23948sdkhjf

Snart dags för Restauranggalan

| Av Pernilla Hansson | Tipsa redaktionen

Nedräkningen har börjat och om knappt två veckor vet vi vilka 17 som tar hem vinsten i årets upplaga av Restauranggalan. Här är finalisterna.

Närmare 50 finalister i 17 kategorier är utsedda till årets upplaga av tidningen RS Restauranger & Storköks Restauranggalan som äger rum på Cirkus i Stockholm 22 oktober.

Snart vet vi vilka vinnarna blir och de och alla nominerade hyllas på Restauranggalan som äger rum för 10:e året i ordningen.

Temperaturen stiger inför årets stora fest, där de 50 finalisterna nu har presenterats. Med Restauranggalan och dessa utmärkelser vill tidningen Restauranger & Storkök poängtera det långsiktiga perspektivet och betydelsen av förebilder, säger Lisbeth Rauden, chefredaktör på Restauranger & Storkök som arrangerar Restauranggalan för 10:e året i ordningen.

Mer information om finalisterna, galakvällen och biljetter till kvällen finns här.

Årets finalisterna i 17 kategorierna är;

Årets Arbetsplats

  • Långbro Värdshus, Älvsjö
  • Restaurang Farang, Stockholm
  • Hantverket Bar & Mat, Stockholm
  • Restaurangen Ulfsunda Slott, Stockholm

Årets Hederspris

Mottagaren presenteras på Restauranggalan.

Årets Matsalsteam

  • Restaurang Nook, Stockholm

  • Restaurang SK Mat och Människor, Göteborg

  • Restaurang Gastrologik, Stockholm

Årets Framtidslöfte

  • Victor Magdeburg

  • Fabian Olli Johansson

  • Ellinore Eklöf

Årets Hållbara Krog

  • K-Märkt Garnisonen, Stockholm

  • Gunnebo Kaffehus och Krog

  • The Plant, Stockholm

Årets Hälsokrog

  • Rutabaga, Stockholm

  • Holy Greens

  • Open New Doors, Göteborg

Årets Innovatör

  • Adam och Albin

  • Paul Svensson

  • AMF Fastigheter

Årets Klassiker

  • Ulla Winbladh, Stockholm

  • Fiskekrogen, Göteborg

  • Årstiderna, Malmö

Årets Krog

  • Operakällaren, Stockholm

  • Vollmers, Malmö

  • Restaurang Allegrine, Stockholm

Årets Kroginteriör

  • Luzette, Stockholm

  • L'Avventura, Stockholm

  • The Church,

Årets Krögare

  • Ingemar Eberstål

  • Per Dahlberg

  • Eva Thuresson

Årets Kulturrestaurang

  • Restaurang Syltan, Vandalorum

  • Restaurang SkeppsgossenMarinmuseum

  • Tekniska by Pontus

Årets Leverantör

  • Rational

  • Smakriket

  • Rescued Fruits

Årets Barkoncept

  • 7 Flaskor, Uppsala

  • Svartklubben, Åre

  • YUC Latasian

Årets Smakskapare

  • Rutabaga - Mathias Dahlgren

  • Mutantur - Alexander Sjögren

  • Restaurang Frantzén - Björn Frantzén

Årets Sommelier

  • Peter Halldén, Göteborg

  • Carl Frosterud, Stockholm

  • Erin Stockton Johansson, Stockholm

Årets Ölutvecklare

  • Josefine Olsson, Ölgäris

  • Oppigårds

  • Anders Hansson, Malmö Brewing



Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Startsidan just nu

Restauranggalan 2018
Här är Restauranggalans alla vinnare!

Pristagare från hela landet hyllades under den tionde upplagan av Restauranggalan däribland Operakällaren som vann Årets Krog och Långbro Värdshus som vann Årets Arbetsplats. Årets hederspristagare är Karin Fransson.

Restauranggalan 2018
Årets arbetsplats - Långbro Värdshus

Personalen ska vara lika nöjda som gästerna när det lämnar arbetet för dagen, sa krögaren och kocken Fredrik Eriksson.

Restauranggalan 2018
Operakällaren är årets krog

Beviset på att fine dining aldrig går ur tiden.

Restauranggalan 2018
Hon är årets hederspristagare

En märkbart rörd Karin Fransson förärades RS Restauranger & Storköks och Svenska kockars Hederspris.

Restauranggalan 2018
En leverantör att lita på

Årets Leverantör är Rational.

Restauranggalan 2018
Årets Krögare verkar i Helsingborg

Per Dahlberg på Restaurang Gastro är Årets Krögare.

Nyhetsbrev

Restauranggalan 2018
Årets Matsalsteam arbetar på Gastrologik

Att involvera alla är ledord för Stockholmskrogen som har Årets Matsalsteam.

Arkiv

Restauranggalan 2018
Årets Kulturrestaurang ligger i Värnamo

Restaurang Syltan på konst- och designmuseet Vandalorum är Årets Kulturrestaurang.

Restauranggalan 2018
Han är Årets Innovatör

Kocken och krögaren Paul Svensson är en gastronomisk innovatör som sätter råvaror från växtriket främst.

Restauranggalan 2018
Årets Klassiker finns i Malmö

Skånsk krog tog hem utmärkelsen Årets Klassiker, Årstiderna.

Restauranggalan 2018
Han är årets smakskapare

Rutabagas Mathias Dahlgren tilldelas utmärkelsen Årets Smakskapare.

Restauranggalan 2018
Årets Hållbara krog är K-Märkt Garnisonen

Nära samarbete med leverantörerna och matfilosofin att inte slänga något ledde till vinst i kategorin Årets Hållbara Krog.

Restauranggalan 2018
Luzette bjuder på Årets Kroginteriör

Till bords!

Restauranggalan 2018
Ölgäris gick segrande ur striden

Årets Ölutvecklare är Ölgäris, ett community för ölintresserad kvinnor och ickebinära som vill lära mer om och dricka öl, startat av Josefine Törnqvist.

Restauranggalan 2018
Årets Sommelier - Peter Halldén

Han är utsedd till Årets Sommelier.

Restauranggalan 2018
Årets Framtidslöfte - Fabian Olli Johanson

Han är korad till Årets Framtidslöfte vid Restauranggalan på Cirkus på måndagskvällen.

Restauranggalan 2018
Holy Greens är Årets Hälsokrog

Restauranggalan 2018
Årets barkoncept finns i Uppsala

Årets Barkoncept är 7 Flaskor i Uppsala.

Restauranggalan 2018
Första priset utdelat - Årets Stipendiat

Han tiilldelades Svenska Kockars Förenings Ungdomsstipendium.

Restauranggalan 2018
Dags för Restauranggalan!

Ikväll äger Restauranggalan rum på Cirkus i Stockholm.

Kockduo till Frippes

Dumplingkedja öppnar fjärde restaurangen i år

Chokladstout vann Nolia Beer Master 2018

"Jag gillar den moderna stouten med mycket smak och mycket laktos som är chock och krämiga"

Svenskarna äter mer parmesan än någonsin

Da Matteo med orangeri

Norsk läsk byter namn efter påtryckningar

Rosen blir Quan

Dansk startup ska utmana restaurangerna

Bagerikedja mer innehållstransparenta

Livsmedelsverket stoppar försäljning av 52 ton nuggets

Bro Burger öppnar nytt

Två gånger gästspel

Burgerkedja på offensiven

De kan vinna Utstickarpriset 2018

Sju miljoner bullar under en dag

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.168