23948sdkhjf

Han ska lyfta fram estniska smaker

Estnisk kock och tidigare souschef för Fäviken Magasinet ligger bakom ny femrättersmenyn på vissa av Tallink och Silja Lines fartyg.

Peeter Pihel ligger bakom nya menu nordic som innehåller estniska smaker, ingredienser från landets skogar, ängar och vatten, som hyllar traditionell matlagningsteknik och är tillägnad Estlands 100-årsjubileum.

Kocken Peeter Pihel var tidigare verksam som sous chef på Fäviken Magasinet i drygt tre år.

-- De ingredienser och smakkombinationer som jag har använt i den här menyn är alla mycket enkla. Syftet är att lyfta fram varje speciell ingrediens på egen hand utan att trängas med alltför många andra smaker. Därför är min matlagningsstil baserad på att endast ha max 3-5 olika element på tallriken, säger Peeter Pihel.

För vegetarianer och veganer har en speciell trerättersmeny skapats, som har sin grund från femrättersmenyn, där kött och fisk har ersatts med olika grönsaker och växter som svartrot, jordärtskockor och grönkål.

Menu Nordic by Peeter Pihel finns tillgänglig under hösten och vintern på utvalda restauranger ombord på Tallink och Silja Lines fartyg som trafikerar rutterna Stockholm - Tallinn och Stockholm – Helsingfors.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11