23948sdkhjf

The Fishery till Täby

| Av redaktionen | Tipsa redaktionen

Fyra nya matkoncept klara för Täby centrums nya deliområde.

Den hyllade kocken Malin Söderström, senast prisad på Stellagalan, tar The Fishery till Täby. Under våren flyttar även Kaori, Stekt och Bali Streetfood in i det nya deliområdet i Täby centrum. Samtliga koncept kommer att erbjuda både restaurang och saluhallutbud.

Läs också: Här är finalisterna i Årets Briljanta Idé

Täby centrums satsning på att förstärka matutbudet fortsätter. I november annonserades att Yoi, German Döner Kebab, Chokladfabriken och El Olivo är nya kafé- och restaurangkoncept i Täby centrum. Sedan dess har även Matmarknaden Paradiset, restaurangen Knuts nya projekt Stigen av Knut, en satsning av Gateau och taquerian La Neta tillkommit. Och nu presenteras alltså ytterligare fyra profilerade matkoncept.

Den första The Fishery-restaurangen öppnade 2016 i Teatern vid Skanstull. Två år senare följde The Fishery Brunkebergstorg som i dagarna fått ta emot en Gulddrake av Dagens Nyheter för bästa budgetkrog. Nu är det dags för nästa The Fishery-satsning från krögaren Malin Söderström. Restaurangen i Täby kommer att ha samma breda utbud av fisk och skaldjursrätter från olika vatten och regioner runt om i världen.

Grundarna till kaféerna Kaferang och Café Vurma i Stockholm lanserar ett nytt koncept i Täby centrum: Bali Streetfood. Inspirerade av hälsosamma trender från Bali och Australien kommer de att erbjuda ekologiska råvaror med allt från färska juicer och veganska smoothies till sallader och bowls.

Ett nytt japanskt koncept tar också plats i det nya deliområdet. Efter lanseringen av Sveriges första temakeria, Noorii, i Täby centrum och Mall of Scandinavia utvecklar nu samma grupp en ny restaurang, Kaori, med fokus på färska japanska rätter.

Den fjärde restaurangen kommer från grundarna av BC Burger på Södermalm som etablerar ett nytt koncept: Stekt. De ska använda sig av 100 procent svenskt kött från Skövde slakteri och även erbjuda ett brett utbud med vegetariska alternativ.

– Våra besökare förväntar sig de allra bästa butikerna och restaurangerna och vi ser verkligen fram emot att fortsätta att leverera denna höga standard med öppningen av deliområdet som kommer att stå klart under kommande månader, säger Linda Jensen, centrumchef i Täby Centrum.

Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Glutenfria bageriet med ny vd

Enkla åtgärder minskar take away-skräp

Punk Royale tar över klassisk kvarterskrog

Här öppnar ny Sibyllarestaurang

Stjärnkrögaren säljer sina Gamla stan-krogar

Flying Elk, Corner Club och Gaston får nya ägare.

Kopparbergs ”pink gin” överträffar förväntningarna

Nyhetsbrev

Var tionde öl är alkoholfri

Arkiv

Hit kommer Linnea & Basilika

Ny krog med unikt brasilianskt koncept

Prinsen fortsätter traditionen – med i Årets kock-juryn

Restaurang med takterass i nya Sergelhuset

Anrikt konditori i konkurs

Men det mer än 150 år gamla konditoriet kan leva vidare.

Minskad försäljning för convenience

Spendrups och matbloggare bland finalisterna i Dagligvarugalan

Ny affärsområdeschef för Sabis restauranger

Internationell stjärnglans i Årets kock-juryn

Glass i stora kajaklass

Pontus nya koncept: franskt bistrocafé

Här hamnar Axfoods nästa snabbgross-butik

McDonald's nya skylt för elladdning

Han är årets världskonditor

Hoppas få fler intresserade av choklad.

Krögarna bakom Jim & Jacob öppnar ny krog

Harrys växer

Absolut har startat resan mot 100 procent nedbrytbar flaska

Han blir ny vd på Delicato

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.127