23948sdkhjf

En lagledares julbordsfavoriter

På RS Restauranger & Storköks Facebooksida tipsar Svenska Kocklandslagets lagledare Fredrik Andersson om fem julbordsmåsten.

VM-aktuella Svenska Kocklanslaget är även julbordsaktuella på Viking Line. 

Julbordssäsongen på rederiet drar igång 16 november och julbordet, som är utvecklat i samarbete med VM-aktuella Svenska Kocklandslaget, blir i år ännu grönare också med ett utbud av veganska rätter.

RS Restauranger & Storköks chefredaktör Lisbeth Rauden har mött lagledare Fredrik Andersson som här berättar om sina fem julbordsmåsten. 

Förutom det tradionella julbordet finns i år även ett särskilt julbord komponerat för de yngsta resenärerna, framtaget för första gången  tillsammans med Svenska Juniorkocklandslaget. 200 000 julbord serveras under några veckors tid på rederiets sju fartyg.

Årets julbord innehåller bland annat klassiska julrätter som skinka, sill och Janssons frestelse men även vegansk skärgårdssill, sirapsstekt kålrot med krispig grönkål och vegansk tranbärskaka.

– Det har varit inspirerande att få ta ett helhetsgrepp om julborden för både vuxna och barn. Den röda tråden är rena, väl avvägda nordiska julsmaker tillsammans med grönare, fräschare alternativ. Vi tror att en bred smakpalett grundläggs redan i tidiga år, så därför har Juniorkocklandslagets Olle Broström tillsammans med rederiets kockar skapat lekfulla kombinationer såsom klippt prinskorv med smörstekta morotsblommor och chokladstekta kycklingklubbor med rödbetsklyftor. Vi hoppas att våra rätter ska smaka och ge en härlig julkänsla för både stora och små, säger Fredrik Andersson, lagledare för Svenska Kocklandslaget.


Svenska Kocklandslaget består av elva kockar och konditorer som under ledning av lagledare Fredrik Andersson just nu laddar inför Culinary World Cup 2018 som äger rum 23 till 29 november i Luxemburg. Även Svenska Juniorkocklandslaget som består av åtta unga kockar tävlar i VM i Luxemburg under ledning av lagledare Peter Jelksäter.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.047