23948sdkhjf

Det här är årets bästa charkuterier

| Av Johan Colliander | Tipsa redaktionen

Allt från julskinka, leverpastej och falukorv prisade på Chark-SM.

För tionde gången så har Chark-SM gått av stapeln och 17 vinnare korades i en rad olika kategorier.

Sveriges bästa julskinka görs av Björk & Co för andra gången i rad och bland årets mästare hittar man också Lökkorv från HKScan, Falukorv Basturökt från Nordchark i Luleå samt Högrevshamburgare e-c kappa från Nacka Köttprodukter.

– Det är fantastiskt att se vilken toppklass som finns bland våra svenska charkuterier, vem säger att du behöver åka till Italien för att äta gott lufttorkat? säger Annika Altskär, tävlingsledare Chark-SM i ett pressmeddelande.

Totalt tävlade cirka 700 charkuterier från 55 företag i i de 17 olika kategorierna. Alla produkterna blindtestades av ett 40-tal olika domare och alla charkuterier som var felfria i bedömningen belönas med en guldkvalitetsstämpel.

Chark-SM anordnas vartannat år sedan 2001 och arrangeras av RISE. I år korades vinnarna den 8 november i Eriksbergshallen i Göteborg. Huvudsponsorer var Lyckeby Culinar, Svensk Charksupport, Svenskt kött och PCS.

Alla Svenska Mästare i Chark-SM 2018

Klass Företag Produkt
Falukorv Nordchark i Luleå Falukorv Basturökt
Köttbullar och hamburgare Nacka Köttprodukter Högrevshamburgare e-c  kappa
Julskinka Björk & Co Julskinka, kokt
Kokta helköttsprodukter Jokkmokks Korv & Rökeri Lavkokt skinka
Rökta helköttsprodukter Vindelns Rökeri Vindelnrökt Fläskkarré
Lufttorkade/kallrökta hela köttprodukter Jokkmokks Korv & Rökeri Bresaola
Klassiskt kryddade korvar Helmut Walch Charkuteri Frankfurter
Milt kryddade korvar Lindvalls Chark Viltkorv med prästost
Starkt kryddade korvar KLS Ugglarps/Charkprodukter Charkprodukter Jalapeno/cheddarkorv
Grillkorv, skinnfri Lindvalls Chark Högrevskorv
Isterband Atria Sverige Charkdelikatesser Gammaldags Isterband
Kallrökt, torkad korv Jokkmokks Korv & Rökeri Salami fänkål
Rökt påläggskorv HKScan  Läckökorv
Pastej och sylta Per i Viken Chark Leverpastej
Traditionell chark Vaggeryds Chark Pölsa
Bacon och rökt sidfläsk Signal & Andersson Charkuterifabrik Bacon
Färskkorv J. Pettersons Chark Färskkorv Västerbottensost
Mer om:Chark |Chark-SM
Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Myllymäkis nya stjärnkrog letar talanger

Restaurangen på Djurgården börjar äntligen ta form.

Oumph lanseras hos snabbmatskedjan

Uteserveringar utöver det vanliga

Svensk mästare i hembryggd öl

Nytt barteam när Corner Club nyöppnar

Beyond Meat värderas till över en miljard

Nyhetsbrev

Jinx utökar – öppnar restaurang

Arkiv

Bastard Burgers växer i Stockholmsområdet

Ytterligare två etableringar klara för den snabbväxande kedjan.

Ung Sigtunakock bäst i världen

Niclas Jansson segrade i Copper Skillet-finalen i Toronto.

Världsrekord i whiskyprovning

Guinness World Records har godkänt rekordet.

Slutet för Götgatsbackens äldsta krog

Från lagerlokal till hotell med takbar

Blique by Nobis öppnar den 26 april.

Restaurang Tak – nu även Krav-märkt

Calle P-gänget bakom ny bar

Menigo köper ut Arla – ensam ägare av Restaurangakademien

Årets kock får nya ägare

Spendrups och Arla tar över från Restaurangakademien.

Kafferabatt minskar engångsmuggar

Falafel basen i stjärnkockarnas nya snabbmatskoncept

Täby Deli invigs den 11 april – Fafelle öppnar i slutet av maj.

Fotografiskas eget öl bryggs på överblivet bröd

Hipster-Söder får egen Max-burgare

Tre specialprodukter på Max nya flaggskeppsrestaurang vid Medborgarplatsen.

Efter köttkrig – restauranggrossist i konkurs

Egen vinautomat på hotellrummet

Gateau poppar upp hos H&M i påsk

Ny inköpsansvarig på Urban Deli

Vegomässan ställs in

EU kan förbjuda "vegoburgare" – vill undvika förväxling

Burger King lanserar ”blödande” veganburgare

Här öppnar Taco Bar restaurang nr 45

Veganskt intresserar på nätet

Espresso House tar in ärtdryck

Potatisdrycksföretag tar in 11 miljoner

Hon är Stadshuskällarens nya konditor

Ungas matval styrs av värderingar

Finalisterna i sommelier-VM klara

Här ska Martin & Servera bygga nytt lager

Familjer testar middagar åt Urban Deli

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.125