23948sdkhjf

Video: Så ska VM-guldet bärgas

RS Restauranger & Storkök var på plats när Svenska Kocklandslaget presenterade det kalla bordet på NK i Stockholm.

Svenska Kocklandslaget genomför i veckan generalrepetitionerna inför Culinary World Cup i Luxemburg som äger rum i slutet av november och natten till tisdagen den 23 oktober lagade landslaget upp det kalla bordet.

Bordet visades sedan exklusivt i Ljusgården på varuhuset NK i Stockholm på tisdagen.

Bordet är en visningsbuffé med olika finger food, desserter och petit fourer och en choklad- och sockersskulptur samt ett showfat med olika terriner med garnityrer.

Bordet bedöms på visual taste, utseende och teknik, varför varje matbit doppas i ett tunt lager gelé för att hålla under hela presentationen.

I veckan sker även den sista upplagningen av varmköket i Paulig Foods, Santa Marias, lokaler. Köket är okänt för de tävlande vilket varit önskvärt för att efterlikna kommande tävlingsmomentet. I laget, som leds av team manger Fredrik Andersson, finns medlemmar med god tävlingsvana men även de som är noviser i tävlingssammanhang. Santa Maria är sedan mer än 10 år tillbaka sponsor till Svenska Kocklandslaget. Upplagningen blir Svenska  Kocklandslagets sista träningstillfälle innan VM, och det blir också det viktigaste tillfället då kvalitén på maten ska hålla tävlingsstandard.

Varmköket har repeterats ett tiotal gånger under året och precis som under tävling har varmköket lagats upp till 110 sittande gäster. Under tävling går 10 slumpvis utvalda tallrikar till juryn. Rätterna ska lagas under sex timmar och med ett team om sex kockar.

Som tidigare kommunicerat tävlar laget under temat Curious by Nature vilket syftar till omsorgen om goda råvaror.

Culinary World Cup äger rum i Luxemburg den 24 till 29 november. 30 länder deltar och tävlar i momenten varmköket och kalla bordet.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062