23948sdkhjf

Vigårda till Västerås

| Av redaktionen | Tipsa redaktionen

Restaurang med stor bar och meny med mer än hamburgare.

Vigårda fortsätter att erövra nya marker. Västerås står näst på tur. En restaurang med stor bar öppnar den 16 februari mitt i stan. På menyn finns inte bara hamburgare utan även andra kötträtter och fisk.

Läs också: Utvecklar barkoncept

– Vi kommer att ha 100 matplatser i restaurangen och en stor oval bar med bra häng där det får plats cirka 80 gäster, säger Melker Andersson, kock och krögare på Grupp F12 som äger Vigårda.

Den första Vigårda-restaurangen öppnade 2012 i MOOD-gallerian mitt i Stockholm. En andra restaurang etablerades 2013 i mathallen K25 på Kungsgatan i Stockholm. Därefter har Vigårda öppnat i Mall of Scandinavia i Stockholm, Kista Galleria och i Göteborg. Efter Västerås finns det planer på att starta fler restauranger i andra mellanstora städer i Sverige. 

Vigårda i Västerås kommer att ha öppet sju dagar i veckan och ha lokala liveband varje lördag samt en DJ på helgerna. Tanke är att skapa en ny mötesplats.

– Vi är kockar som har startat den här restaurangen och för oss är det viktigt att maten lagas med respekt, glädje och att det finns kunskap för råvaran. När vi skapade Vigårda utgick vi från en restaurang som vi själva ville besöka för en snabb och vällagad måltid, säger Melker Andersson.

Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Glutenfria bageriet med ny vd

Enkla åtgärder minskar take away-skräp

Punk Royale tar över klassisk kvarterskrog

Här öppnar ny Sibyllarestaurang

Stjärnkrögaren säljer sina Gamla stan-krogar

Flying Elk, Corner Club och Gaston får nya ägare.

Kopparbergs ”pink gin” överträffar förväntningarna

Nyhetsbrev

Var tionde öl är alkoholfri

Arkiv

Hit kommer Linnea & Basilika

Ny krog med unikt brasilianskt koncept

Prinsen fortsätter traditionen – med i Årets kock-juryn

Restaurang med takterass i nya Sergelhuset

Anrikt konditori i konkurs

Men det mer än 150 år gamla konditoriet kan leva vidare.

Minskad försäljning för convenience

Spendrups och matbloggare bland finalisterna i Dagligvarugalan

Ny affärsområdeschef för Sabis restauranger

Internationell stjärnglans i Årets kock-juryn

Glass i stora kajaklass

Pontus nya koncept: franskt bistrocafé

Här hamnar Axfoods nästa snabbgross-butik

McDonald's nya skylt för elladdning

Han är årets världskonditor

Hoppas få fler intresserade av choklad.

Krögarna bakom Jim & Jacob öppnar ny krog

Harrys växer

Absolut har startat resan mot 100 procent nedbrytbar flaska

Han blir ny vd på Delicato

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.144