23948sdkhjf

Pizza Hut tappar långvarig vd

| Av Mona Johansson | Tipsa redaktionen

Processen inleds nu för att hitta Björn Källströms ersättare.

Efter 15 år som vd tycker Björn Källström att han gjort sitt på Pizza Hut. Han har meddelat styrelsen för ägarbolaget att han vill gå vidare till nya utmaningar, men har lovat stanna kvar till dess att en ny vd är på plats.

Läs också: Här öppnar pizzakedjan nytt

– Jag har haft 15 fantastiskt givande år på Pizza Hut, där vi gjort betydande förändringar inom gästupplevelsen, tillgänglighet av restauranger runt om i Sverige samt byggt en organisationen som gör att Pizza Hut har en stark utgångspunkt för lönsam tillväxt och goda förutsättningar att möta en omvärld i förändring, säger Björn Källström.

Björn Källström tillträdde som vd på Pizza Hut 2003. Under hans ledarskap har omsättningen tredubblats och ökat till 260 miljoner kronor. I dag finns det 24 Pizza Hut-restauranger runt om i Sverige med drygt 500 anställda.

– Björn har spelat en central roll och gjort ett stort avtryck. Han har genomfört stora förändringsarbeten och haft stort fokus på expansion som gör att Pizza Hut i dag har en stark ekonomi och plattform att växa vidare från, säger Kim Strømsborg, styrelseordförande i Nordic Restaurant Group Pizza AB, ägarbolag till Pizza Hut Sverige.

Processen att hitta Björn Källströms ersättare påbörjas nu.

Mer om: Pizza Hut
Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Sveriges första kattcafé

Kvalitetsfisk växer med förvärv nummer tre

Svensk Nobelhyllning i Bocuse d'Or

Sebastian Gibrand: Jag har inför VM förberett mitt livs måltid.

Dahlgren och Naess öppnar hotellbistro

Parisisk atmosfär när stjärnduon står för maten på nytt boutiquehotell.

Systembolaget varnar vinleverantör

Burger King planerar kraftig expansion

Nyhetsbrev

Restauranger och storkök börjar med returlådor

Arkiv

Så ska Martin & Servera bli mer hållbart

Projekt gör matsvinn lönsamt för restauranger

Vinnova har beviljat medel för att lösa transport- och logistikfrågorna.

”Lång lista på spännande innovationer”

Erik Wallin på foodtech-bolaget Gastrofy rapporterar i en gästkrönika från CES i Las Vegas.

Stark jobbprognos

Upp 12 procent för hotell- och restaurangbranschen.

Pontus Frithiof rivstartar året i hälsans tecken

Pontus in the air ska bli Arlandas bästa arbetsplats med hjälp av hälsoprofil och inspiratör.

Stillahavsostron testodlas på västkusten

Svampgruvan i Kiruna stängs

Fandado flyttar till city

Nystart för Stockholmskrogen med meny på esperanto.

Guldregn över de svenska lagen

Kocklandslaget och ytterligare två lag kommer hem med seger i Culinary World Cup.

Pizza Hut tappar långvarig vd

Cateringföretag vill expandera

Ny grillrestaurang på Avenyn

The Prime Grill del av en förnyelseprocess som pågår i hela området.

Antalet krogkonkurser ökade kraftigt 2018

Svenska Ägg: Det finns en marknad för hönskött

Sju av tio svenskar äter eller kan tänka sig äta hönskött, enligt undersökning.

Ny vd på Circle K

Bagerierna sanerar surdegsbröd

Brott mot livsmedelslagen kan ge fängelse

Styckmästarn med ny vd

Tillbaka till Nordic Choice Hotels

Burgerkedja med ny marknadschef

Klassiskt bakverk tas ur sortimenten

Köttfest på Stockholmsrestaurang

Picadeli växer på kontinenten

Ska expandera i södra Sverige

Utvecklar barkoncept

Dole säljer i Sverige och Finland

Populär chokladmjölk återkallas – flaskan kan gå sönder

Lanserar ersättning för plastsugrör

Ny Sushi Yama i Linköping

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.103