23948sdkhjf

En av dem blir snart Årets bagare

| Av redaktionen | Tipsa redaktionen

Sex finalister, varav en kvinna, ska om två veckor göra upp om titeln Årets Bagare. Den 11-14 mars arrangeras det sjätte svenska mästerskapet för professionella bagare av branschorganisationen Sveriges bagare & konditorer. 

Läs också: 130 år gammalt bageri räddas

I ett öppet bageri i Nordstan i Göteborg ska finalisterna baka totalt 150 bröd vardera på endast sex timmar. Bagarna har, dagen före tävlingen, även haft 75 minuter på sig att bland annat sätta degar och koka sylt.

– Bageri är ett gediget hantverk och tävlingen Årets Bagare ger de bagare som verkligen driver branschen framåt en arena att visa upp sin yrkesskicklighet på, säger Martin Lundell, vd för Sveriges bagare och konditorer.

Här de sex finalisterna i Årets Bagare 2019:

  • Alexander Pelli är från Uddevalla och jobbar på Bageri Petrus i Stockholm.
  • Amanda Gustavsson är från Ryssby och jobbar på Magnus Johanssons Bageri och Konditori i Stockholm.
  • Marcus Billing Söderberg är från Tumba och jobbar på Tegnérs Bageri i Tullinge.
  • Montadar Kanbar är från Spånga och jobbar på Bullar och Bröd i Stockholm.
  • Paul Florian Ficard är från Vellinge och jobbar på Björns Konditori i Vellinge.
  • Rashad Salah är från Åsa och jobbar på Åsa Hembageri.

Under SM-veckan i Nordstan i Göteborg avgörs också vem som blir Årets unga bagare. Läs vilka de tio finalisterna är här

Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)

Mest läst

Startsidan just nu

Nets testar swishmodul i restaurangmiljö

Pappersmuggar mest miljövänliga enligt livscykelanalys

Porslinskopp måste användas minst 350 gånger för att ge mindre koldioxidavtryck.

Jobb & Karriär
Två nya driftschefer på Sabis

Utökat matutbud går hem hos Circle K

Tävling
De slåss om titeln Årets konditor 2019

McDonald's äger inte sitt avfall

Nyhetsbrev

Jobb & Karriär
Marcus Ekman tillbaka hos Pontus

Stjärnkrögaren även aktuell med ny gotländsk krog.

Arkiv

Paul Svenssons senaste svinnprojekt – ihop med Coop

Sallader och sushi till Kungsholmens nya knutpunkt

Skänker 44 ton mat direkt från lagret

Martin och Servera har hittat ett sätt att hantera mat som blir svinn redan på lagret.

Klart: Systembolagets hemleveranser permanentas i hela landet

Jamie Olivers Gatwick-restauranger räddas

Tennstopet får bakficka med nytt koncept

Ny vd hämtad från Grand Central.

Framgång för Poppels crowdfunding

Göteborgsmodell mot matsvinn blir rikstäckande

Big Mac – i sommar även med bacon

Tävling
En kvinna kvar i Årets kock-racet

Här är de åtta finalisterna.

Lanserar drinkar av matsvinn från hotellfrukosten

Ny snabbmatskedja född – satsar på latinamerikanskt

Panamigas erbjuder bilresenärer alternativ till ”slentrianmässiga hamburgaren”.

Fazer säljer restaurangverksamheten

1000 restauranger säljs till multinationell jätte.

Klassiska Four Seasons stänger för gott

Skippar svart plast i restauranger

Med pizzabotten på väg mot toppen

Zeinas kitchen tar Mellanöstern till butikshyllan

Jobb & Karriär
Han ska styra media på Max

Absolut med återvunnet glas

Beyond Burger får produktion i Europa

Jobb & Karriär
Världsmästare tar över i stadshuset

De vill få svenskarna att äta finskt kött

Butikskonsult köper restaurangspecialist

Jobb & Karriär
Spendrups tar marknadschef från Paulig

Coca-Cola blir energidryck

Kändiskocken i rätten – nekar till att ha tafsat

Hållbart kafé öppnar på Drottninggatan

Striden om vegoburgarna intensifieras

Nu kommer svenskodlad Pak Choi

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.111