23948sdkhjf

Här öppnar Sabis nytt

Saluhallskänsla ligger i fokus när dörrarna slås upp i helgen.

Sabisfamiljen, som mest är kända för den prisbelönta butiken Fältöversten i centrala Stockholm är Hemköpshandlare med totalt fem butiker.

– Fältöversten är en Hemköp men skyltas inte så eftersom den är så anrik att vi ville behålla ursprungsnamnet. Företaget grundades 1874, säger Johannes Andvaller affärsområdeschef för Sabis butiker till Fri Köpenskap.

Vid sidan av flaggskeppet har kedjan fyra andra butiker i Stockholmsområdet: Fruängen, Tullinge, Gullmarsplan och Näsbypark. Samtliga med stort färskvarufokus och den sistnämnda har precis genomgått en totalrenovering.

– Det är en helt ny butik. Vi har plöjt ned 10 miljoner kronor på en butik med 1 200 kvadratmeter säljyta och vi har vänt hela kundvarvet, säger Johannes Andvaller.

Butiken har flera nya grepp:

  • Eftersom butiken ligger nära tåget har mycket möda lagts på snabba betalningar. Vid sidan av de två manuella kassorna har butiken fått sex nya självutcheckningskassor.
  • En omfattande kundundersökning har visat att butiken var svår att hitta i. En nytt och enkelt kundvarv har skapats.
  • Stort fokus på färskvaror med ökat bredd och djup och extra krut på ekologiskt och vegetariskt.
  • En ny halvmanuell färskvaruö. Eftersom butiken är så pass liten finns inga möjligheter till manuell delikatess. Butiken har i stället byggt en ö med arbetsyta i mitten där delikatesser skärs och packas. Runt ön finns schysst kyla att placera produkterna.

Butiken nyinvigs i helgen även om lite småpiff enligt Johannes Andvaller fortfarande återstår. Med sina 25 restauranger och 12 kaféer är Sabis som bekant duktiga på färdigmat och stor vikt kommer att läggas på kvalitetslösningar för de många studenter och arbetande som huserar i området.

– Vi har inte plats för ett eget kök men vi kommer att leverera bra matlösningar från vår egen beredningscentral i Tumba.

Konkurrensen i området är stor. Joakim Skottes Ica Nära Alléns ligger närmast men även Ica Supermarket Stop och Stora Coop Enbyängen ligger i närheten.

Vi kommer att försöka finna nya kunder genom att erbjuda mer till fler helt enkelt. Det är en Hemköps-butik men vi går som vanligt vår egen väg. Jag känner inte till någon annan butik som kör mönstrat kakel i färskvaruavdelningen, till exempel.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079