23948sdkhjf

Kennedy Bakircioglü får egen öl

Hyllning till bryggeriets ursprungliga hemvist stadsdelen Södermalm.

S:t Eriks Bryggeri lanserar en öl ihop med Kennedy Bakircioglü. Den klassiska lagern är tänkt att förknippas med Hammarbystjärnans nu avslutade karriär på fotbollsplanen och ska förnimma känslan av dricka laget runt vid firande av högtidstillfällen.

– Det har varit väldigt viktigt för mig att hitta fram till en produkt som jag står för och det är därför roligt att jag kunnat vara så inblandad i hela projektet. Jag ser verkligen fram emot slutprodukten, säger Kennedy Bakircioglü. 

Från den 13 mars finns KX Speciallager i Systembolagets beställningssortiment och går att beställa till Systembolaget. Basen är ren pilsnermalt och tysk humle med en markerad men balanserad beska.

S:t Eriks KX Speciallager ska ses som en hyllning till stadsdelen där bryggeriet en gång hade sin hemvist, det vill säga stadsdelen Södermalm.

– Det har varit en kul process att ta fram ölet med Kennedy som visat sig otroligt engagerad och nyfiken på processen. Genom sitt ödmjuka sätt att vara och personlighet är han en stor inspiration för oss, säger David Peuriere, head brewer på S:t Eriks Bryggeri.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11