23948sdkhjf

Fyra i final i Årets Arbetsplats

| Av Pernilla Hansson | Tipsa redaktionen

Här är finalistkvartetten till Restauranggalans pris Årets Arbetsplats. Vinnaren tillkännages på Restauranggalan som äger rum på Cirkus i Stockholm den 22 oktober.

De fyra finalisterna i Årets Arbetsplats 2018 är Långbro Värdshus i Älvsjö, Restaurang Farang i Stockholm, Hantverket Bar & Mat i Stockholm och Restaurangen Ulfsunda Slott i Bromma i Stockholm. 

Priset delades ut för första gången 2017 och tilldelades då Hantverket Bar & Mat som även är en av finalisterna i årets tävling.

Bakom utmärkelsen står tidningen Restauranger & Storkök och Majola Restaurangkonsult.

De första stegen i form av enkäter har genomförts liksom oannonserade besök på restaurangerna. Nu återstår intervjuer med företagsledningarna som kommer genomföras av delar av juryn.

– Det är mycket hög nivå på de som anmält sig till tävlingen i år, säger Lars Larsson, marknadsansvarig hos Majola Restaurangkonsult.

– Att utse finalisterna har varit en svår process, de restauranger som gick vidare visar på hög nivå när det gäller ledarskap och personalfrågor. Det var faktiskt så jämnt att vi utsåg fyra finalister i år.

Priset delas ut på Restauranggalan som äger rum på Cirkus i Stockholm 22 oktober.

– Detta är dels en undersökning, dels vill vi inspirera med goda förebilder, säger Lisbeth Rauden, chefredaktör på tidningen RS  Restauranger& Storkök och verksam i juryn för priset.

– Det har varit väldigt stort intresse och högt tryck för att delta i år, betydelsen av priset har spridit sig, säger Lars Larsson.

Att delta i tävlingen är ett konstruktivt sätt att positionera sin restaurang,menar han.

– Det märks att de medvetna och skickliga restaurangföretagarna vill utvecklas också när det gäller ledarskap och arbetsmiljö. För krogar som vill bestå gäller det inte bara att vara stjärna i köket, omsorg om personal är lika viktigt, säger Lisbeth Rauden.

Till grund för priset ligger en unik nationell studie som tagits fram av tidningen RS Restauranger & Storkök i samarbete med restaurangkonsulten Majola.  Den nationella studien är baserad på frivilliga enkätundersökningar.

Studien genomförs i flera steg; från undersökning med frågor om arbetsmiljö, ledarskap och företagskultur till djuplodande enkäter bland medarbetarna på arbetsplatsen.

Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)

Mest läst

Startsidan just nu

Nets testar swishmodul i restaurangmiljö

Pappersmuggar mest miljövänliga enligt livscykelanalys

Porslinskopp måste användas minst 350 gånger för att ge mindre koldioxidavtryck.

Jobb & Karriär
Två nya driftschefer på Sabis

Utökat matutbud går hem hos Circle K

Tävling
De slåss om titeln Årets konditor 2019

McDonald's äger inte sitt avfall

Nyhetsbrev

Jobb & Karriär
Marcus Ekman tillbaka hos Pontus

Stjärnkrögaren även aktuell med ny gotländsk krog.

Arkiv

Paul Svenssons senaste svinnprojekt – ihop med Coop

Sallader och sushi till Kungsholmens nya knutpunkt

Skänker 44 ton mat direkt från lagret

Martin och Servera har hittat ett sätt att hantera mat som blir svinn redan på lagret.

Klart: Systembolagets hemleveranser permanentas i hela landet

Jamie Olivers Gatwick-restauranger räddas

Tennstopet får bakficka med nytt koncept

Ny vd hämtad från Grand Central.

Framgång för Poppels crowdfunding

Göteborgsmodell mot matsvinn blir rikstäckande

Big Mac – i sommar även med bacon

Tävling
En kvinna kvar i Årets kock-racet

Här är de åtta finalisterna.

Lanserar drinkar av matsvinn från hotellfrukosten

Ny snabbmatskedja född – satsar på latinamerikanskt

Panamigas erbjuder bilresenärer alternativ till ”slentrianmässiga hamburgaren”.

Fazer säljer restaurangverksamheten

1000 restauranger säljs till multinationell jätte.

Klassiska Four Seasons stänger för gott

Skippar svart plast i restauranger

Med pizzabotten på väg mot toppen

Zeinas kitchen tar Mellanöstern till butikshyllan

Jobb & Karriär
Han ska styra media på Max

Absolut med återvunnet glas

Beyond Burger får produktion i Europa

Jobb & Karriär
Världsmästare tar över i stadshuset

De vill få svenskarna att äta finskt kött

Butikskonsult köper restaurangspecialist

Jobb & Karriär
Spendrups tar marknadschef från Paulig

Coca-Cola blir energidryck

Kändiskocken i rätten – nekar till att ha tafsat

Hållbart kafé öppnar på Drottninggatan

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.104