stod i kö redan innan man slog upp portarna på Nacka Strandsmässan utanför Stockholm och mässan slog också flera rekord med 2 500 förköpsbiljetter, 5 600 besökare och 106 utställare. 

Bland utställarna fanns flera större aktörer som tidigare inte varit med på mässan. Både Axfoods varumärke Garant och Ica fanns på plats för att visa sitt helvegetariska utbud. Båda företagen har sett en stor ökning av försäljningen när det gäller vegetariska alternativ de senaste åren och har också ökat sitt utbud. Ännu en stor nykomling för året var Naturskyddsföreningen, som kampanjade för sitt arbete med att öka den vegetariska konsumtionen. 

Under dagen avgjordes också en matlagningstävling, anordnad av Vegetariska kockars förening. Här ställde Isa Ekstam, Sebastian Schauermann, Anders Ramsay och Eva Vilhelmsson upp under överinseende av Gustav Johansson från bloggen Jävligt gott. De två sistnämnda möttes i finalen där Eva Vilhelmsson, som tidigare vunnit matlagnings-OS i kategorin storkök, drog det längsta strået. 

Mer om: Vegomässa
Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

80 recept och 70 tips i Paul Svenssons Rädda maten-bok

Kritiserar ojämställda kocktävlingar: ”Det går för långsamt”

Kändiskocken i rätten – nekar till att ha tafsat

3 kvinnor och 21 män i Årets kock-kvalet

Snabbmatskedjan först med svenskt Amazon Go-koncept

Trendig salladsbar till Hyllie

Blir fjärde Holy Greens-restaurangen i Malmö.

Nyhetsbrev

Hållbart kafé öppnar på Drottninggatan

Arkiv

Pinchos satsar internationellt – och byter vd

Striden om vegoburgarna intensifieras

Jamie Olivers krogimperium har kollapsat – över 1 000 jobb drabbas

Ny marknadschef för Årets kock

Nu kommer svenskodlad Pak Choi

Frantzén bästa restaurangen i Europa

Sju svenska krogar bland de 200 bästa europeiska restaurangerna på ODA:s lista.

Kopparbergs backar

Massor av sommarjobb i restaurangbranschen

Linnea & Basilika fortsätter växa

Öppnar tredje restaurangen hittills i år – fjärde är på gång.

Han går från Spotify till Gastrofy

Världens dyraste whiskyprovning

Ichiro's Malt Card-serie provas i Göteborg i november.

Mackmyra ökar omsättning – och förlust

De samarbetar för hållbar restaurangdrift

Nu finns Max även i Täby – med restaurang 142

Nu kommer ölglassen

Skaldjursäventyr i Bohuslän

Klassiska Stortorgskällaren gör comeback

Dystert läge för 4 av 10 matfiskar

Ny vd på Pizza Hut

Poké bowl-kedjans åttonde restaurang

B2B nästa för Karma och Martin & Servera

Världens största öltilverkare ansöker om börsnotering

Urban Deli öppnar restaurang på Centralen

Hungrig.se uppköpta av Delivery Hero

Uniqlo i restaurangsamarbete

Kopparbergs i två nya produktkategorier

Poppels söker miljoner i crowdfunding-kampanj

Vill etablera sig som Stockholms färskvarucentrum

Tre nya dryckesproducenter – varje vecka

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.117