23948sdkhjf

Kvalitetsfisk köper Danmarks största sushileverantör

| Av Redaktionen | Tipsa redaktionen

Två förvärv på kort tid gör koncernen till Nordens största specialiserade fisk- och skaldjursleverantör.

Svenska Kvalitetsfisk fortsätter expansionen i Danmark. I somras förvärvades Copenhagen Seafood, en av de ledande leverantörerna av fisk och skaldjur till fine dining i Köpenhamn. Nu placeras även danska FSG Foods (Flying Seafood) under koncernens paraply. FSG Foods är Danmarks största leverantör av fisk och skaldjur till sushimarknaden.

Läs också: Bowls i Umeå

– Jag är mycket imponerad av de verksamheter som Jonas Schnoor på Flying Seafood och Stefan Vendelbo på Copenhagen Seafood byggt upp. Förvärven möjliggör för oss att även ge våra svenska kunder fler och spännande produkter, både inom färsk fisk och tillbehör. Samtidigt höjer vi både service- och kunskapsgraden vilket i slutänden gagnar restauranggästen, menar Mikael Salenstedt, vd och koncernchef på Kvalitetsfisk.

Efter de danska förvärven kan Kvalitetsfisk nu skryta med att vara den största specialiserade fisk- och skaldjursleverantören i Norden, men ledningen siktar ännu högre.

– Båda verksamheterna passar perfekt in i vår strategi att bli den ledande kvalitetsleverantören inom fisk och skaldjur i norra Europa, säger Salenstedt.

Flying Seafood har 50 medarbetare i Köpenhamn, Fredericia och Svendborg och har upparbetade samarbeten med de bästa leverantörerna i Asien. Copenhagen Seafood köper sin fisk, utan mellanhänder, direkt på fiskmarknaden i Hanstholm.

– Expansionen innebär att Kvalitetsfisk kliver fram och driver på utvecklingen i branschen. Framför allt breddar vi vårt utbud mot såväl sushirestauranger som fine dining-restauranger, säger Mikael Salenstedt.

Mer om: fisk | Kvalitetsfisk | sushi


Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Startsidan just nu

Tyska bron vill bygga restaurangbrygga

Nu återinvigs klassisk saluhall

Nyöppnar efter omfattande renovering med flera restauranger och handel.

Från Sabis till Clarion Hotel Sign

Myllymäkis meny tonsatt av Gessle

Nu introducerar Finnair ett musiksamarbete mellan kocken och artisten för att skapa optimal matupplevelse ombord.

Lanserar svensk ekologisk sriracha

Här öppnar Harrys

Nyhetsbrev

Nyhetsbrevet skickas ut två gånger i veckan (tisdag och torsdag).

Se det senaste nyhetsbrevet. Annonsera i nyhetsbrevet

Prisas ånyo för hållbarhet och envetet fokus på matsvinn

I veckan utsågs han av Vi Konsumenter till Årets Hållbarhetskock.

Arkiv

Coca Cola fick rätt mot norsk läsk

Vegetarisk rätt Söderbornas favorit

Prisas för viltmat

Hon vann Mack-SM med klimatsmartare alternativ

Stockholmsbagare bakom Sveriges bästa macka.

Trio till köpcentrum

Så vill Martin & Servera och Kronfågel minska matsvinnet

Ska ta vara på gamla värphöns som slaktas utan att köttet används.

Det här är årets bästa charkuterier

Slowfood på ny nivå

Hantverksbageri till NK Parkaden

En bransch i uppgång

Från Arla till LRF

Mejerijättens kommunikationschef efterträder Linda Segerblom på LRF.

Ny lunchresturang i Solna

De öppnar restaurang Handelshuset

Välmeriterad duo satsar på fransk bistromat och bakverk i Handelshuset i Saltsjöbaden.

Hjälp oss att utveckla RS Restauranger & Storkök

Delta i vår läsarundersökning.

O´Learys vd kliver av

Efter knappt tre år lämnar Christian Bellander vd-posten. Han får nu styrelsepost i företaget.

En lagledares julbordsfavoriter

På RS Restauranger & Storköks Facebooksida tipsar Svenska Kocklandslagets lagledare Fredrik Andersson om fem julbordsmåsten.

15 koncept till Kungälv

Här är kafé- och restaurangkoncepten som tar plats i Kongahälla Food Hall som öppnar i slutet av mars nästa år.

Urban Deli firar tio år med ny bar

Jobb & Karriär
Han blir ny CFO för Menigo

Ölbrist är inte ett problem – ännu

Mer vegetariskt på tallriken

Här öppnar gastropub

1

Restauranggalan 2018
Luzette bjuder på årets kroginteriör

Till bords!

Kockduo till Frippes

Dumplingkedja öppnar fjärde restaurangen i år

Svenskarna äter mer parmesan än någonsin

Da Matteo med orangeri

Norsk läsk byter namn efter påtryckningar

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.222