23948sdkhjf

The Fishery till Täby

Fyra nya matkoncept klara för Täby centrums nya deliområde.

Den hyllade kocken Malin Söderström, senast prisad på Stellagalan, tar The Fishery till Täby. Under våren flyttar även Kaori, Stekt och Bali Streetfood in i det nya deliområdet i Täby centrum. Samtliga koncept kommer att erbjuda både restaurang och saluhallutbud.

Täby centrums satsning på att förstärka matutbudet fortsätter. I november annonserades att Yoi, German Döner Kebab, Chokladfabriken och El Olivo är nya kafé- och restaurangkoncept i Täby centrum. Sedan dess har även Matmarknaden Paradiset, restaurangen Knuts nya projekt Stigen av Knut, en satsning av Gateau och taquerian La Neta tillkommit. Och nu presenteras alltså ytterligare fyra profilerade matkoncept.

Den första The Fishery-restaurangen öppnade 2016 i Teatern vid Skanstull. Två år senare följde The Fishery Brunkebergstorg som i dagarna fått ta emot en Gulddrake av Dagens Nyheter för bästa budgetkrog. Nu är det dags för nästa The Fishery-satsning från krögaren Malin Söderström. Restaurangen i Täby kommer att ha samma breda utbud av fisk och skaldjursrätter från olika vatten och regioner runt om i världen.

Grundarna till kaféerna Kaferang och Café Vurma i Stockholm lanserar ett nytt koncept i Täby centrum: Bali Streetfood. Inspirerade av hälsosamma trender från Bali och Australien kommer de att erbjuda ekologiska råvaror med allt från färska juicer och veganska smoothies till sallader och bowls.

Ett nytt japanskt koncept tar också plats i det nya deliområdet. Efter lanseringen av Sveriges första temakeria, Noorii, i Täby centrum och Mall of Scandinavia utvecklar nu samma grupp en ny restaurang, Kaori, med fokus på färska japanska rätter.

Den fjärde restaurangen kommer från grundarna av BC Burger på Södermalm som etablerar ett nytt koncept: Stekt. De ska använda sig av 100 procent svenskt kött från Skövde slakteri och även erbjuda ett brett utbud med vegetariska alternativ.

– Våra besökare förväntar sig de allra bästa butikerna och restaurangerna och vi ser verkligen fram emot att fortsätta att leverera denna höga standard med öppningen av deliområdet som kommer att stå klart under kommande månader, säger Linda Jensen, centrumchef i Täby Centrum.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078