23948sdkhjf

De öppnar restaurang Handelshuset

| Av Pernilla Hansson | Tipsa redaktionen

Välmeriterad duo satsar på fransk bistromat och bakverk i Handelshuset i Saltsjöbaden.

1 december öppnar Cecilia Andersson och Andreas Edlund restaurang Handelshuset på Neglingevägen 33 i Saltsjöbaden. Restaurangen har öppet från lunch till sen kväll onsdag till söndag och ska erbjuda à la carte meny, bakverk och även möjligheter till en fika eller att köpa godsaker med hem.

Duon har långa erfarenhet av bageri- konditori- och restaurangbranschen och Cecilia Andersson vann Årets konditor 2012 och har arbetat som chefskonditor på Tössebageriet och ansvarig restaurangkonditor på NK under Frantzens regi. Senaste två och ett halvt åren har hon ansvarat för bageri och konditori på konferenshotellet Vår gård ute i Saltsjöbaden.

- Med flera tävlingar bakom mig, chefsroller i både restaurang och konditori och som egen företagare med många roliga konsultjobb känns det som det naturliga steget att öppna restaurang. Jag har bakat hela mitt liv och några av de finaste minnena jag har är hemma från mitt barndoms kök där jag kunde göra precis vad jag ville. Att få arbeta för mig själv i vår restaurang med samma opretentiösa känsla som man har som barn är något jag längtar till, säger Cecilia Andersson i en kommentar.

Andreas Edlund, Årets unga kock 2011, kommer senast från Hotel At Six och arbetet som köksmästare. Han har även arbetat på flera positioner inom Pontusgruppen i sju år, bland annat som köksmästare för event och catering. Därtill har han även deltagit i Svenska Bocuse d’Or-uttagningen och arbetat på Riingo i New York och trestjärniga Michelinkrogen Georges Blanc i Frankrike.

- Under min tid i Frankrike så trillade poletten ner för mig, jag lärde mig vad jag själv uppskattar för typ av mat och även älskar att laga så är fransk bistro något alldeles speciellt för mig, det är levande, roligt, spontant, lättsamt, ärligt och väldigt väldigt gott utan krusiduller och täckmantlar och det längtar jag efter att kunna erbjuda våra gäster i handelshuset, säger Andreas Edlund i en kommentar.

Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Couet och Thureson satsar på mat med bröd

Dos Gringos ut och Manufacture in när matscenen i Ringens köpcentrum förnyas.

Värsta yrkesgruppen att servera

De är bäst på att rädda mat

Sverige världens fjärde mest veganvänliga land

Sveriges första rödbetskokeri

Sydgrönts vd om den nya produktionen i Findus gamla lokaler i Bjuv.

Restaurangleverantör slutar med tobak

Nyhetsbrev

Sologäster välkomnas till Oaxen

Arkiv

Skånska matprofiler prisade

Restaurang Vollmers utsedd till Årets skånska krog för andra året i rad.

Sveriges första kattcafé

Kvalitetsfisk växer med förvärv nummer tre

Svensk Nobelhyllning i Bocuse d'Or

Sebastian Gibrand: Jag har inför VM förberett mitt livs måltid.

Dahlgren och Naess öppnar hotellbistro

Parisisk atmosfär när stjärnduon står för maten på nytt boutiquehotell.

Systembolaget varnar vinleverantör

Burger King planerar kraftig expansion

Restauranger och storkök börjar med returlådor

Så ska Martin & Servera bli mer hållbart

Projekt gör matsvinn lönsamt för restauranger

Vinnova har beviljat medel för att lösa transport- och logistikfrågorna.

”Lång lista på spännande innovationer”

Erik Wallin på foodtech-bolaget Gastrofy rapporterar i en gästkrönika från CES i Las Vegas.

Guldregn över de svenska lagen

Kocklandslaget och ytterligare två lag kommer hem med seger i Culinary World Cup.

Stark jobbprognos

Upp 12 procent för hotell- och restaurangbranschen.

Pontus Frithiof rivstartar året i hälsans tecken

Pontus in the air ska bli Arlandas bästa arbetsplats med hjälp av hälsoprofil och inspiratör.

Stillahavsostron testodlas på västkusten

Svampgruvan i Kiruna stängs

Fandado flyttar till city

Nystart för Stockholmskrogen med meny på esperanto.

Ny vd på Circle K

Bagerierna sanerar surdegsbröd

Styckmästarn med ny vd

Tillbaka till Nordic Choice Hotels

Burgerkedja med ny marknadschef

Klassiskt bakverk tas ur sortimenten

Köttfest på Stockholmsrestaurang

Picadeli växer på kontinenten

Ska expandera i södra Sverige

Utvecklar barkoncept

Dole säljer i Sverige och Finland

Populär chokladmjölk återkallas – flaskan kan gå sönder

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.333