23948sdkhjf

Kvalitetsfisk köper Danmarks största sushileverantör

| Av Redaktionen | Tipsa redaktionen

Två förvärv på kort tid gör koncernen till Nordens största specialiserade fisk- och skaldjursleverantör.

Svenska Kvalitetsfisk fortsätter expansionen i Danmark. I somras förvärvades Copenhagen Seafood, en av de ledande leverantörerna av fisk och skaldjur till fine dining i Köpenhamn. Nu placeras även danska FSG Foods (Flying Seafood) under koncernens paraply. FSG Foods är Danmarks största leverantör av fisk och skaldjur till sushimarknaden.

Läs också: Bowls i Umeå

– Jag är mycket imponerad av de verksamheter som Jonas Schnoor på Flying Seafood och Stefan Vendelbo på Copenhagen Seafood byggt upp. Förvärven möjliggör för oss att även ge våra svenska kunder fler och spännande produkter, både inom färsk fisk och tillbehör. Samtidigt höjer vi både service- och kunskapsgraden vilket i slutänden gagnar restauranggästen, menar Mikael Salenstedt, vd och koncernchef på Kvalitetsfisk.

Efter de danska förvärven kan Kvalitetsfisk nu skryta med att vara den största specialiserade fisk- och skaldjursleverantören i Norden, men ledningen siktar ännu högre.

– Båda verksamheterna passar perfekt in i vår strategi att bli den ledande kvalitetsleverantören inom fisk och skaldjur i norra Europa, säger Salenstedt.

Flying Seafood har 50 medarbetare i Köpenhamn, Fredericia och Svendborg och har upparbetade samarbeten med de bästa leverantörerna i Asien. Copenhagen Seafood köper sin fisk, utan mellanhänder, direkt på fiskmarknaden i Hanstholm.

– Expansionen innebär att Kvalitetsfisk kliver fram och driver på utvecklingen i branschen. Framför allt breddar vi vårt utbud mot såväl sushirestauranger som fine dining-restauranger, säger Mikael Salenstedt.

Mer om: fisk | Kvalitetsfisk | sushi
Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Myllymäkis nya stjärnkrog letar talanger

Restaurangen på Djurgården börjar äntligen ta form.

Oumph lanseras hos snabbmatskedjan

Uteserveringar utöver det vanliga

Svensk mästare i hembryggd öl

Nytt barteam när Corner Club nyöppnar

Beyond Meat värderas till över en miljard

Nyhetsbrev

Jinx utökar – öppnar restaurang

Arkiv

Bastard Burgers växer i Stockholmsområdet

Ytterligare två etableringar klara för den snabbväxande kedjan.

Ung Sigtunakock bäst i världen

Niclas Jansson segrade i Copper Skillet-finalen i Toronto.

Världsrekord i whiskyprovning

Guinness World Records har godkänt rekordet.

Slutet för Götgatsbackens äldsta krog

Från lagerlokal till hotell med takbar

Blique by Nobis öppnar den 26 april.

Restaurang Tak – nu även Krav-märkt

Calle P-gänget bakom ny bar

Menigo köper ut Arla – ensam ägare av Restaurangakademien

Årets kock får nya ägare

Spendrups och Arla tar över från Restaurangakademien.

Kafferabatt minskar engångsmuggar

Falafel basen i stjärnkockarnas nya snabbmatskoncept

Täby Deli invigs den 11 april – Fafelle öppnar i slutet av maj.

Fotografiskas eget öl bryggs på överblivet bröd

Hipster-Söder får egen Max-burgare

Tre specialprodukter på Max nya flaggskeppsrestaurang vid Medborgarplatsen.

Efter köttkrig – restauranggrossist i konkurs

Egen vinautomat på hotellrummet

Gateau poppar upp hos H&M i påsk

Ny inköpsansvarig på Urban Deli

Vegomässan ställs in

EU kan förbjuda "vegoburgare" – vill undvika förväxling

Burger King lanserar ”blödande” veganburgare

Här öppnar Taco Bar restaurang nr 45

Veganskt intresserar på nätet

Espresso House tar in ärtdryck

Potatisdrycksföretag tar in 11 miljoner

Hon är Stadshuskällarens nya konditor

Ungas matval styrs av värderingar

Finalisterna i sommelier-VM klara

Här ska Martin & Servera bygga nytt lager

Familjer testar middagar åt Urban Deli

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.134