23948sdkhjf

Här är Årets rätt – av Årets kock

Årets kock 2018 David Lundqvist har nu också skapat Årets rätt 2019. Kåltaco är en mix av svenskt och asiatiskt och mästerkockens egen favoriträtt. 

– Det är ett otroligt hedrande och roligt uppdrag. Jag landade i tre helt fantastiska, svenska råvaror – spetskål, portabello och svarta bönor – och en hejdundrande massa asiatiska smaker. Det här är verkligen min favoriträtt och jag hoppas att den kommer att bli det för många fler, säger David Lundqvist, regerande svensk mästare i professionell matlagning.

Årets Rätt ska, enligt de ansvariga bakom Årets kock som ligger bakom lanseringen, spegla sin tid och den skapande kockens matlagningsfilosofi. Den ska kunna serveras både hemma och på restaurang, vara klimatsmart och lagad på råvaror tillgängliga i vanliga mataffärer över hela landet under större delen av året. 

– Det finns många klassiska rätter som vi alla känner till och älskar, men vem skapar morgondagens klassiker? Genom Årets rätt vill vi skapa nya, klassiska rätter baserade på ett klimatsmart och tidsenligt tänk som blir långlivade favoriter i svenska hem, säger Andreas Stenberg, vd Årets kock.

Den 14-21 mars går det att testa Årets rätt 2019 på Nosh & Chow i Stockholm och på Grand Hotel Saltsjöbaden där David Lundqvist är gastronomisk ledare. Kåltaco kan också lagas hemma, recept finns på aretskock.se/aretsratt.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094