23948sdkhjf

Systembolaget öppnar utlämningsställe

Här ska nytt koncept för e-handeln testas.

Systembolaget i Bromma Blocks blir först med att testa ett nytt utlämningsställe som ska underlätta upphämtning av beställda varor.

– Som det är nu är nu måste man gå in i butiken, söka upp personal som är tillgänglig varpå de måste gå ut på lagret och hämta leveransen, och då måste man ändå gå och ställa sig i kö vid kassan efteråt, det slipper man nu, säger Stefan Bäckman, försäljningschef för e-handel på Systembolaget till Fri Köpenskap.

Utlämningsstället är ungefär 30 kvadratmeter stort och ligger i direkt anslutning till den ordinarie butiken och har en egen entré och en lastzon direkt utanför för att underlätta för kunderna. Kunderna kommer även kunna göra återköp och reklamationer.

Men hur passar det nya utlämningsstället ihop med Systembolagets uppdrag?

– Det fungerar bra, alla köp är ju förplanerade och eftersom utlämningsstället inte ligger i butiken så minskar det möjligheten till spontanköp, säger Stefan Bäckman

Det nya utlämningsstället invigs måndag den 10 december varpå den kommer att utvärderas kontinuerligt.

– Det kommer att bli jätteintressant att se hur kunderna reagerar på det här. Sen kommer det nog att ta lite tid innan vi ser att kunderna anpassar sitt beteende, säger Stefan Bäckman.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093