23948sdkhjf

Klassiskt bakverk tas ur sortimenten

| Av Johan Colliander | Tipsa redaktionen

Vad hände med arraksbollen?

Den fikasugne som sett sig som en efter en klassisk arraksboll den senaste tiden kan ha letat förgäves.

Läs också: Här är årets aprilskämt

Det visar sig nämligen att åtminstone två av de största producenterna, Delicato och Gille, har slutat tillverka de bruna bakverken.

När arraksbollen försvann ur Delicatos sortiment är oklart men Gille tog bort bollen ur sitt sortiment under vecka 38 i år.

– Man ändrar på sortimentet med jämna mellanrum och flera centrala kedjor bestämde sig för att ta bort arraksbollen då de inte upplevde att det fanns en tillräckligt stor efterfrågan, säger Camilla Tuvesson, marknadschef på Gille till Fri Köpenskap och fortsätter:

– Vi har fått mycket respons från folk som saknar arraksbollen och vi hade gärna fortsatt baka den om vi kunnat, säger hon.

Men den som saknar arraksbollen kan trösta sig med att de stora dagligvarukedjorna, både Ica och Axfood, fortsättningsvis även fortsättningsvis kommer att baka bollar för de fikasugna.

"Eldorados arraksbollar finns i våra butiker och kommer att finnas kvar även framöver”, skriver Axfoods presschef Claes Salomonsson i ett mejl.

Mer om: arraksboll | Delicato | Gille
Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Pappersmuggar mest miljövänliga enligt livscykelanalys

Porslinskopp måste användas minst 350 gånger för att ge mindre koldioxidavtryck.

Jobb & Karriär
Två nya driftschefer på Sabis

Utökat matutbud går hem hos Circle K

Tävling
De slåss om titeln Årets konditor 2019

McDonald's äger inte sitt avfall

Jobb & Karriär
Marcus Ekman tillbaka hos Pontus

Stjärnkrögaren även aktuell med ny gotländsk krog.

Nyhetsbrev

Paul Svenssons senaste svinnprojekt – ihop med Coop

Arkiv

Sallader och sushi till Kungsholmens nya knutpunkt

Skänker 44 ton mat direkt från lagret

Martin och Servera har hittat ett sätt att hantera mat som blir svinn redan på lagret.

Klart: Systembolagets hemleveranser permanentas i hela landet

Jamie Olivers Gatwick-restauranger räddas

Tennstopet får bakficka med nytt koncept

Ny vd hämtad från Grand Central.

Framgång för Poppels crowdfunding

Göteborgsmodell mot matsvinn blir rikstäckande

Big Mac – i sommar även med bacon

Tävling
En kvinna kvar i Årets kock-racet

Här är de åtta finalisterna.

Lanserar drinkar av matsvinn från hotellfrukosten

Ny snabbmatskedja född – satsar på latinamerikanskt

Panamigas erbjuder bilresenärer alternativ till ”slentrianmässiga hamburgaren”.

Fazer säljer restaurangverksamheten

1000 restauranger säljs till multinationell jätte.

Klassiska Four Seasons stänger för gott

Skippar svart plast i restauranger

Med pizzabotten på väg mot toppen

Zeinas kitchen tar Mellanöstern till butikshyllan

Tävling
Svensk kock ny nordisk mästare

Jobb & Karriär
Han ska styra media på Max

Absolut med återvunnet glas

Beyond Burger får produktion i Europa

Jobb & Karriär
Världsmästare tar över i stadshuset

De vill få svenskarna att äta finskt kött

Butikskonsult köper restaurangspecialist

Jobb & Karriär
Spendrups tar marknadschef från Paulig

Coca-Cola blir energidryck

Kändiskocken i rätten – nekar till att ha tafsat

Hållbart kafé öppnar på Drottninggatan

Striden om vegoburgarna intensifieras

Nu kommer svenskodlad Pak Choi

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.107