23948sdkhjf

Vigårda till Västerås

Restaurang med stor bar och meny med mer än hamburgare.

Vigårda fortsätter att erövra nya marker. Västerås står näst på tur. En restaurang med stor bar öppnar den 16 februari mitt i stan. På menyn finns inte bara hamburgare utan även andra kötträtter och fisk.

– Vi kommer att ha 100 matplatser i restaurangen och en stor oval bar med bra häng där det får plats cirka 80 gäster, säger Melker Andersson, kock och krögare på Grupp F12 som äger Vigårda.

Den första Vigårda-restaurangen öppnade 2012 i MOOD-gallerian mitt i Stockholm. En andra restaurang etablerades 2013 i mathallen K25 på Kungsgatan i Stockholm. Därefter har Vigårda öppnat i Mall of Scandinavia i Stockholm, Kista Galleria och i Göteborg. Efter Västerås finns det planer på att starta fler restauranger i andra mellanstora städer i Sverige. 

Vigårda i Västerås kommer att ha öppet sju dagar i veckan och ha lokala liveband varje lördag samt en DJ på helgerna. Tanke är att skapa en ny mötesplats.

– Vi är kockar som har startat den här restaurangen och för oss är det viktigt att maten lagas med respekt, glädje och att det finns kunskap för råvaran. När vi skapade Vigårda utgick vi från en restaurang som vi själva ville besöka för en snabb och vällagad måltid, säger Melker Andersson.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062