23948sdkhjf

Besöksrekord för Vegomässan

| Av Mikael Mildén | Tipsa redaktionen

Med 5 600 besökare och 106 utställare blev helgens arrangemang i Nacka Strandsmässan den största Vegomässan hittills.

Vegotrenden fortsätter att öka intresset för vegetariskt och veganskt, något som även märktes på Vegomässan, som i helgen gick av stapeln för elfte gången sedan starten 2007. Uppemot 1 000 personer stod i kö redan innan man slog upp portarna på Nacka Strandsmässan utanför Stockholm och mässan slog också flera rekord med 2 500 förköpsbiljetter, 5 600 besökare och 106 utställare. 

Bland utställarna fanns flera större aktörer som tidigare inte varit med på mässan. Både Axfoods varumärke Garant och Ica fanns på plats för att visa sitt helvegetariska utbud. Båda företagen har sett en stor ökning av försäljningen när det gäller vegetariska alternativ de senaste åren och har också ökat sitt utbud. Ännu en stor nykomling för året var Naturskyddsföreningen, som kampanjade för sitt arbete med att öka den vegetariska konsumtionen. 

Under dagen avgjordes också en matlagningstävling, anordnad av Vegetariska kockars förening. Här ställde Isa Ekstam, Sebastian Schauermann, Anders Ramsay och Eva Vilhelmsson upp under överinseende av Gustav Johansson från bloggen Jävligt gott. De två sistnämnda möttes i finalen där Eva Vilhelmsson, som tidigare vunnit matlagnings-OS i kategorin storkök, drog det längsta strået. 

Mer om: Vegomässa
Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Burger King planerar kraftig expansion

Restauranger och storkök börjar med returlådor

Så ska Martin & Servera bli mer hållbart

Projekt gör matsvinn lönsamt för restauranger

Vinnova har beviljat medel för att lösa transport- och logistikfrågorna.

”Lång lista på spännande innovationer”

Erik Wallin på foodtech-bolaget Gastrofy rapporterar i en gästkrönika från CES i Las Vegas.

Stark jobbprognos

Upp 12 procent för hotell- och restaurangbranschen.

Nyhetsbrev

Pontus Frithiof rivstartar året i hälsans tecken

Pontus in the air ska bli Arlandas bästa arbetsplats med hjälp av hälsoprofil och inspiratör.

Arkiv

Stillahavsostron testodlas på västkusten

Svampgruvan i Kiruna stängs

Fandado flyttar till city

Nystart för Stockholmskrogen med meny på esperanto.

Pizza Hut tappar långvarig vd

Cateringföretag vill expandera

Ny grillrestaurang på Avenyn

The Prime Grill del av en förnyelseprocess som pågår i hela området.

Antalet krogkonkurser ökade kraftigt 2018

Svenska Ägg: Det finns en marknad för hönskött

Sju av tio svenskar äter eller kan tänka sig äta hönskött, enligt undersökning.

Guldregn över de svenska lagen

Kocklandslaget och ytterligare två lag kommer hem med seger i Culinary World Cup.

Ny vd på Circle K

Bagerierna sanerar surdegsbröd

Brott mot livsmedelslagen kan ge fängelse

Picadeli i storaffär

VIP-kockar volontärer i grötigt myskaos

Idag var det dags för Stadsmissionens årliga julgröt till förmån för hemlösa. De första 2000 portionerna tog slut i ett nafs. Ny leverans och praktiskt lagda Vip-kockar löste årets kockutmaning med bravur.

Styckmästarn med ny vd

De är bäst på street food

Matsas Mat, Korrito och The Good Gringo är finalister i kategorin Årets streetfood i Fast Food Awards 2019.

Tillbaka till Nordic Choice Hotels

Burgerkedja med ny marknadschef

Klassiskt bakverk tas ur sortimenten

Köttfest på Stockholmsrestaurang

Picadeli växer på kontinenten

Ska expandera i södra Sverige

Utvecklar barkoncept

Dole säljer i Sverige och Finland

Populär chokladmjölk återkallas – flaskan kan gå sönder

Lanserar ersättning för plastsugrör

Ny Sushi Yama i Linköping

Historiskt låg skörd av matpotatis

Sushikedja öppnar nytt

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.118