23948sdkhjf

Da Matteo med orangeri

När Artilleristallarna utvecklas byggs även ett 60 kvadratmeter orangeri som kommer kaféet, bageriet och rosteriets gäster till gagn.

Artilleristallarna vid Magasinsgatan i Göteborg ska få uppfräschad fasad och igenmurade fönster ska öppnas.

Därtill byggs ett nytt orangeri på gården intill fastigheten. Orangeriet på 60 kvadratmeter med glasade partier i spröjs, limträbalkar och smidesdetaljer ska stå klart sent nästa vår och ge möjlighet till utevistelse året om för da Matteos gäster.

– Vi ser väldigt mycket fram emot att utöka vår verksamhet på Magasinsgatan, där de tre verksamheter som samsas i lokalen, bageri, rosteri och kafé, kommer få ännu större plats. Något vi är extra glada över är det fina orangeriet som kommer binda ihop rosteri och bageri på övervåningen - samt skapa en till härlig oas på vad som är många göteborgares favoritplats, säger Pernilla Olow Gard, marknadsansvarig på da Matteo i en kommentar.

Ambitionen är att i nästa steg öppna upp garaget för Göteborgare och besökare genom nya verksamheter. Den del av dagens garage som ligger ovanpå butikerna kommer nu att omvandlas till butiksyta och möjliggör ytterligare en våning för nuvarande hyresgäster.

Arkitekt för nybyggnationen av orangeriet är Kaka arkitekter.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.268