23948sdkhjf

Falafel basen i stjärnkockarnas nya snabbmatskoncept

Täby Deli invigs den 11 april – Fafelle öppnar i slutet av maj.

Täby centrums nya saluhallsliknande satsning Täby Deli får namnkunnig förstärkning. Stjärnkockarna Joel Åhlin och Claes Grännsjö öppnar i slutet av maj sitt nya vegetariska snabbmatskoncept Fafelle.

Joel Åhlin från Guide Michelin-prisade Agrikultur och Bar Agrikultur och Claes Grännsjö, medgrundare av Nook och Flying Elk, har slagit ihop sig med den prisbelönta vegetariska matbloggaren och kokboksförfattaren David Frenkiel från Green Kitchen Stories. Tillsammans har trion arbetat fram en meny.

– Vi har utgått från falafeln, som vi tycker är grym när den tillagas rätt, och sedan parat ihop den med smaker från våra favoritmatplatser runt om i världen. Det blir ett antal vegetariska och veganska rätter som är fräscha, färgstarka och mättande, säger Joel Åhlin.

Bakom satsningen står även designern och konceptutvecklaren Fredrik Moberg, serie-entreprenören Paul Källenius och Helena Hell som arbetat som restaurangchef tillsammans med Gordon Ramsey i London och Melker Anderson i Stockholm. Restaurangen som öppnar i Täby Deli blir teamets första.

Fafelle öppnar i slutet av maj, men Täby Deli invigs redan i morgon, den 11 april med exklusiva gästspel, smakprover och workshops för att introducera det nya området. Nio redan bekräftade koncept, inklusive The Fishery, japanska Keori och Bali Streetfood, finns redo att ta emot matgäster. Läs mer om övriga koncept här.

– Vi ser väldigt mycket fram emot Täby Delis öppning. Det kommer att bli en självklar mötesplats för våra besökare där de kan njuta av vänner och familj bland våra fantastiska matkoncept, säger Linda Jensen, centrumchef i Täby centrum.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.081