23948sdkhjf

De öppnar restaurang Handelshuset

| Av Pernilla Hansson | Tipsa redaktionen

Välmeriterad duo satsar på fransk bistromat och bakverk i Handelshuset i Saltsjöbaden.

1 december öppnar Cecilia Andersson och Andreas Edlund restaurang Handelshuset på Neglingevägen 33 i Saltsjöbaden. Restaurangen har öppet från lunch till sen kväll onsdag till söndag och ska erbjuda à la carte meny, bakverk och även möjligheter till en fika eller att köpa godsaker med hem.

Duon har långa erfarenhet av bageri- konditori- och restaurangbranschen och Cecilia Andersson vann Årets konditor 2012 och har arbetat som chefskonditor på Tössebageriet och ansvarig restaurangkonditor på NK under Frantzens regi. Senaste två och ett halvt åren har hon ansvarat för bageri och konditori på konferenshotellet Vår gård ute i Saltsjöbaden.

- Med flera tävlingar bakom mig, chefsroller i både restaurang och konditori och som egen företagare med många roliga konsultjobb känns det som det naturliga steget att öppna restaurang. Jag har bakat hela mitt liv och några av de finaste minnena jag har är hemma från mitt barndoms kök där jag kunde göra precis vad jag ville. Att få arbeta för mig själv i vår restaurang med samma opretentiösa känsla som man har som barn är något jag längtar till, säger Cecilia Andersson i en kommentar.

Andreas Edlund, Årets unga kock 2011, kommer senast från Hotel At Six och arbetet som köksmästare. Han har även arbetat på flera positioner inom Pontusgruppen i sju år, bland annat som köksmästare för event och catering. Därtill har han även deltagit i Svenska Bocuse d’Or-uttagningen och arbetat på Riingo i New York och trestjärniga Michelinkrogen Georges Blanc i Frankrike.

- Under min tid i Frankrike så trillade poletten ner för mig, jag lärde mig vad jag själv uppskattar för typ av mat och även älskar att laga så är fransk bistro något alldeles speciellt för mig, det är levande, roligt, spontant, lättsamt, ärligt och väldigt väldigt gott utan krusiduller och täckmantlar och det längtar jag efter att kunna erbjuda våra gäster i handelshuset, säger Andreas Edlund i en kommentar.



Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Startsidan just nu

Tyska bron vill bygga restaurangbrygga

Nu återinvigs klassisk saluhall

Nyöppnar efter omfattande renovering med flera restauranger och handel.

Från Sabis till Clarion Hotel Sign

Myllymäkis meny tonsatt av Gessle

Nu introducerar Finnair ett musiksamarbete mellan kocken och artisten för att skapa optimal matupplevelse ombord.

Lanserar svensk ekologisk sriracha

Här öppnar Harrys

Nyhetsbrev

Nyhetsbrevet skickas ut två gånger i veckan (tisdag och torsdag).

Se det senaste nyhetsbrevet. Annonsera i nyhetsbrevet

Prisas ånyo för hållbarhet och envetet fokus på matsvinn

I veckan utsågs han av Vi Konsumenter till Årets Hållbarhetskock.

Arkiv

Coca Cola fick rätt mot norsk läsk

Vegetarisk rätt Söderbornas favorit

Prisas för viltmat

Hon vann Mack-SM med klimatsmartare alternativ

Stockholmsbagare bakom Sveriges bästa macka.

Trio till köpcentrum

Så vill Martin & Servera och Kronfågel minska matsvinnet

Ska ta vara på gamla värphöns som slaktas utan att köttet används.

Det här är årets bästa charkuterier

Slowfood på ny nivå

Hantverksbageri till NK Parkaden

En bransch i uppgång

Från Arla till LRF

Mejerijättens kommunikationschef efterträder Linda Segerblom på LRF.

Ny lunchresturang i Solna

De öppnar restaurang Handelshuset

Välmeriterad duo satsar på fransk bistromat och bakverk i Handelshuset i Saltsjöbaden.

Hjälp oss att utveckla RS Restauranger & Storkök

Delta i vår läsarundersökning.

O´Learys vd kliver av

Efter knappt tre år lämnar Christian Bellander vd-posten. Han får nu styrelsepost i företaget.

En lagledares julbordsfavoriter

På RS Restauranger & Storköks Facebooksida tipsar Svenska Kocklandslagets lagledare Fredrik Andersson om fem julbordsmåsten.

15 koncept till Kungälv

Här är kafé- och restaurangkoncepten som tar plats i Kongahälla Food Hall som öppnar i slutet av mars nästa år.

Urban Deli firar tio år med ny bar

Jobb & Karriär
Han blir ny CFO för Menigo

Ölbrist är inte ett problem – ännu

Mer vegetariskt på tallriken

Här öppnar gastropub

1

Restauranggalan 2018
Luzette bjuder på årets kroginteriör

Till bords!

Kockduo till Frippes

Dumplingkedja öppnar fjärde restaurangen i år

Svenskarna äter mer parmesan än någonsin

Da Matteo med orangeri

Norsk läsk byter namn efter påtryckningar

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.159