23948sdkhjf

Den heta sommaren bäddar för bryggerirekord

| Av Andréas Göransson | Tipsa redaktionen

Bland annat har försäljningen av alkoholfri öl ökat explosionsartat.

Det varma sommaren har tuffat på sedan i maj och orsakat enorm skada i form av värmeslag och skogsbränder. Men allt har inte varit negativt. TT (via GP) rapporterar nämligen att hettan bäddar för rekord för svenska bryggerier. Bland annat har Systembolaget visat en ökning av försäljning av öl med tio procent jämfört med samma period förra året. För cider var den motsvarande siffran 18 procent.

Och så har det sett ut under hela sommaren.

– Sommaren är de viktigaste månaderna för oss, så blir sommaren bra blir hela året bra. Och nu har vi fått ett extremt fint väder som vi inte hade räknat med. På den svenska marknaden kommer det bli rekord, det tror jag. Om nu inte någonting händer i augusti och september, säger Peter Bronsman, VD Kopparbergs Bryggeri, till TT.

Kopparbergs är inte de enda som gått bra under de varma månaderna. Även Spendrups räknar med rekord.

– Vi har aldrig haft de här siffrorna tidigare, säger Rose-Marie Hertzman, presschef, till TT.

Ser man på rena siffror så ökade Spendrups sin försäljning av flaskvatten med 26 procent. Läsk och cider har ökat med 36 procent och starköl med cirka 12 procent. Men ingen av dessa kategorier är i närheten av den största vinnaren – alkoholfritt öl. Där låg ökningen på 54 procent.


Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Startsidan just nu

Matleveranstjänst till Göteborg

De deltar i Nordic Organic Food Fair-mässan

De visar upp trender inom ekologisk mat på Malmömässan.

Han öppnar i Teatern

Matscen får tillskott av mer veganskt.

Ölbrist i klimatförändringarnas spår

Förutom brist på den populära rusdrycken väntas även priserna stiga.

Svenskarna äter mer parmesan än någonsin

Da Matteo med orangeri

Nyhetsbrev

Norsk läsk byter namn efter påtryckningar

Arkiv

Rosen blir Quan

Dansk startup ska utmana restaurangerna

Bagerikedja mer innehållstransparenta

Sibylla där två vägar möts

Ny franchisetagare räknar med att 20 000 fordon varav mycket ren yrkestrafik ska borga för gott gästunderlag.

Kock i matkassesamarbete

Livsmedelsverket stoppar försäljning av 52 ton nuggets

Frantzén öppnar i Astoria

Öppnar brasseri i tidigare biograf på Nybrogatan i Stockholm.

Årets konditor mest nöjd med desserten

Nääs Fabrikers konditor Disa Molin gick segrande ur striden.

Vann med havsabborre

Tog hem europeisk tävling för kockar inom mötesindustrin, Copper Skillet.

Bro Burger öppnar nytt

Två gånger gästspel

Renässans för kålroten

Här växer Max - öppnar fjärde restaurangen i Örebro

Burgerkedja på offensiven

De kan vinna Utstickarpriset 2018

Urban Deli snor ny vd från Ica

Axfoods-bolaget Urban Deli rekryterar Icas affärsområdeschef för färskvaror. ”Tar med mig mycket kunskap.”

Explosionen: Öppnar 104 butiker

Sju till nio butiker i veckan öppnas när kedjan nu sätter igång en enorm butiksexpansion för att konkurrera med restauranger och dagligvaruhandel. ”De har nog inte insett hur farliga vi blir”.

Sju miljoner bullar under en dag

Årets Fjällkock korad

Framtidslöfte - bästa commis utsedd

De vann för hållbarhetsarbete

Han är ny vd för Södra Teatern

Långa köer kostar 16,4 miljarder

Så ska Max minska klimatutsläppen

Växtbaserat på gourmetnivå

Oumph till Pizza Hut

Färdiglagat à la Operakällaren

Årets Arbetsplats – fyra finalistfilmer

Inbromsad tillväxt i restaurangnäringen

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.143