23948sdkhjf

Stjärnkock vill öka kunskapen om självmord

| Av Mona Johansson | Tipsa redaktionen

Anton Bjuhrs mamma tog sitt liv – nu blir han ambassadör för Suicide Zero.

Stjärnkocken Anton Bjuhrs mamma tog sitt liv. Nu blir Gastrologik-krögaren ambassadör för Suicide Zero. 

Läs också: Nästa utmaning: tre stjärnor

– Jag vill använda den plattform jag har i dag inom restaurangvärlden till att förändra attityder och öka kunskapen kring psykisk ohälsa och självmord. Vi måste alla bli bättre på att fånga upp hur vår medmänniskor mår, säger Anton Bjuhr som driver den numera tvåstjärniga krogen Gastrologik ihop med kompanjon Jakob Holmström.

Anton Bjuhr kommer från Storuman i Västerbotten och växte upp med tre bröder samt mamma och pappa som drev begravningsbyrå. För tre år sedan tog hans mamma sitt liv. Självmordet kom oväntat. 

– Döden var alltid närvarande hos oss i och med mina föräldrars arbete, men ändå fanns alla stigman och tabun kring självmord där. 

Det vill Anton Bjuhr ändra på som ambassdör för Suicide Zero, en ideell organisation som sedan 2013 arbetar för att minska självmorden. Mia Skäringer, Mattias Sunneborn, Saga Becker, Zinat Pirzadeh, Magnus Skogsberg och Richard Magyar är ambassadörer sedan tidigare.

För den som mår dåligt psykiskt eller känner någon annan som gör det finns en lista med kontaktuppgifter till olika hjälpinstanser här.

Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)

Mest läst

Startsidan just nu

Nets testar swishmodul i restaurangmiljö

Pappersmuggar mest miljövänliga enligt livscykelanalys

Porslinskopp måste användas minst 350 gånger för att ge mindre koldioxidavtryck.

Jobb & Karriär
Två nya driftschefer på Sabis

Utökat matutbud går hem hos Circle K

Tävling
De slåss om titeln Årets konditor 2019

McDonald's äger inte sitt avfall

Nyhetsbrev

Jobb & Karriär
Marcus Ekman tillbaka hos Pontus

Stjärnkrögaren även aktuell med ny gotländsk krog.

Arkiv

Paul Svenssons senaste svinnprojekt – ihop med Coop

Sallader och sushi till Kungsholmens nya knutpunkt

Skänker 44 ton mat direkt från lagret

Martin och Servera har hittat ett sätt att hantera mat som blir svinn redan på lagret.

Klart: Systembolagets hemleveranser permanentas i hela landet

Jamie Olivers Gatwick-restauranger räddas

Tennstopet får bakficka med nytt koncept

Ny vd hämtad från Grand Central.

Framgång för Poppels crowdfunding

Göteborgsmodell mot matsvinn blir rikstäckande

Big Mac – i sommar även med bacon

Tävling
En kvinna kvar i Årets kock-racet

Här är de åtta finalisterna.

Lanserar drinkar av matsvinn från hotellfrukosten

Ny snabbmatskedja född – satsar på latinamerikanskt

Panamigas erbjuder bilresenärer alternativ till ”slentrianmässiga hamburgaren”.

Fazer säljer restaurangverksamheten

1000 restauranger säljs till multinationell jätte.

Klassiska Four Seasons stänger för gott

Skippar svart plast i restauranger

Med pizzabotten på väg mot toppen

Zeinas kitchen tar Mellanöstern till butikshyllan

Jobb & Karriär
Han ska styra media på Max

Absolut med återvunnet glas

Beyond Burger får produktion i Europa

Jobb & Karriär
Världsmästare tar över i stadshuset

De vill få svenskarna att äta finskt kött

Butikskonsult köper restaurangspecialist

Jobb & Karriär
Spendrups tar marknadschef från Paulig

Coca-Cola blir energidryck

Kändiskocken i rätten – nekar till att ha tafsat

Hållbart kafé öppnar på Drottninggatan

Striden om vegoburgarna intensifieras

Nu kommer svenskodlad Pak Choi

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.127