23948sdkhjf

Sju miljoner bullar under en dag

| Av Pernilla Hansson | Tipsa redaktionen

I dag, på kanelbullens dag, äter minst 55 procent av svenskarna minst en bulle.

Enligt Sveriges bagare & konditorer, som lutar sig på statistik från Gfk, att 7 miljoner bullar säljs och att 76 procent av de som åt bullar i fjol köpte dem medan och 24 procent bakade själva.

Av de som åt blev 42 procent bjudna av sin arbetsgivare. 51procent i åldersgruppen 18 till 29 år åt två kanelbullar eller flera.

- Det är fascinerande att mer än hälften av svenskarna äter minst en kanelbulle på Kanelbullens dag. Svenska bagare har de senaste åren fått mycket internationell uppmärksamhet och vunnit många priser. I det här sammanhanget är det intressant att se att den traditionella kanelbullen och Kanelbullens dag växer. För landets bagare är det här lite av en högtidsdag då de med stolthet tar emot vallfärdande svenskar till sina bagerier, säger Martin Lundell, vd på branschorganisationen Sveriges bagare & konditorer i en kommentar.

Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Skänker 44 ton mat direkt från lagret

Martin och Servera har hittat ett sätt att hantera mat som blir svinn redan på lagret.

Klart: Systembolagets hemleveranser permanentas i hela landet

Jamie Olivers Gatwick-restauranger räddas

Tennstopet får bakficka med nytt koncept

Ny vd hämtad från Grand Central.

Framgång för Poppels crowdfunding

Göteborgsmodell mot matsvinn blir rikstäckande

Nyhetsbrev

Big Mac – i sommar även med bacon

Arkiv

En kvinna kvar i Årets kock-racet

Här är de åtta finalisterna.

Lanserar drinkar av matsvinn från hotellfrukosten

Ny snabbmatskedja född – satsar på latinamerikanskt

Panamigas erbjuder bilresenärer alternativ till ”slentrianmässiga hamburgaren”.

Fazer säljer restaurangverksamheten

1000 restauranger säljs till multinationell jätte.

Klassiska Four Seasons stänger för gott

Skippar svart plast i restauranger

Med pizzabotten på väg mot toppen

Zeinas kitchen tar Mellanöstern till butikshyllan

Svensk kock ny nordisk mästare

Jobb & Karriär
Han ska styra media på Max

Cannabisglass nästa för Ben & Jerry's

Hållbart när Smaka på Stockholm drar igång

Sju nya McDonald's start på kraftig expansion

Absolut med återvunnet glas

Beyond Burger får produktion i Europa

Världsmästare tar över i stadshuset

De vill få svenskarna att äta finskt kött

Butikskonsult köper restaurangspecialist

Spendrups tar marknadschef från Paulig

Coca-Cola blir energidryck

Kändiskocken i rätten – nekar till att ha tafsat

Hållbart kafé öppnar på Drottninggatan

Striden om vegoburgarna intensifieras

Nu kommer svenskodlad Pak Choi

Kopparbergs backar

Massor av sommarjobb i restaurangbranschen

Han går från Spotify till Gastrofy

Mackmyra ökar omsättning – och förlust

De samarbetar för hållbar restaurangdrift

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.122