23948sdkhjf

Fem till final i Årets Konditor

Här är finalisterna till årets upplaga av tävlingen. Finalen äger rum i Stockholm i oktober.

På måndagen 18 juni ägde semifinalen av Årets Konditor rum och årets fem finalister är Andrea Olsson, som arbetar som restaurangkonditor på Körunda Hotell & Konferens i Stockholm, Anicka Larsson, konditormästare på Handgjort i Stockholm, Magdalena Larsson, konditor på Cederleüfs & Svenheimers Bageri och Konditori i Göteborg, Disa Molin, konditor på Nääs Fabriker Hotell & Restaurang Göteborg och Anna Josefsson, bagare och konditor på Upper House i Gothia Towers i Göteborg.


De går nu vidare till den stora finalen som äger rum den 11 till 12 oktober på Bak- & Chokladfestivalen i Stockholm.

I år firar tävlingen 30-årsjubileum och har det festliga temat tivoli och arrangörerna räknar med att de tävlande ska ta ut svängarna såväl hantverksmässigt som smakmässigt.

Konditorerna tävlar i fyra delmoment: Tårta, tre sorters söta finger foods, en tallriksdessert och ett hemligt moment där de tävlande får fria händer att skapa ett bakverk utifrån juryns direktiv.

– Jag är fylld av förväntan på hur finalisterna kommer att tolka årets tema. I år hoppas jag att de tävlande vågar ta ut svängarna lite extra och bjuda oss på spännande smakkombinationer och tivoliinspirerade bakverk med en kreativ höjd utöver det vanliga. Med detta startfält är jag helt övertygad om att det kommer att bli en ögonbrynshöjande final, säger Martin Lundell, vd för branschorganisationen och arrangören Sveriges bagare & konditorer i en kommentar.

Årets Konditor arrangerades första gången 1988.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062