Här är finalisterna i Restauranggalan 2018

| Av Pernilla Hansson | Tipsa redaktionen

Närmare 50 finalister i 17 kategorier är nu utsedda till årets upplaga av Restauranggalan som äger rum på Cirkus i Stockholm 22 oktober.

Nu kan årets namnkunniga jury stolt presentera närmare 50 finalister i 17 olika kategorierna till årets upplaga av Restauranggalan 2018. Vinnarna koras och hyllas på branschens egna gala - Restauranggalan - som äger rum den 22 oktober på Cirkus i Stockholm i regi av tidningen Restaurang & Storkök som arrangerar Restauranggalan för 10:e året i ordningen.

– Temperaturen stiger inför årets stora fest, där de 50 finalisterna nu har presenterats. Med Restauranggalan och dessa utmärkelser vill tidningen Restauranger & Storkök poängtera det långsiktiga perspektivet och betydelsen av förebilder, säger Lisbeth Rauden, chefredaktör på Restauranger & Storkök som arrangerar Restauranggalan för 10:e året i ordningen.

Årets finalisterna i 17 kategorierna är;

Årets Arbetsplats

Finalisterna tillkännages inom kort. Just nu pågår djupintervjuer med HR-ansvariga och besök på finalistrestaurangerna. Uttagningen är mycket jämn i år och det kommer därför utses fyra finalister.

Årets Hederspris

Mottagaren presenteras på Restauranggalan.

Årets Matsalsteam

  • Restaurang Nook, Stockholm
  • Restaurang SK Mat och Människor, Göteborg
  • Restaurang Gastrologik, Stockholm

Årets Framtidslöfte

  • Victor Magdeburg
  • Fabian Olli Johansson
  • Ellinore Eklöf

Årets Hållbara Krog

  • K-Märkt Garnisonen, Stockholm
  • Gunnebo Kaffehus och Krog
  • The Plant, Stockholm

Årets Hälsokrog

  • Rutabaga, Stockholm
  • Holy Greens
  • Open New Doors, Göteborg

Årets Innovatör

  • Adam och Albin
  • Paul Svensson
  • AMF Fastigheter

Årets Klassiker

  • Ulla Winbladh, Stockholm
  • Fiskekrogen, Göteborg
  • Årstiderna, Malmö

Årets Krog

  • Operakällaren, Stockholm
  • Vollmers, Malmö
  • Restaurang Allegrine, Stockholm

Årets Kroginteriör

  • Luzette, Stockholm
  • L'Avventura, Stockholm
  • The Church,

Årets Krögare

  • Ingemar Eberstål
  • Per Dahlberg
  • Eva Thuresson

Årets Kulturrestaurang

  • Restaurang Syltan, Vandalorum
  • Restaurang Skeppsgossen, Marinmuseum
  • Tekniska by Pontus

Årets Leverantör

  • Rational
  • Smakriket
  • Rescued Fruits

Årets Barkoncept

  • 7 Flaskor, Uppsala
  • Svartklubben, Åre
  • YUC Latasian

Årets Smakskapare

  • Rutabaga - Mathias Dahlgren
  • Mutantur - Alexander Sjögren
  • Restaurang Frantzén - Björn Frantzén

Årets Sommelier

  • Peter Halldén, Göteborg
  • Carl Frosterud, Stockholm
  • Erin Stockton Johansson, Stockholm

Årets Ölutvecklare

  • Josefine Olsson, Ölgäris
  • Oppigårds
  • Anders Hansson, Malmö Brewing

Mer information om finalisterna, galakvällen och biljetter finns här.

Mer om: Restauranggalan


Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Startsidan just nu

Hon vann Lily Bollinger Award

Hanna Eriksson från Köksbaren i Umeå knep vinsten i årets upplaga av sommeliertävlingen.

Uppgifter: Coca-Cola utforskar cannabis-dryck

Färdiglagat à la Operakällaren igen

Nätverk med hållbara vinnare - här är finalisterna

Hälsingestintan vill ta in mer kapital

Viking Line förlänger med landslaget

Rederiet förlänger samarbetet med Svenska Kocklandslaget och Svenska Juniorlandslaget i ytterligare två år.

Nyhetsbrev

De ligger bakom mässa för drycker från Skåne

Arkiv

Lantmännen Cerealia-chef tar över Fairtrade

Cecilia Ceder blir ny vd för Fairtrade Sverige.

Löfbergs nya samarbete del av strategin

Amerikanska Humm Kombucha väljer Löfbergs som säljpartner i Sverige – för rosteriet är det i linje med satsningen på nya affärsområdet Ready to.

Svenska dumplings tar plats i norska butiker

Ett utökat samarbete med Norgesgruppen gör att Beijing 8 får en bredare lansering.

De fick Livsmedelspriset

Årets Arbetsplats – fyra finalistfilmer

Ännu hetare käk längs med vägen

Bensinstationskedjan hottar upp samarbetet med restaurangkonceptet Käk.

Matsvinnsapp i samarbete med stor aktör

Tar veganskt samarbete på blodigt allvar – efter Urban Deli sker bred lansering

Stark ökning för Alvestaglass

Omsättningen i augusti ökade med 66 procent jämfört med förra året. "Framförallt är det exporten som driver tillväxten." säger vd:n.

De öppnar Calle P

Trion bakom insomnad Kungsholmenrestaurang väcker liv i restaurang Calle P i Berns Bistros tidigare lokaler.

Inbromsad tillväxt i restaurangnäringen

Här öppnar Kalf & Hansen - siktar mot att bli en kedja

Far och son-duon öppnar tredje restaurangen i Stockholm i slutet av september.

Ingen pallplats för Årets Unga kock i Taiwan

Hon blev Årets Ekokock

Kock verksam på krog på Gotland kammade hem Kravs och Föreningen Ekokockars titel Årets Ekokock i Växjö.

Fyra i final i Årets Arbetsplats

Här är finalistkvartetten till Restauranggalans pris Årets Arbetsplats. Vinnaren tillkännages på Restauranggalan som äger rum på Cirkus i Stockholm den 22 oktober.

Nytt kafé och eventyta på Downtown Camper

I september nästa år utökas Scandichotellet i centrala Stockholm med ett våningsplan som bland annat ska rymma kafé.

Vann med högrevsbugare

Från Copenhagen Plaza till The Lodge

Spendrups sluter upp bakom plaststrategi

Jobb & Karriär
Ny inköpsdirektör på kaffeföretaget

Mikrobryggeri får utökad distribution

Saknad apa dök upp på McDonalds

Svensk ost prisad i Hongkong

Här öppnar Bastard Burgers

Kopparbergs ökar vinsten

Restaurangkedja med tidning

Kafésatsning på gymmet

Scandi Standard investerar i dansk premiumkyckling

Hyllar svensk fikapaus med öl

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.18