23948sdkhjf

Pizza Hut tappar långvarig vd

| Av Mona Johansson | Tipsa redaktionen

Processen inleds nu för att hitta Björn Källströms ersättare.

Efter 15 år som vd tycker Björn Källström att han gjort sitt på Pizza Hut. Han har meddelat styrelsen för ägarbolaget att han vill gå vidare till nya utmaningar, men har lovat stanna kvar till dess att en ny vd är på plats.

Läs också: Här öppnar pizzakedjan nytt

– Jag har haft 15 fantastiskt givande år på Pizza Hut, där vi gjort betydande förändringar inom gästupplevelsen, tillgänglighet av restauranger runt om i Sverige samt byggt en organisationen som gör att Pizza Hut har en stark utgångspunkt för lönsam tillväxt och goda förutsättningar att möta en omvärld i förändring, säger Björn Källström.

Björn Källström tillträdde som vd på Pizza Hut 2003. Under hans ledarskap har omsättningen tredubblats och ökat till 260 miljoner kronor. I dag finns det 24 Pizza Hut-restauranger runt om i Sverige med drygt 500 anställda.

– Björn har spelat en central roll och gjort ett stort avtryck. Han har genomfört stora förändringsarbeten och haft stort fokus på expansion som gör att Pizza Hut i dag har en stark ekonomi och plattform att växa vidare från, säger Kim Strømsborg, styrelseordförande i Nordic Restaurant Group Pizza AB, ägarbolag till Pizza Hut Sverige.

Processen att hitta Björn Källströms ersättare påbörjas nu.

Mer om: Pizza Hut
Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Pappersmuggar mest miljövänliga enligt livscykelanalys

Porslinskopp måste användas minst 350 gånger för att ge mindre koldioxidavtryck.

Jobb & Karriär
Två nya driftschefer på Sabis

Utökat matutbud går hem hos Circle K

Tävling
De slåss om titeln Årets konditor 2019

McDonald's äger inte sitt avfall

Jobb & Karriär
Marcus Ekman tillbaka hos Pontus

Stjärnkrögaren även aktuell med ny gotländsk krog.

Nyhetsbrev

Paul Svenssons senaste svinnprojekt – ihop med Coop

Arkiv

Sallader och sushi till Kungsholmens nya knutpunkt

Skänker 44 ton mat direkt från lagret

Martin och Servera har hittat ett sätt att hantera mat som blir svinn redan på lagret.

Klart: Systembolagets hemleveranser permanentas i hela landet

Jamie Olivers Gatwick-restauranger räddas

Tennstopet får bakficka med nytt koncept

Ny vd hämtad från Grand Central.

Framgång för Poppels crowdfunding

Göteborgsmodell mot matsvinn blir rikstäckande

Big Mac – i sommar även med bacon

Tävling
En kvinna kvar i Årets kock-racet

Här är de åtta finalisterna.

Lanserar drinkar av matsvinn från hotellfrukosten

Ny snabbmatskedja född – satsar på latinamerikanskt

Panamigas erbjuder bilresenärer alternativ till ”slentrianmässiga hamburgaren”.

Fazer säljer restaurangverksamheten

1000 restauranger säljs till multinationell jätte.

Klassiska Four Seasons stänger för gott

Skippar svart plast i restauranger

Med pizzabotten på väg mot toppen

Zeinas kitchen tar Mellanöstern till butikshyllan

Tävling
Svensk kock ny nordisk mästare

Jobb & Karriär
Han ska styra media på Max

Absolut med återvunnet glas

Beyond Burger får produktion i Europa

Jobb & Karriär
Världsmästare tar över i stadshuset

De vill få svenskarna att äta finskt kött

Butikskonsult köper restaurangspecialist

Jobb & Karriär
Spendrups tar marknadschef från Paulig

Coca-Cola blir energidryck

Kändiskocken i rätten – nekar till att ha tafsat

Hållbart kafé öppnar på Drottninggatan

Striden om vegoburgarna intensifieras

Nu kommer svenskodlad Pak Choi

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.143