Fyra i final i Årets Arbetsplats

| Av Pernilla Hansson | Tipsa redaktionen

Här är finalistkvartetten till Restauranggalans pris Årets Arbetsplats. Vinnaren tillkännages på Restauranggalan som äger rum på Cirkus i Stockholm den 22 oktober.

De fyra finalisterna i Årets Arbetsplats 2018 är Långbro Värdshus i Älvsjö, Restaurang Farang i Stockholm, Hantverket Bar & Mat i Stockholm och Restaurangen Ulfsunda Slott i Bromma i Stockholm. 

Priset delades ut för första gången 2017 och tilldelades då Hantverket Bar & Mat som även är en av finalisterna i årets tävling.

Bakom utmärkelsen står tidningen Restauranger & Storkök och Majola Restaurangkonsult.

De första stegen i form av enkäter har genomförts liksom oannonserade besök på restaurangerna. Nu återstår intervjuer med företagsledningarna som kommer genomföras av delar av juryn.

– Det är mycket hög nivå på de som anmält sig till tävlingen i år, säger Lars Larsson, marknadsansvarig hos Majola Restaurangkonsult.

– Att utse finalisterna har varit en svår process, de restauranger som gick vidare visar på hög nivå när det gäller ledarskap och personalfrågor. Det var faktiskt så jämnt att vi utsåg fyra finalister i år.

Priset delas ut på Restauranggalan som äger rum på Cirkus i Stockholm 22 oktober.

– Detta är dels en undersökning, dels vill vi inspirera med goda förebilder, säger Lisbeth Rauden, chefredaktör på tidningen RS  Restauranger& Storkök och verksam i juryn för priset.

– Det har varit väldigt stort intresse och högt tryck för att delta i år, betydelsen av priset har spridit sig, säger Lars Larsson.

Att delta i tävlingen är ett konstruktivt sätt att positionera sin restaurang,menar han.

– Det märks att de medvetna och skickliga restaurangföretagarna vill utvecklas också när det gäller ledarskap och arbetsmiljö. För krogar som vill bestå gäller det inte bara att vara stjärna i köket, omsorg om personal är lika viktigt, säger Lisbeth Rauden.

Till grund för priset ligger en unik nationell studie som tagits fram av tidningen RS Restauranger & Storkök i samarbete med restaurangkonsulten Majola.  Den nationella studien är baserad på frivilliga enkätundersökningar.

Studien genomförs i flera steg; från undersökning med frågor om arbetsmiljö, ledarskap och företagskultur till djuplodande enkäter bland medarbetarna på arbetsplatsen.



Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Startsidan just nu

Hon vann Lily Bollinger Award

Hanna Eriksson från Köksbaren i Umeå knep vinsten i årets upplaga av sommeliertävlingen.

Uppgifter: Coca-Cola utforskar cannabis-dryck

Färdiglagat à la Operakällaren igen

Nätverk med hållbara vinnare - här är finalisterna

Hälsingestintan vill ta in mer kapital

Viking Line förlänger med landslaget

Rederiet förlänger samarbetet med Svenska Kocklandslaget och Svenska Juniorlandslaget i ytterligare två år.

Nyhetsbrev

De ligger bakom mässa för drycker från Skåne

Arkiv

Lantmännen Cerealia-chef tar över Fairtrade

Cecilia Ceder blir ny vd för Fairtrade Sverige.

Löfbergs nya samarbete del av strategin

Amerikanska Humm Kombucha väljer Löfbergs som säljpartner i Sverige – för rosteriet är det i linje med satsningen på nya affärsområdet Ready to.

Svenska dumplings tar plats i norska butiker

Ett utökat samarbete med Norgesgruppen gör att Beijing 8 får en bredare lansering.

De fick Livsmedelspriset

Årets Arbetsplats – fyra finalistfilmer

Ännu hetare käk längs med vägen

Bensinstationskedjan hottar upp samarbetet med restaurangkonceptet Käk.

Matsvinnsapp i samarbete med stor aktör

Tar veganskt samarbete på blodigt allvar – efter Urban Deli sker bred lansering

Stark ökning för Alvestaglass

Omsättningen i augusti ökade med 66 procent jämfört med förra året. "Framförallt är det exporten som driver tillväxten." säger vd:n.

De öppnar Calle P

Trion bakom insomnad Kungsholmenrestaurang väcker liv i restaurang Calle P i Berns Bistros tidigare lokaler.

Inbromsad tillväxt i restaurangnäringen

Här öppnar Kalf & Hansen - siktar mot att bli en kedja

Far och son-duon öppnar tredje restaurangen i Stockholm i slutet av september.

Ingen pallplats för Årets Unga kock i Taiwan

Hon blev Årets Ekokock

Kock verksam på krog på Gotland kammade hem Kravs och Föreningen Ekokockars titel Årets Ekokock i Växjö.

Fyra i final i Årets Arbetsplats

Här är finalistkvartetten till Restauranggalans pris Årets Arbetsplats. Vinnaren tillkännages på Restauranggalan som äger rum på Cirkus i Stockholm den 22 oktober.

Nytt kafé och eventyta på Downtown Camper

I september nästa år utökas Scandichotellet i centrala Stockholm med ett våningsplan som bland annat ska rymma kafé.

Vann med högrevsbugare

Från Copenhagen Plaza till The Lodge

Spendrups sluter upp bakom plaststrategi

Jobb & Karriär
Ny inköpsdirektör på kaffeföretaget

Mikrobryggeri får utökad distribution

Saknad apa dök upp på McDonalds

Svensk ost prisad i Hongkong

Här öppnar Bastard Burgers

Kopparbergs ökar vinsten

Restaurangkedja med tidning

Kafésatsning på gymmet

Scandi Standard investerar i dansk premiumkyckling

Hyllar svensk fikapaus med öl

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.14