23948sdkhjf

Kocknätverk gästade Svenska Kocklandslaget

TakeOver gav i veckan feedback på Svenska Kocklandslagets tävlingsrätter.

På onsdagen samlades Svenska Kocklandslaget för att återigen träna inför Culinary World Cup i Luxemburg i november, och senare Culinary Olympics, och denna gång bjöds kvinnliga kocknätverket TakeOver, Lisa Lönner Pulkkinen och Malin Karlsson, in för att ge feedback på de hemliga tävlingsrätterna.

- Fina färger, fräscht och överlag bra val av råvaror. Menyn känns väldigt jordnära. God och enkel mat, säger Lisa Lönner Pulkkinen, från TakeOver i en kommentar.

Svenska Kocklandslaget har, tillsammans med Malin Söderström, inrättat ett stipendium som gett fyra kvinnliga framtidslöften en möjlighet att träna tillsammans med Kocklandslaget.

- Att bjuda in tjejerna i nätverket TakeOver kändes självklart för oss. Vi vill få feedback på våra rätter från branschens alla kunniga matlagare. Att öka antalet kvinnliga kockar i våra restaurangkök är dessutom en viktig framtidsfråga. Om vi kan bredda vårt nätverk och bidra till den utvecklingen så är det positivt, säger Fredrik Andersson, lagledare för Svenska Kocklandslaget. 

Vid upplagningen på onsdagen deltog också Samuel Siverling och Gustav Nyman, som vann visptävlingen där Kocklandslaget och elever från restaurangskolor tävlade i Martin & Serveras monter på GastroNord i våras.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.08