23948sdkhjf

Växtbaserat på gourmetnivå

Han vann första matlagningstävlingen för vegetarisk mat i Norden.

I söndagen avgjordes finalen i Plantable Cooking Contest vid Loka Brunn i Grythyttan och segrande ur striden gick Mats-Peter Kristiansen som till vardags driver cateringfirman Spira Foods i Göteborg.

Han har även ett förflutet från flera krogar i Göteborg och har även arbetat på Svenska Ambassaden i Washington DC i USA. Mats-Peter Kristiansen vann med rätten ”Rotselleri, bovete och bevarad sommar” och juryn lyfte fram rättens spännande smaker, kärlek till råvarorna och de oväntade teknikerna vid tillagningen.

Silvret kneps av Verena Kemena som arbetar som kock på Sabis Restauranger.

I finalen deltog även Jonas Thuresson, John Anderson, Alena Grahn och Robell Schenlaer-Fredriksson.

-Jag tycker att denna tävling känns väldigt viktig och aktuell just för att belysa att vi behöver tänka mer hållbart och grönt och i alla fall börja minska ner vår konsumtion av animaliska livsmedel, säger Mats-Peter Kristiansen i en kommentar.

I första upplagan av tävlingen som skapad av Vegetariska Kockars Förening och syftar till att främja vegetarisk gourmetmat deltog sex finalister.

Juryn bestod av bland andra kokboksförfattaren och TV-profilen Sara Begner, matskribenten Lisa Förare Winbladh och Taku Takus grundare Sebastian Schauermann.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093