23948sdkhjf

En lagledares julbordsfavoriter

| Av Pernilla Hansson | Tipsa redaktionen

På RS Restauranger & Storköks Facebooksida tipsar Svenska Kocklandslagets lagledare Fredrik Andersson om fem julbordsmåsten.

VM-aktuella Svenska Kocklanslaget är även julbordsaktuella på Viking Line. 

Julbordssäsongen på rederiet drar igång 16 november och julbordet, som är utvecklat i samarbete med VM-aktuella Svenska Kocklandslaget, blir i år ännu grönare också med ett utbud av veganska rätter.

RS Restauranger & Storköks chefredaktör Lisbeth Rauden har mött lagledare Fredrik Andersson som här berättar om sina fem julbordsmåsten. 

Förutom det tradionella julbordet finns i år även ett särskilt julbord komponerat för de yngsta resenärerna, framtaget för första gången  tillsammans med Svenska Juniorkocklandslaget. 200 000 julbord serveras under några veckors tid på rederiets sju fartyg.

Årets julbord innehåller bland annat klassiska julrätter som skinka, sill och Janssons frestelse men även vegansk skärgårdssill, sirapsstekt kålrot med krispig grönkål och vegansk tranbärskaka.

– Det har varit inspirerande att få ta ett helhetsgrepp om julborden för både vuxna och barn. Den röda tråden är rena, väl avvägda nordiska julsmaker tillsammans med grönare, fräschare alternativ. Vi tror att en bred smakpalett grundläggs redan i tidiga år, så därför har Juniorkocklandslagets Olle Broström tillsammans med rederiets kockar skapat lekfulla kombinationer såsom klippt prinskorv med smörstekta morotsblommor och chokladstekta kycklingklubbor med rödbetsklyftor. Vi hoppas att våra rätter ska smaka och ge en härlig julkänsla för både stora och små, säger Fredrik Andersson, lagledare för Svenska Kocklandslaget.


Svenska Kocklandslaget består av elva kockar och konditorer som under ledning av lagledare Fredrik Andersson just nu laddar inför Culinary World Cup 2018 som äger rum 23 till 29 november i Luxemburg. Även Svenska Juniorkocklandslaget som består av åtta unga kockar tävlar i VM i Luxemburg under ledning av lagledare Peter Jelksäter.

Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Myllymäkis nya stjärnkrog letar talanger

Restaurangen på Djurgården börjar äntligen ta form.

Oumph lanseras hos snabbmatskedjan

Uteserveringar utöver det vanliga

Svensk mästare i hembryggd öl

Nytt barteam när Corner Club nyöppnar

Beyond Meat värderas till över en miljard

Nyhetsbrev

Jinx utökar – öppnar restaurang

Arkiv

Bastard Burgers växer i Stockholmsområdet

Ytterligare två etableringar klara för den snabbväxande kedjan.

Ung Sigtunakock bäst i världen

Niclas Jansson segrade i Copper Skillet-finalen i Toronto.

Världsrekord i whiskyprovning

Guinness World Records har godkänt rekordet.

Slutet för Götgatsbackens äldsta krog

Från lagerlokal till hotell med takbar

Blique by Nobis öppnar den 26 april.

Restaurang Tak – nu även Krav-märkt

Calle P-gänget bakom ny bar

Menigo köper ut Arla – ensam ägare av Restaurangakademien

Årets kock får nya ägare

Spendrups och Arla tar över från Restaurangakademien.

Kafferabatt minskar engångsmuggar

Falafel basen i stjärnkockarnas nya snabbmatskoncept

Täby Deli invigs den 11 april – Fafelle öppnar i slutet av maj.

Fotografiskas eget öl bryggs på överblivet bröd

Hipster-Söder får egen Max-burgare

Tre specialprodukter på Max nya flaggskeppsrestaurang vid Medborgarplatsen.

Efter köttkrig – restauranggrossist i konkurs

Egen vinautomat på hotellrummet

Gateau poppar upp hos H&M i påsk

Ny inköpsansvarig på Urban Deli

Vegomässan ställs in

EU kan förbjuda "vegoburgare" – vill undvika förväxling

Burger King lanserar ”blödande” veganburgare

Här öppnar Taco Bar restaurang nr 45

Veganskt intresserar på nätet

Espresso House tar in ärtdryck

Potatisdrycksföretag tar in 11 miljoner

Hon är Stadshuskällarens nya konditor

Ungas matval styrs av värderingar

Finalisterna i sommelier-VM klara

Här ska Martin & Servera bygga nytt lager

Familjer testar middagar åt Urban Deli

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.104