23948sdkhjf

Besöksrekord för Vegomässan

| Av Mikael Mildén | Tipsa redaktionen

Med 5 600 besökare och 106 utställare blev helgens arrangemang i Nacka Strandsmässan den största Vegomässan hittills.

Vegotrenden fortsätter att öka intresset för vegetariskt och veganskt, något som även märktes på Vegomässan, som i helgen gick av stapeln för elfte gången sedan starten 2007. Uppemot 1 000 personer stod i kö redan innan man slog upp portarna på Nacka Strandsmässan utanför Stockholm och mässan slog också flera rekord med 2 500 förköpsbiljetter, 5 600 besökare och 106 utställare. 

Bland utställarna fanns flera större aktörer som tidigare inte varit med på mässan. Både Axfoods varumärke Garant och Ica fanns på plats för att visa sitt helvegetariska utbud. Båda företagen har sett en stor ökning av försäljningen när det gäller vegetariska alternativ de senaste åren och har också ökat sitt utbud. Ännu en stor nykomling för året var Naturskyddsföreningen, som kampanjade för sitt arbete med att öka den vegetariska konsumtionen. 

Under dagen avgjordes också en matlagningstävling, anordnad av Vegetariska kockars förening. Här ställde Isa Ekstam, Sebastian Schauermann, Anders Ramsay och Eva Vilhelmsson upp under överinseende av Gustav Johansson från bloggen Jävligt gott. De två sistnämnda möttes i finalen där Eva Vilhelmsson, som tidigare vunnit matlagnings-OS i kategorin storkök, drog det längsta strået. 

Mer om: Vegomässa


Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Startsidan just nu

Matleveranstjänst till Göteborg

De deltar i Nordic Organic Food Fair-mässan

De visar upp trender inom ekologisk mat på Malmömässan.

Han öppnar i Teatern

Matscen får tillskott av mer veganskt.

Ölbrist i klimatförändringarnas spår

Förutom brist på den populära rusdrycken väntas även priserna stiga.

Svenskarna äter mer parmesan än någonsin

Da Matteo med orangeri

Nyhetsbrev

Norsk läsk byter namn efter påtryckningar

Arkiv

Rosen blir Quan

Dansk startup ska utmana restaurangerna

Bagerikedja mer innehållstransparenta

Sibylla där två vägar möts

Ny franchisetagare räknar med att 20 000 fordon varav mycket ren yrkestrafik ska borga för gott gästunderlag.

Kock i matkassesamarbete

Livsmedelsverket stoppar försäljning av 52 ton nuggets

Frantzén öppnar i Astoria

Öppnar brasseri i tidigare biograf på Nybrogatan i Stockholm.

Årets konditor mest nöjd med desserten

Nääs Fabrikers konditor Disa Molin gick segrande ur striden.

Vann med havsabborre

Tog hem europeisk tävling för kockar inom mötesindustrin, Copper Skillet.

Bro Burger öppnar nytt

Två gånger gästspel

Renässans för kålroten

Här växer Max - öppnar fjärde restaurangen i Örebro

Burgerkedja på offensiven

De kan vinna Utstickarpriset 2018

Urban Deli snor ny vd från Ica

Axfoods-bolaget Urban Deli rekryterar Icas affärsområdeschef för färskvaror. ”Tar med mig mycket kunskap.”

Explosionen: Öppnar 104 butiker

Sju till nio butiker i veckan öppnas när kedjan nu sätter igång en enorm butiksexpansion för att konkurrera med restauranger och dagligvaruhandel. ”De har nog inte insett hur farliga vi blir”.

Sju miljoner bullar under en dag

Årets Fjällkock korad

Framtidslöfte - bästa commis utsedd

De vann för hållbarhetsarbete

Han är ny vd för Södra Teatern

Långa köer kostar 16,4 miljarder

Så ska Max minska klimatutsläppen

Växtbaserat på gourmetnivå

Oumph till Pizza Hut

Färdiglagat à la Operakällaren

Årets Arbetsplats – fyra finalistfilmer

Inbromsad tillväxt i restaurangnäringen

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.151