23948sdkhjf

Slowfood på ny nivå

I mars 2020 ska köksmästaren Filip Fasténs meny om tolv rätter serveras i Burträsk. Tillagning startar nu.

Filip Fastén, köksmästare på Guide Michelin-belönade Stockholmsrestaurangen Agrikultur, börjar nu att laga på en måltid som blir klar först om sexton månader efter otaliga långbakningar och fermenteringar.

Initiativtagare till satsningen är Norrmejerier och Västerbottensost som också är huvudingrediens i menyn. Tillsammans med Filipa Fastén vill Norrmejerier sätta fingret på och presentera ett motreaktionsprojekt mot att mat och matlagning förväntas gå allt snabbare och resultatet presenteras under en exklusiv middagssittning den 21 mars 2020.

Samtidigt som Filip Fastén börjar laga maten, som bland annat innefattar att baka morötter i dyngstack och fermentera vitlök på startar ystningen och tillverkningen av Västerbottensost, som är en av huvudingredienserna i måltiden.

Världens Långsammaste Recept som projektet heter presenteras i bland annat sociala medier

Västerbottensost är en viktig del av vår svenska tradition och det är få smaker som är så utmärkande. I det här unika och spännande samarbetet hoppas jag att vi kommer bevisa våra gemensamma värderingar och berika den svenska matscenen, säger Filip Fastén i en kommentar.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078