23948sdkhjf

De öppnar restaurang Handelshuset

Välmeriterad duo satsar på fransk bistromat och bakverk i Handelshuset i Saltsjöbaden.

1 december öppnar Cecilia Andersson och Andreas Edlund restaurang Handelshuset på Neglingevägen 33 i Saltsjöbaden. Restaurangen har öppet från lunch till sen kväll onsdag till söndag och ska erbjuda à la carte meny, bakverk och även möjligheter till en fika eller att köpa godsaker med hem.

Duon har långa erfarenhet av bageri- konditori- och restaurangbranschen och Cecilia Andersson vann Årets konditor 2012 och har arbetat som chefskonditor på Tössebageriet och ansvarig restaurangkonditor på NK under Frantzens regi. Senaste två och ett halvt åren har hon ansvarat för bageri och konditori på konferenshotellet Vår gård ute i Saltsjöbaden.

- Med flera tävlingar bakom mig, chefsroller i både restaurang och konditori och som egen företagare med många roliga konsultjobb känns det som det naturliga steget att öppna restaurang. Jag har bakat hela mitt liv och några av de finaste minnena jag har är hemma från mitt barndoms kök där jag kunde göra precis vad jag ville. Att få arbeta för mig själv i vår restaurang med samma opretentiösa känsla som man har som barn är något jag längtar till, säger Cecilia Andersson i en kommentar.

Andreas Edlund, Årets unga kock 2011, kommer senast från Hotel At Six och arbetet som köksmästare. Han har även arbetat på flera positioner inom Pontusgruppen i sju år, bland annat som köksmästare för event och catering. Därtill har han även deltagit i Svenska Bocuse d’Or-uttagningen och arbetat på Riingo i New York och trestjärniga Michelinkrogen Georges Blanc i Frankrike.

- Under min tid i Frankrike så trillade poletten ner för mig, jag lärde mig vad jag själv uppskattar för typ av mat och även älskar att laga så är fransk bistro något alldeles speciellt för mig, det är levande, roligt, spontant, lättsamt, ärligt och väldigt väldigt gott utan krusiduller och täckmantlar och det längtar jag efter att kunna erbjuda våra gäster i handelshuset, säger Andreas Edlund i en kommentar.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078