23948sdkhjf

Sveriges bästa unga bagare korad

| Av redaktionen | Tipsa redaktionen

Bakverk med kugghjul, kol och höga hattar av Sveriges bästa unga bagare.

Efter fem intensiva timmar i bageriet stod Fanny Johansson från Tranås som vinnare i SM Unga bagare 2019 och kan därmed titulera sig svensk juniormästare. Hon vann även första pris i kategorin Bästa skådebröd.

Läs också: En av dem blir snart Årets bagare

– Jag blev väldigt nöjd med alla bakverken och kände att hur det än går så är jag nöjd. Alla här är så sjukt duktiga. Nu kommer jag att fira med att sova, det har varit en lång dag och jag har varit så nervös men är så glad att jag vann, sa Fanny Johansson när det stod klart att hon vunnit.

Fanny Johanssons tolkning av temat ”steam punk”, med ett bakverk som inkluderar kugghjul, kol och höga hattar, imponerade på juryn.

Juryns motivering lyder:
”Med strålande tävlingsnerver, glatt humör och lugn visar dagens vinnare på en stor estetisk känsla, hantverksskicklighet och talang. Årets vinnare har tagit den visuella tolkningen av temat till en exceptionellt hög nivå. Med inspiration från 1800-talets industrialism och framtidsvision har idag bakverk med både kugghjul, höga hattar och kol skapats. Vinnare i SM Unga Bagare 2019 är Fanny Johansson.”

De fyra deltagare som placerade sig bäst i tävlingen tar nu plats i den svenska junior-VM-truppen, Svenska Juniorbagarlandslaget, som tidigare vunnit flera VM-guld.

Resultat SM Unga bagare 2019
Första plats: Fanny Johansson från Tranås, studerar vid Yrkeshögskolan i Kristianstad
Andra plats: Gabriel Olsson från Kristianstad, jobbar på Lidingö Bröd & Pâtisserie i Stockholm
Tredje plats: My Lindqvist från Borlänge, studerar vid Yrkeshögskolan i Kristianstad
Fjärde plats: Malin Nordberg från Älvängen, jobbar på RC Chocolat på Arlanda

Pris för bästa bakverk inom respektive kategori:
Bästa matbröd: Gabriel Olsson
Bästa kuvertbröd: My Lindqvist
Bästa bulle: Patricia Eren
Bästa kavlade deg: Michaela Salmons
Bästa skådebröd: Fanny Johansson

Mer om: bagare | tävling
Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

80 recept och 70 tips i Paul Svenssons Rädda maten-bok

Kritiserar ojämställda kocktävlingar: ”Det går för långsamt”

Kändiskocken i rätten – nekar till att ha tafsat

3 kvinnor och 21 män i Årets kock-kvalet

Snabbmatskedjan först med svenskt Amazon Go-koncept

Trendig salladsbar till Hyllie

Blir fjärde Holy Greens-restaurangen i Malmö.

Nyhetsbrev

Hållbart kafé öppnar på Drottninggatan

Arkiv

Pinchos satsar internationellt – och byter vd

Striden om vegoburgarna intensifieras

Jamie Olivers krogimperium har kollapsat – över 1 000 jobb drabbas

Ny marknadschef för Årets kock

Nu kommer svenskodlad Pak Choi

Frantzén bästa restaurangen i Europa

Sju svenska krogar bland de 200 bästa europeiska restaurangerna på ODA:s lista.

Kopparbergs backar

Massor av sommarjobb i restaurangbranschen

Linnea & Basilika fortsätter växa

Öppnar tredje restaurangen hittills i år – fjärde är på gång.

Han går från Spotify till Gastrofy

Världens dyraste whiskyprovning

Ichiro's Malt Card-serie provas i Göteborg i november.

Mackmyra ökar omsättning – och förlust

De samarbetar för hållbar restaurangdrift

Nu finns Max även i Täby – med restaurang 142

Nu kommer ölglassen

Skaldjursäventyr i Bohuslän

Klassiska Stortorgskällaren gör comeback

Dystert läge för 4 av 10 matfiskar

Ny vd på Pizza Hut

Poké bowl-kedjans åttonde restaurang

B2B nästa för Karma och Martin & Servera

Världens största öltilverkare ansöker om börsnotering

Urban Deli öppnar restaurang på Centralen

Hungrig.se uppköpta av Delivery Hero

Uniqlo i restaurangsamarbete

Kopparbergs i två nya produktkategorier

Poppels söker miljoner i crowdfunding-kampanj

Vill etablera sig som Stockholms färskvarucentrum

Tre nya dryckesproducenter – varje vecka

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.174