23948sdkhjf

Gör upp om godaste och mest innovativa smörgåsen

| Av Pernilla Hansson | Tipsa redaktionen

De tävlar i årets upplaga av Mack-SM.

Tävlingen avgörs den 9 november på Sthlm Food & Wine. Årets finalister  är Erica Andersson, Möllers bageri & konditor, Jeanette Ekerås, från  gårdsbageriet Mormor Bättys Kringlor, Emma Laiti, från  Hemmagastronomi Matsal, Deli och Bageri, Viktor Lind från Scandwich, Ronja Sander, från Malmborgs Konditori, Lilian Sagerfors från Ekenäs Hantverksbageri, Tomas Persson från RoslagsBageriet samt Mikaela Fischerström från Haga Tårtcompani & Bageri.

Finalisterna ska på 45 minuter skapa 20 mackor och allt, förutom brödet och eventuellt tillagat kött, fågel eller fisk, ska skapas från grunden.

– Mack-SM är tävlingen där vi vill se innovativa mackor. Ingredienserna i kombination med brödet ska kittla smaklökarna och bland årets bidrag ser vi tydliga hållbarhetstrender med lokal förankring. Mackorna i finalen av Mack-SM uppmuntrar hela branschen och alla mack- och brödfantaster ute i landet att prova nya kombinationer och smaker. Vi ser en trend i att det klimatsmarta brödet nu även kombineras med klimatsmarta tillbehör, säger Martin Lundell, vd för branschorganisationen Sveriges bagare & konditorer som arrangerar Mack-SM.

Årets jury består av juryordförande Gabriel Di Grado, Årets Bagare 2015 och som äger och driver Spånga Konditori och Bullar & Bröd i Stockholm, Jesper Långström, utbildningsansvarig på Sveriges bagare & konditorer, Liselott Svensson, vinnare av Mack-SM 2014 som arbetar på Bageri Rosetten i Jönköping, Gustav Fagerman, Årets Bagare 2018, som driver Artisan Bread i Karlstad samt Yohan von Engelhardt Volle, kock och produktutvecklare från bagerileverantören KåKå.

Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Skänker 44 ton mat direkt från lagret

Martin och Servera har hittat ett sätt att hantera mat som blir svinn redan på lagret.

Klart: Systembolagets hemleveranser permanentas i hela landet

Jamie Olivers Gatwick-restauranger räddas

Tennstopet får bakficka med nytt koncept

Ny vd hämtad från Grand Central.

Framgång för Poppels crowdfunding

Göteborgsmodell mot matsvinn blir rikstäckande

Nyhetsbrev

Big Mac – i sommar även med bacon

Arkiv

En kvinna kvar i Årets kock-racet

Här är de åtta finalisterna.

Lanserar drinkar av matsvinn från hotellfrukosten

Ny snabbmatskedja född – satsar på latinamerikanskt

Panamigas erbjuder bilresenärer alternativ till ”slentrianmässiga hamburgaren”.

Fazer säljer restaurangverksamheten

1000 restauranger säljs till multinationell jätte.

Klassiska Four Seasons stänger för gott

Skippar svart plast i restauranger

Med pizzabotten på väg mot toppen

Zeinas kitchen tar Mellanöstern till butikshyllan

Svensk kock ny nordisk mästare

Jobb & Karriär
Han ska styra media på Max

Cannabisglass nästa för Ben & Jerry's

Hållbart när Smaka på Stockholm drar igång

Sju nya McDonald's start på kraftig expansion

Absolut med återvunnet glas

Beyond Burger får produktion i Europa

Världsmästare tar över i stadshuset

De vill få svenskarna att äta finskt kött

Butikskonsult köper restaurangspecialist

Spendrups tar marknadschef från Paulig

Coca-Cola blir energidryck

Kändiskocken i rätten – nekar till att ha tafsat

Hållbart kafé öppnar på Drottninggatan

Striden om vegoburgarna intensifieras

Nu kommer svenskodlad Pak Choi

Kopparbergs backar

Massor av sommarjobb i restaurangbranschen

Han går från Spotify till Gastrofy

Mackmyra ökar omsättning – och förlust

De samarbetar för hållbar restaurangdrift

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.107