23948sdkhjf

Vann med havsabborre

| Av Pernilla Hansson | Tipsa redaktionen

Tog hem europeisk tävling för kockar inom mötesindustrin, Copper Skillet.

Niclas Jansson från Sigtunahöjden Hotell & Konferens i Sigtuna vann juniorklassen av den europeiska tävlingen Copper Skillet, arrangerad av IACC, för kockar inom mötesindustrin. Han får nu representera Sverige i världsfinalen i april nästa år som äger rum i Toronto i Kanada. Där tävlar de vinnande kockarna från de övriga världsdelarna inom IACC; America och Asia-Pacific.

Han vann med en rätt som bestod av smörstekt soya- och citronrimmad havsabborre serverad med stekt zucchini, zucchini marinerad i citron, karamelliserad endivesallad och en smörsås gjord på rostad tomat, chorizo och krasse. Rätten var toppad med krispig chorizo och friterad grönkål. Allt tillagas på 30 minuter på två gasolplattor. Innan tävlingen startar får kockarna 15 minuter att plocka på sig råvaror med tillhörande två proteiner. Under hela tävlingen har de tillgång till ett skafferi, färska råvaror och mejeriprodukter. 

- Jag hoppades på råvarorna tomat och zucchini samt fisk och skaldjur, med tanke på att tävlingen hölls i Portugal. Jag visste att jag skulle välja fisk om det alternativet fanns. Jag har länge tyckt att det är roligt att jobba med fisk men samtidigt ser jag en större utmaning med det då fisk är känsligare. Men samtidigt är möjligheterna större, säger Niclas Jansson.

Niclas Jansson är nu tillsammans med de andra i restaurangteamet och kökschef Louise Hallquist aktuell med premiären den 20 oktober för Sigtunahöjdens nya koncept Restaurang Skog.

Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Skänker 44 ton mat direkt från lagret

Martin och Servera har hittat ett sätt att hantera mat som blir svinn redan på lagret.

Klart: Systembolagets hemleveranser permanentas i hela landet

Jamie Olivers Gatwick-restauranger räddas

Tennstopet får bakficka med nytt koncept

Ny vd hämtad från Grand Central.

Framgång för Poppels crowdfunding

Göteborgsmodell mot matsvinn blir rikstäckande

Nyhetsbrev

Big Mac – i sommar även med bacon

Arkiv

En kvinna kvar i Årets kock-racet

Här är de åtta finalisterna.

Lanserar drinkar av matsvinn från hotellfrukosten

Ny snabbmatskedja född – satsar på latinamerikanskt

Panamigas erbjuder bilresenärer alternativ till ”slentrianmässiga hamburgaren”.

Fazer säljer restaurangverksamheten

1000 restauranger säljs till multinationell jätte.

Klassiska Four Seasons stänger för gott

Skippar svart plast i restauranger

Med pizzabotten på väg mot toppen

Zeinas kitchen tar Mellanöstern till butikshyllan

Svensk kock ny nordisk mästare

Jobb & Karriär
Han ska styra media på Max

Cannabisglass nästa för Ben & Jerry's

Hållbart när Smaka på Stockholm drar igång

Sju nya McDonald's start på kraftig expansion

Absolut med återvunnet glas

Beyond Burger får produktion i Europa

Världsmästare tar över i stadshuset

De vill få svenskarna att äta finskt kött

Butikskonsult köper restaurangspecialist

Spendrups tar marknadschef från Paulig

Coca-Cola blir energidryck

Kändiskocken i rätten – nekar till att ha tafsat

Hållbart kafé öppnar på Drottninggatan

Striden om vegoburgarna intensifieras

Nu kommer svenskodlad Pak Choi

Kopparbergs backar

Massor av sommarjobb i restaurangbranschen

Han går från Spotify till Gastrofy

Mackmyra ökar omsättning – och förlust

De samarbetar för hållbar restaurangdrift

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.105