23948sdkhjf

”Århundradets kock” har gått ur tiden

| Av Johan Colliander | Tipsa redaktionen

Joel Robuchon revolutionerade matlagningen – och potatispuréen.

Den franska stjärnkocken Joel Robuchon har avlidit i Genève i sviterna av cancer. Han blev 73 år gammal.

Joel Robuchon var en av kockvärldens stora stjärnor och utsågs redan 1976 till en av Frankrikes bästa kockar och utsågs 1990 till ”århundradets kock” av en framstående kulinarisk tidskrift. Ingen annan kock har innehaft lika många Michelinstjärnor som Robuchon - 2016 hade han 32 och i år var det 31.

Robuchon som brann för det franska köket gjorde sig känd bland annat för att vara den som introducerade öppna kök där gästerna kan se kockarna arbeta och för sin tro på att förenkla maträtter och att låta ingredienserna ”tala för sig själv”. Mest känd blev han för sin potatispuré som han ägnade år åt att förädla.

Mer om: stjärnkock
Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Ska brygga öl med helt ny robotcell

Hon är Stadshuskällarens nya konditor

Tyskland tog sommelier-guldet

Överraskande vinnare i Sommelier-VM.

Ungas matval styrs av värderingar

Finalisterna i sommelier-VM klara

Innovativa bakverk av Årets bagare 2019

Nyhetsbrev

Här ska Martin & Servera bygga nytt lager

Arkiv

Här är Årets rätt – av Årets kock

Sveriges bästa unga bagare korad

Familjer testar middagar åt Urban Deli

Fredrik Lindfors vidare i Sommelier-VM

Italiensk mat – mest poppis i hela världen

Framtidens mat – så tänkte vi förr och så tänker vi nu

Delicato lanserar "fikabubbel"

Efter sexskandalen – kändiskocken ger nu upp sitt krogimperium

Hamburgerrestauranger utsätter gäster för onödiga risker

Barmästare på ny jazz- och cocktailbar

Kennedy Bakircioglü får egen öl

Efter kritiken: Max avbryter veganmärkningen

Martin & Servera drar ned på plasten

Glitterpizzan har kommit till Sverige

Stockholm Fisk i ny tappning

Invigning av NK:s nya saluhall

Max inför veganmärkning

Poke bowl-koncept växer i Göteborg

Coca-Cola lanserar läsk med biljakt

Ökad tillväxt men stora utmaningar för Mackmyra

Burkvinet är här

Därför valde vertikalodlarna konkurs

Maten spåras på atomnivå

Två gotlänningar toppar Årets unga kock

Nio nya Bastard Burgers-restauranger har växt till tio

Årets Lilly Bollinger-tävling igång

130 år gammalt bageri räddas

Mackmyra behöver pengar

Vigårda till Västerås

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.105