23948sdkhjf

The Fishery till Täby

| Av redaktionen | Tipsa redaktionen

Fyra nya matkoncept klara för Täby centrums nya deliområde.

Den hyllade kocken Malin Söderström, senast prisad på Stellagalan, tar The Fishery till Täby. Under våren flyttar även Kaori, Stekt och Bali Streetfood in i det nya deliområdet i Täby centrum. Samtliga koncept kommer att erbjuda både restaurang och saluhallutbud.

Läs också: Här är finalisterna i Årets Briljanta Idé

Täby centrums satsning på att förstärka matutbudet fortsätter. I november annonserades att Yoi, German Döner Kebab, Chokladfabriken och El Olivo är nya kafé- och restaurangkoncept i Täby centrum. Sedan dess har även Matmarknaden Paradiset, restaurangen Knuts nya projekt Stigen av Knut, en satsning av Gateau och taquerian La Neta tillkommit. Och nu presenteras alltså ytterligare fyra profilerade matkoncept.

Den första The Fishery-restaurangen öppnade 2016 i Teatern vid Skanstull. Två år senare följde The Fishery Brunkebergstorg som i dagarna fått ta emot en Gulddrake av Dagens Nyheter för bästa budgetkrog. Nu är det dags för nästa The Fishery-satsning från krögaren Malin Söderström. Restaurangen i Täby kommer att ha samma breda utbud av fisk och skaldjursrätter från olika vatten och regioner runt om i världen.

Grundarna till kaféerna Kaferang och Café Vurma i Stockholm lanserar ett nytt koncept i Täby centrum: Bali Streetfood. Inspirerade av hälsosamma trender från Bali och Australien kommer de att erbjuda ekologiska råvaror med allt från färska juicer och veganska smoothies till sallader och bowls.

Ett nytt japanskt koncept tar också plats i det nya deliområdet. Efter lanseringen av Sveriges första temakeria, Noorii, i Täby centrum och Mall of Scandinavia utvecklar nu samma grupp en ny restaurang, Kaori, med fokus på färska japanska rätter.

Den fjärde restaurangen kommer från grundarna av BC Burger på Södermalm som etablerar ett nytt koncept: Stekt. De ska använda sig av 100 procent svenskt kött från Skövde slakteri och även erbjuda ett brett utbud med vegetariska alternativ.

– Våra besökare förväntar sig de allra bästa butikerna och restaurangerna och vi ser verkligen fram emot att fortsätta att leverera denna höga standard med öppningen av deliområdet som kommer att stå klart under kommande månader, säger Linda Jensen, centrumchef i Täby Centrum.

Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Svensk mästare i hembryggd öl

Corner Club smygöppnar

Beyond Meat värderas till över en miljard

Jinx utökar – öppnar restaurang

Bastard Burgers växer i Stockholmsområdet

Ytterligare två etableringar klara för den snabbväxande kedjan.

Ung Sigtunakock bäst i världen

Niclas Jansson segrade i Copper Skillet-finalen i Toronto.

Nyhetsbrev

Världsrekord i whiskyprovning

Guinness World Records har godkänt rekordet.

Arkiv

Slutet för Götgatsbackens äldsta krog

Från lagerlokal till hotell med takbar

Blique by Nobis öppnar den 26 april.

Restaurang Tak – nu även Krav-märkt

Calle P-gänget bakom ny bar

Menigo köper ut Arla – ensam ägare av Restaurangakademien

Årets kock får nya ägare

Spendrups och Arla tar över från Restaurangakademien.

Kafferabatt minskar engångsmuggar

Falafel basen i stjärnkockarnas nya snabbmatskoncept

Täby Deli invigs den 11 april – Fafelle öppnar i slutet av maj.

Fotografiskas eget öl bryggs på överblivet bröd

Hipster-Söder får egen Max-burgare

Tre specialprodukter på Max nya flaggskeppsrestaurang vid Medborgarplatsen.

Efter köttkrig – restauranggrossist i konkurs

Egen vinautomat på hotellrummet

Gateau poppar upp hos H&M i påsk

Ny inköpsansvarig på Urban Deli

Stjärnkock vill öka kunskapen om självmord

Anton Bjuhrs mamma tog sitt liv – nu blir han ambassadör för Suicide Zero.

Grands nya bakficka hedrar legendarisk krögare

Vegomässan ställs in

EU kan förbjuda "vegoburgare" – vill undvika förväxling

Burger King lanserar ”blödande” veganburgare

Här öppnar Taco Bar restaurang nr 45

Veganskt intresserar på nätet

Espresso House tar in ärtdryck

Potatisdrycksföretag tar in 11 miljoner

Hon är Stadshuskällarens nya konditor

Ungas matval styrs av värderingar

Finalisterna i sommelier-VM klara

Här ska Martin & Servera bygga nytt lager

Familjer testar middagar åt Urban Deli

Fredrik Lindfors vidare i Sommelier-VM

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.156