23948sdkhjf

De förfärvar Fru Hellmans Choklad

| Av Andréas Göransson | Tipsa redaktionen

"Fru Hellmans chokladprodukter är helt fantastiska, både smak och estetik är i högsta klass"

Umeå-baserade företaget Förenade Matfabrikanterna blir majoritetsägare i Fru Hellmans Choklad AB. Det skriver man i ett pressmeddelande.

– Fru Hellmans chokladprodukter är helt fantastiska, både smak och estetik är i högsta klass. Ett stort driv och en stor kunskap finns under Jenny Hellmans ledning, säger Robin Karlsson, en av Förenade Matfabrikanternas grundare, i pressmeddelandet.

Förenade Matfabrikanterna Sverige AB startade 2017 och har som affärsidé att äga och utveckla små och medelstora livsmedelsproducenter som inte har resurser att växa själva. Som en del av Förenade Matfabrikanterna ges bolagen tillgång till de resurser som krävs för att ta nästa steg.

Med förvärvet av Fru Hellmans Choklad har man nu fyra bolag i koncernen, där Vindelns Rökeri, Norums Fiskrökeri och Fam. Hansen Charkuterier är bolagen sedan tidigare. Tillsammans omsätter bolagen närmare 60 miljoner kronor.

Jenny Hellman fortsätter som delägare och ansvarig för verksamheten.

– Vi är jätteglada över att nu vara en del av Förenade Matfabrikanterna, säger hon och fortsätter.

– Vi har letat efter möjligheten till en ägare som har driv och möjligheten att ta Fru Hellmans Choklad till en ny nivå. Vi känner att vi verkligen hittat rätt partner hos Förenade Matfabrikanterna. Det känns både roligt och tryggt att få ingå i en framsynt koncern tillsammans med de övriga duktiga mathantverkarna. Vi känner oss laddade för framtiden och ser fram emot ett spännande och intressant samarbete.
Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Myllymäkis nya stjärnkrog letar talanger

Restaurangen på Djurgården börjar äntligen ta form.

Oumph lanseras hos snabbmatskedjan

Uteserveringar utöver det vanliga

Svensk mästare i hembryggd öl

Nytt barteam när Corner Club nyöppnar

Beyond Meat värderas till över en miljard

Nyhetsbrev

Jinx utökar – öppnar restaurang

Arkiv

Bastard Burgers växer i Stockholmsområdet

Ytterligare två etableringar klara för den snabbväxande kedjan.

Ung Sigtunakock bäst i världen

Niclas Jansson segrade i Copper Skillet-finalen i Toronto.

Världsrekord i whiskyprovning

Guinness World Records har godkänt rekordet.

Slutet för Götgatsbackens äldsta krog

Från lagerlokal till hotell med takbar

Blique by Nobis öppnar den 26 april.

Restaurang Tak – nu även Krav-märkt

Calle P-gänget bakom ny bar

Menigo köper ut Arla – ensam ägare av Restaurangakademien

Årets kock får nya ägare

Spendrups och Arla tar över från Restaurangakademien.

Kafferabatt minskar engångsmuggar

Falafel basen i stjärnkockarnas nya snabbmatskoncept

Täby Deli invigs den 11 april – Fafelle öppnar i slutet av maj.

Fotografiskas eget öl bryggs på överblivet bröd

Hipster-Söder får egen Max-burgare

Tre specialprodukter på Max nya flaggskeppsrestaurang vid Medborgarplatsen.

Efter köttkrig – restauranggrossist i konkurs

Egen vinautomat på hotellrummet

Gateau poppar upp hos H&M i påsk

Ny inköpsansvarig på Urban Deli

Vegomässan ställs in

EU kan förbjuda "vegoburgare" – vill undvika förväxling

Burger King lanserar ”blödande” veganburgare

Här öppnar Taco Bar restaurang nr 45

Veganskt intresserar på nätet

Espresso House tar in ärtdryck

Potatisdrycksföretag tar in 11 miljoner

Hon är Stadshuskällarens nya konditor

Ungas matval styrs av värderingar

Finalisterna i sommelier-VM klara

Här ska Martin & Servera bygga nytt lager

Familjer testar middagar åt Urban Deli

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.134