Fem till final i Årets Konditor

| Av Pernilla Hansson | Tipsa redaktionen

Här är finalisterna till årets upplaga av tävlingen. Finalen äger rum i Stockholm i oktober.

På måndagen 18 juni ägde semifinalen av Årets Konditor rum och årets fem finalister är Andrea Olsson, som arbetar som restaurangkonditor på Körunda Hotell & Konferens i Stockholm, Anicka Larsson, konditormästare på Handgjort i Stockholm, Magdalena Larsson, konditor på Cederleüfs & Svenheimers Bageri och Konditori i Göteborg, Disa Molin, konditor på Nääs Fabriker Hotell & Restaurang Göteborg och Anna Josefsson, bagare och konditor på Upper House i Gothia Towers i Göteborg.


De går nu vidare till den stora finalen som äger rum den 11 till 12 oktober på Bak- & Chokladfestivalen i Stockholm.

I år firar tävlingen 30-årsjubileum och har det festliga temat tivoli och arrangörerna räknar med att de tävlande ska ta ut svängarna såväl hantverksmässigt som smakmässigt.

Konditorerna tävlar i fyra delmoment: Tårta, tre sorters söta finger foods, en tallriksdessert och ett hemligt moment där de tävlande får fria händer att skapa ett bakverk utifrån juryns direktiv.

– Jag är fylld av förväntan på hur finalisterna kommer att tolka årets tema. I år hoppas jag att de tävlande vågar ta ut svängarna lite extra och bjuda oss på spännande smakkombinationer och tivoliinspirerade bakverk med en kreativ höjd utöver det vanliga. Med detta startfält är jag helt övertygad om att det kommer att bli en ögonbrynshöjande final, säger Martin Lundell, vd för branschorganisationen och arrangören Sveriges bagare & konditorer i en kommentar.

Årets Konditor arrangerades första gången 1988.



Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Startsidan just nu

Retrotrend ritar om kartan för ölproducenter

I spåren av den blomstrande ölindustrin har delstaten Oregon introducerat en ny glasflaska som kan omdefiniera hur öl ska drickas i hela USA. Flaskans hemlighet? Den är standardiserad och kan återanvändas.

Onlinepizzas vd kliver av

Jureskog öppnar igen

I oktober öppnar andra restaurangen i det ska som ska bli en snabbmatskedja signerad kocken och krögaren Johan Jureskog.

Han ska lyfta fram estniska smaker

Lagunitas gästar Dogfood

Modemärke startar pop up-nattklubb

Nyhetsbrev

Ny hos Poppels

Arkiv

Växtbaserat på gourmetnivå

Nu nyöppnar Cassi

Oumph till Pizza Hut

Hon vann Lily Bollinger Award

Hanna Eriksson från Köksbaren i Umeå knep vinsten i årets upplaga av sommeliertävlingen.

Uppgifter: Coca-Cola utforskar cannabis-dryck

Färdiglagat à la Operakällaren

Nätverk med hållbara vinnare - här är finalisterna

Hälsingestintan vill ta in mer kapital

Viking Line förlänger med landslaget

Rederiet förlänger samarbetet med Svenska Kocklandslaget och Svenska Juniorlandslaget i ytterligare två år.

De ligger bakom mässa för drycker från Skåne

Lantmännen Cerealia-chef tar över Fairtrade

Cecilia Ceder blir ny vd för Fairtrade Sverige.

Löfbergs nya samarbete del av strategin

Amerikanska Humm Kombucha väljer Löfbergs som säljpartner i Sverige – för rosteriet är det i linje med satsningen på nya affärsområdet Ready to.

Svenska dumplings tar plats i norska butiker

Ett utökat samarbete med Norgesgruppen gör att Beijing 8 får en bredare lansering.

De fick Livsmedelspriset

Årets Arbetsplats – fyra finalistfilmer

Ännu hetare käk längs med vägen

Bensinstationskedjan hottar upp samarbetet med restaurangkonceptet Käk.

Matsvinnsapp i samarbete med stor aktör

Inbromsad tillväxt i restaurangnäringen

Från Copenhagen Plaza till The Lodge

Spendrups sluter upp bakom plaststrategi

Jobb & Karriär
Ny inköpsdirektör på kaffeföretaget

Mikrobryggeri får utökad distribution

Saknad apa dök upp på McDonalds

Svensk ost prisad i Hongkong

Här öppnar Bastard Burgers

Kopparbergs ökar vinsten

Restaurangkedja med tidning

Kafésatsning på gymmet

Scandi Standard investerar i dansk premiumkyckling

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.146