23948sdkhjf

De öppnar restaurang Handelshuset

| Av Pernilla Hansson | Tipsa redaktionen

Välmeriterad duo satsar på fransk bistromat och bakverk i Handelshuset i Saltsjöbaden.

1 december öppnar Cecilia Andersson och Andreas Edlund restaurang Handelshuset på Neglingevägen 33 i Saltsjöbaden. Restaurangen har öppet från lunch till sen kväll onsdag till söndag och ska erbjuda à la carte meny, bakverk och även möjligheter till en fika eller att köpa godsaker med hem.

Duon har långa erfarenhet av bageri- konditori- och restaurangbranschen och Cecilia Andersson vann Årets konditor 2012 och har arbetat som chefskonditor på Tössebageriet och ansvarig restaurangkonditor på NK under Frantzens regi. Senaste två och ett halvt åren har hon ansvarat för bageri och konditori på konferenshotellet Vår gård ute i Saltsjöbaden.

- Med flera tävlingar bakom mig, chefsroller i både restaurang och konditori och som egen företagare med många roliga konsultjobb känns det som det naturliga steget att öppna restaurang. Jag har bakat hela mitt liv och några av de finaste minnena jag har är hemma från mitt barndoms kök där jag kunde göra precis vad jag ville. Att få arbeta för mig själv i vår restaurang med samma opretentiösa känsla som man har som barn är något jag längtar till, säger Cecilia Andersson i en kommentar.

Andreas Edlund, Årets unga kock 2011, kommer senast från Hotel At Six och arbetet som köksmästare. Han har även arbetat på flera positioner inom Pontusgruppen i sju år, bland annat som köksmästare för event och catering. Därtill har han även deltagit i Svenska Bocuse d’Or-uttagningen och arbetat på Riingo i New York och trestjärniga Michelinkrogen Georges Blanc i Frankrike.

- Under min tid i Frankrike så trillade poletten ner för mig, jag lärde mig vad jag själv uppskattar för typ av mat och även älskar att laga så är fransk bistro något alldeles speciellt för mig, det är levande, roligt, spontant, lättsamt, ärligt och väldigt väldigt gott utan krusiduller och täckmantlar och det längtar jag efter att kunna erbjuda våra gäster i handelshuset, säger Andreas Edlund i en kommentar.

Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)

Mest läst

Startsidan just nu

Nets testar swishmodul i restaurangmiljö

Pappersmuggar mest miljövänliga enligt livscykelanalys

Porslinskopp måste användas minst 350 gånger för att ge mindre koldioxidavtryck.

Jobb & Karriär
Två nya driftschefer på Sabis

Utökat matutbud går hem hos Circle K

Tävling
De slåss om titeln Årets konditor 2019

McDonald's äger inte sitt avfall

Nyhetsbrev

Jobb & Karriär
Marcus Ekman tillbaka hos Pontus

Stjärnkrögaren även aktuell med ny gotländsk krog.

Arkiv

Paul Svenssons senaste svinnprojekt – ihop med Coop

Sallader och sushi till Kungsholmens nya knutpunkt

Skänker 44 ton mat direkt från lagret

Martin och Servera har hittat ett sätt att hantera mat som blir svinn redan på lagret.

Klart: Systembolagets hemleveranser permanentas i hela landet

Jamie Olivers Gatwick-restauranger räddas

Tennstopet får bakficka med nytt koncept

Ny vd hämtad från Grand Central.

Framgång för Poppels crowdfunding

Göteborgsmodell mot matsvinn blir rikstäckande

Big Mac – i sommar även med bacon

Tävling
En kvinna kvar i Årets kock-racet

Här är de åtta finalisterna.

Lanserar drinkar av matsvinn från hotellfrukosten

Ny snabbmatskedja född – satsar på latinamerikanskt

Panamigas erbjuder bilresenärer alternativ till ”slentrianmässiga hamburgaren”.

Fazer säljer restaurangverksamheten

1000 restauranger säljs till multinationell jätte.

Klassiska Four Seasons stänger för gott

Skippar svart plast i restauranger

Med pizzabotten på väg mot toppen

Zeinas kitchen tar Mellanöstern till butikshyllan

Jobb & Karriär
Han ska styra media på Max

Absolut med återvunnet glas

Beyond Burger får produktion i Europa

Jobb & Karriär
Världsmästare tar över i stadshuset

De vill få svenskarna att äta finskt kött

Butikskonsult köper restaurangspecialist

Jobb & Karriär
Spendrups tar marknadschef från Paulig

Coca-Cola blir energidryck

Kändiskocken i rätten – nekar till att ha tafsat

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.159