23948sdkhjf

Kock och konditor laddar inför Nobelfest

| Av Lisbeth Rauden | Tipsa redaktionen

Daniel Roos är Nobelkonditor för femte gången. Han gör middagen tillsammans med Tom Sjöstedt som är Nobelkock för andra året.

På fredag flyttar Daniel Roos  in i Stadshuset med sitt team av sju konditorer, varav de flesta har varit med tre till fyra gånger. Det är medarbetare han känner väl och det är högt tryck på att få vara med.
– Det mest lärorika är att det är många gäster och att anta utmaningen att göra saker som andra hävdar inte går.

Innan dessertglassen är klar testas den många gånger. Inte bara för att klara värme, utan även för hur krispighet och andra egenskaper kan bibehållas.

– Många frågar hur det är möjligt att servera glass till så många men, med viktigaste är att glassen inte är för hård när man serverar, säger Daniel Roos till RS Restauranger & Storkök.

Årets utmaning är att skapa en dessert utan gelatin.
– Dels för att allt fler är veganer och vegetarianer men också för att gelatin kommer från djurben och de vill många undvika på grund av religiösa skäl.

Alla hjälps åt i köket; konditorerna hjälper kockarna och när det är dags för dessert är det tvärtom.

Att Tom Sjöstedt är kompanjon som kock även i år  är något som Daniel Roos gillar.

Tom Sjöstedt var dock sjuk vid tillfället för presskonferensen.
– Jag känner Tom sedan tiden i landslaget där jag var med från 2009 till 2012.Han är en rolig person, som smågnabbas och är härlig att jobba med. 

Daniel Roos fortsätter;

– Jag är jätteglad att landslaget vann igen och lagkaptenen Jimmi Eriksson, som jobbar med Tom är på plats här i Stadshuset och arbetar med banketten.

- Sedan får jag använda min favoritråvara i desserten, jag har många bär och fruktfavoriter men denna gång ingår en råvara jag gillar extra mycket.
Därtill berättar han mer om desserten.
- Färgerna, jag gillar när färgerna är mycket harmoniska, säger Daniel Roos med hemlighetsfull och nöjd uppsyn.

Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Hållbart kafé öppnar på Drottninggatan

Pinchos satsar internationellt – och byter vd

Striden om vegoburgarna intensifieras

Jamie Olivers krogimperium har kollapsat – över 1 000 jobb drabbas

Ny marknadschef för Årets kock

Nu kommer svenskodlad Pak Choi

Nyhetsbrev

Frantzén bästa restaurangen i Europa

Sju svenska krogar bland de 200 bästa europeiska restaurangerna på ODA:s lista.

Arkiv

Kopparbergs backar

Massor av sommarjobb i restaurangbranschen

Linnea & Basilika fortsätter växa

Öppnar tredje restaurangen hittills i år – fjärde är på gång.

Han går från Spotify till Gastrofy

Världens dyraste whiskyprovning

Ichiro's Malt Card-serie provas i Göteborg i november.

Mackmyra ökar omsättning – och förlust

De samarbetar för hållbar restaurangdrift

Nu finns Max även i Täby – med restaurang 142

Nu kommer ölglassen

Skaldjursäventyr i Bohuslän

Klassiska Stortorgskällaren gör comeback

Därför ställdes 7-Eleven om till pizzerior

Näringslivsmedalj med kunglig glans till Fabrique

Dystert läge för 4 av 10 matfiskar

Ny vd på Pizza Hut

Poké bowl-kedjans åttonde restaurang

B2B nästa för Karma och Martin & Servera

Världens största öltilverkare ansöker om börsnotering

Urban Deli öppnar restaurang på Centralen

Hungrig.se uppköpta av Delivery Hero

Uniqlo i restaurangsamarbete

Kopparbergs i två nya produktkategorier

Poppels söker miljoner i crowdfunding-kampanj

Vill etablera sig som Stockholms färskvarucentrum

Tre nya dryckesproducenter – varje vecka

Oumph lanseras hos snabbmatskedjan

Svensk mästare i hembryggd öl

Beyond Meat värderas till över en miljard

Slutet för Götgatsbackens äldsta krog

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.109