23948sdkhjf

Kocknätverk gästade Svenska Kocklandslaget

| Av Pernilla Hansson | Tipsa redaktionen

TakeOver gav i veckan feedback på Svenska Kocklandslagets tävlingsrätter.

På onsdagen samlades Svenska Kocklandslaget för att återigen träna inför Culinary World Cup i Luxemburg i november, och senare Culinary Olympics, och denna gång bjöds kvinnliga kocknätverket TakeOver, Lisa Lönner Pulkkinen och Malin Karlsson, in för att ge feedback på de hemliga tävlingsrätterna.

- Fina färger, fräscht och överlag bra val av råvaror. Menyn känns väldigt jordnära. God och enkel mat, säger Lisa Lönner Pulkkinen, från TakeOver i en kommentar.

Svenska Kocklandslaget har, tillsammans med Malin Söderström, inrättat ett stipendium som gett fyra kvinnliga framtidslöften en möjlighet att träna tillsammans med Kocklandslaget.

- Att bjuda in tjejerna i nätverket TakeOver kändes självklart för oss. Vi vill få feedback på våra rätter från branschens alla kunniga matlagare. Att öka antalet kvinnliga kockar i våra restaurangkök är dessutom en viktig framtidsfråga. Om vi kan bredda vårt nätverk och bidra till den utvecklingen så är det positivt, säger Fredrik Andersson, lagledare för Svenska Kocklandslaget. 

Vid upplagningen på onsdagen deltog också Samuel Siverling och Gustav Nyman, som vann visptävlingen där Kocklandslaget och elever från restaurangskolor tävlade i Martin & Serveras monter på GastroNord i våras.

Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Ska brygga öl med helt ny robotcell

Hon är Stadshuskällarens nya konditor

Tyskland tog sommelier-guldet

Överraskande vinnare i Sommelier-VM.

Ungas matval styrs av värderingar

Finalisterna i sommelier-VM klara

Innovativa bakverk av Årets bagare 2019

Nyhetsbrev

Här ska Martin & Servera bygga nytt lager

Arkiv

Här är Årets rätt – av Årets kock

Sveriges bästa unga bagare korad

Familjer testar middagar åt Urban Deli

Fredrik Lindfors vidare i Sommelier-VM

Italiensk mat – mest poppis i hela världen

Framtidens mat – så tänkte vi förr och så tänker vi nu

Delicato lanserar "fikabubbel"

Efter sexskandalen – kändiskocken ger nu upp sitt krogimperium

Hamburgerrestauranger utsätter gäster för onödiga risker

Barmästare på ny jazz- och cocktailbar

Kennedy Bakircioglü får egen öl

Efter kritiken: Max avbryter veganmärkningen

Martin & Servera drar ned på plasten

Glitterpizzan har kommit till Sverige

Stockholm Fisk i ny tappning

Invigning av NK:s nya saluhall

Max inför veganmärkning

Poke bowl-koncept växer i Göteborg

Coca-Cola lanserar läsk med biljakt

Ökad tillväxt men stora utmaningar för Mackmyra

Burkvinet är här

Därför valde vertikalodlarna konkurs

Maten spåras på atomnivå

Två gotlänningar toppar Årets unga kock

Nio nya Bastard Burgers-restauranger har växt till tio

Årets Lilly Bollinger-tävling igång

130 år gammalt bageri räddas

Mackmyra behöver pengar

Vigårda till Västerås

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.126