23948sdkhjf

De förfärvar Fru Hellmans Choklad

| Av Andréas Göransson | Tipsa redaktionen

"Fru Hellmans chokladprodukter är helt fantastiska, både smak och estetik är i högsta klass"

Umeå-baserade företaget Förenade Matfabrikanterna blir majoritetsägare i Fru Hellmans Choklad AB. Det skriver man i ett pressmeddelande.

– Fru Hellmans chokladprodukter är helt fantastiska, både smak och estetik är i högsta klass. Ett stort driv och en stor kunskap finns under Jenny Hellmans ledning, säger Robin Karlsson, en av Förenade Matfabrikanternas grundare, i pressmeddelandet.

Förenade Matfabrikanterna Sverige AB startade 2017 och har som affärsidé att äga och utveckla små och medelstora livsmedelsproducenter som inte har resurser att växa själva. Som en del av Förenade Matfabrikanterna ges bolagen tillgång till de resurser som krävs för att ta nästa steg.

Med förvärvet av Fru Hellmans Choklad har man nu fyra bolag i koncernen, där Vindelns Rökeri, Norums Fiskrökeri och Fam. Hansen Charkuterier är bolagen sedan tidigare. Tillsammans omsätter bolagen närmare 60 miljoner kronor.

Jenny Hellman fortsätter som delägare och ansvarig för verksamheten.

– Vi är jätteglada över att nu vara en del av Förenade Matfabrikanterna, säger hon och fortsätter.

– Vi har letat efter möjligheten till en ägare som har driv och möjligheten att ta Fru Hellmans Choklad till en ny nivå. Vi känner att vi verkligen hittat rätt partner hos Förenade Matfabrikanterna. Det känns både roligt och tryggt att få ingå i en framsynt koncern tillsammans med de övriga duktiga mathantverkarna. Vi känner oss laddade för framtiden och ser fram emot ett spännande och intressant samarbete.


Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Startsidan just nu

Tyska bron vill bygga restaurangbrygga

Nu återinvigs klassisk saluhall

Nyöppnar efter omfattande renovering med flera restauranger och handel.

Från Sabis till Clarion Hotel Sign

Myllymäkis meny tonsatt av Gessle

Nu introducerar Finnair ett musiksamarbete mellan kocken och artisten för att skapa optimal matupplevelse ombord.

Lanserar svensk ekologisk sriracha

Här öppnar Harrys

Nyhetsbrev

Nyhetsbrevet skickas ut två gånger i veckan (tisdag och torsdag).

Se det senaste nyhetsbrevet. Annonsera i nyhetsbrevet

Prisas ånyo för hållbarhet och envetet fokus på matsvinn

I veckan utsågs han av Vi Konsumenter till Årets Hållbarhetskock.

Arkiv

Coca Cola fick rätt mot norsk läsk

Vegetarisk rätt Söderbornas favorit

Prisas för viltmat

Hon vann Mack-SM med klimatsmartare alternativ

Stockholmsbagare bakom Sveriges bästa macka.

Trio till köpcentrum

Så vill Martin & Servera och Kronfågel minska matsvinnet

Ska ta vara på gamla värphöns som slaktas utan att köttet används.

Det här är årets bästa charkuterier

Slowfood på ny nivå

Hantverksbageri till NK Parkaden

En bransch i uppgång

Från Arla till LRF

Mejerijättens kommunikationschef efterträder Linda Segerblom på LRF.

Ny lunchresturang i Solna

De öppnar restaurang Handelshuset

Välmeriterad duo satsar på fransk bistromat och bakverk i Handelshuset i Saltsjöbaden.

Hjälp oss att utveckla RS Restauranger & Storkök

Delta i vår läsarundersökning.

O´Learys vd kliver av

Efter knappt tre år lämnar Christian Bellander vd-posten. Han får nu styrelsepost i företaget.

En lagledares julbordsfavoriter

På RS Restauranger & Storköks Facebooksida tipsar Svenska Kocklandslagets lagledare Fredrik Andersson om fem julbordsmåsten.

15 koncept till Kungälv

Här är kafé- och restaurangkoncepten som tar plats i Kongahälla Food Hall som öppnar i slutet av mars nästa år.

Urban Deli firar tio år med ny bar

Jobb & Karriär
Han blir ny CFO för Menigo

Ölbrist är inte ett problem – ännu

Mer vegetariskt på tallriken

Här öppnar gastropub

1

Restauranggalan 2018
Luzette bjuder på årets kroginteriör

Till bords!

Kockduo till Frippes

Dumplingkedja öppnar fjärde restaurangen i år

Svenskarna äter mer parmesan än någonsin

Da Matteo med orangeri

Norsk läsk byter namn efter påtryckningar

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.164