23948sdkhjf

De får uppdrag av Jordbruksverket att öka eko-kunskapen i offentlig sektor

| Av Andréas Göransson | Tipsa redaktionen

"Det är fantastiskt roligt"

Jordbruksverket har beviljat Martin & Servera 995 000 kronor för perioden 2018 till 2020. Dessa pengar delas ut för att ta fram och genomföra en e-learning om ekologiska livsmedel för offentlig sektor. Det skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Totalt har Jordbruksverket beviljat 26 miljoner kronor för 11 nya projekt i syfte att höja kunskapen om ekologiska livsmedel genom information, utbildning och kampanjer. Målet är att främja produktionen och konsumtionen av ekologiska livsmedel.

Den utbildning som Martin & Servera får uppdraget att göra ska hjälpa politiker och tjänstemän, men också de som arbetar med matlagningen i offentlig verksamhet, till ökad kompetens om ekologiska livsmedel. Utbildningen är Martin & Serveras bidrag i det fortsatta arbetet med den nationella livsmedelsstrategin.

– Vi fick in många bra projektansökningar och konkurrensen har varit hård. Vi har gjort en helhetsbedömning av projekten och deras angelägenhetsgrad. Vi har bedömt ansökningarna utifrån erfarenhet, kompetens, målgruppsanpassning och innovationsgrad. Andra faktorer vi vägt in är samverkan, bredd och kostnadseffektivitet. Samverkan är viktigt och skapar kopplingar mellan åtgärder och aktörer, berättar Åsa Lannhard Öberg som är Jordbruksverkets projektledare för ekouppdraget, i pressmeddelandet.

– Samarbete mellan privat och offentlig sektor, är en viktig komponent i arbetet med att skapa förutsättningar för fler jobb och hållbar tillväxt i hela värdekedjan, kommenterar Håkan Åkerström, koncernchef Martin & Servera.

Martin & Servera är enda aktör från näringslivet bland dem som beviljats projektpengar. Det är företagets utbildningsavdelning, Gastromerit, som kommer att ansvara. Redan idag jobbar Gastromerit med att göra flera lärarledda kurser till e-learning.

– Det är fantastiskt roligt att Martin & Serveras erfarenhet som utbildare av branschen och vår kunskap om att göra affärer med offentlig sektor kan kombineras och användas på det här sättet, säger Kristina Ossmark, marknadsdirektör på Martin & Servera.

Kristina Ossmark berättar också att Martin & Servera nu sätter igång att producera utbildningen. Förhoppningen är att flera av de andra aktörer som beviljats pengar av Jordbruksverket inom ramen för eko-projektet kommer att medverka med sina olika perspektiv.

Fakta om Martin & Serveras utbildningsverksamhet Gastromerit

-3800 utbildningsdagar genomförda under 2017

-40 olika kursledare

-60 olika kurser i det öppna kursprogrammet just nu

-skräddarsydda utbildningar för en kommun eller ett restaurangföretag
Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Skänker 44 ton mat direkt från lagret

Martin och Servera har hittat ett sätt att hantera mat som blir svinn redan på lagret.

Klart: Systembolagets hemleveranser permanentas i hela landet

Jamie Olivers Gatwick-restauranger räddas

Tennstopet får bakficka med nytt koncept

Ny vd hämtad från Grand Central.

Framgång för Poppels crowdfunding

Göteborgsmodell mot matsvinn blir rikstäckande

Nyhetsbrev

Big Mac – i sommar även med bacon

Arkiv

En kvinna kvar i Årets kock-racet

Här är de åtta finalisterna.

Lanserar drinkar av matsvinn från hotellfrukosten

Ny snabbmatskedja född – satsar på latinamerikanskt

Panamigas erbjuder bilresenärer alternativ till ”slentrianmässiga hamburgaren”.

Fazer säljer restaurangverksamheten

1000 restauranger säljs till multinationell jätte.

Klassiska Four Seasons stänger för gott

Skippar svart plast i restauranger

Med pizzabotten på väg mot toppen

Zeinas kitchen tar Mellanöstern till butikshyllan

Svensk kock ny nordisk mästare

Jobb & Karriär
Han ska styra media på Max

Cannabisglass nästa för Ben & Jerry's

Hållbart när Smaka på Stockholm drar igång

Sju nya McDonald's start på kraftig expansion

Absolut med återvunnet glas

Beyond Burger får produktion i Europa

Världsmästare tar över i stadshuset

De vill få svenskarna att äta finskt kött

Butikskonsult köper restaurangspecialist

Spendrups tar marknadschef från Paulig

Coca-Cola blir energidryck

Kändiskocken i rätten – nekar till att ha tafsat

Hållbart kafé öppnar på Drottninggatan

Striden om vegoburgarna intensifieras

Nu kommer svenskodlad Pak Choi

Kopparbergs backar

Massor av sommarjobb i restaurangbranschen

Han går från Spotify till Gastrofy

Mackmyra ökar omsättning – och förlust

De samarbetar för hållbar restaurangdrift

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.123