23948sdkhjf

Årets kock får nya ägare

| Av redaktionen | Tipsa redaktionen

Spendrups och Arla tar över från Restaurangakademien.

Aktiebolaget bakom Årets kock får nya ägare. Spendrups och Arla tar över Årets kock från Restaurangakademien.

Läs också: Årets kock 2019 bytte silver mot guld

Tävlingen Årets kock startades 1983 av mejeriföretagens branschorganisation Svensk Mjölk tillsammans med Gastronomiska Akademien och Tore Wretman. 2015 förvärvades Årets kock AB av Restaurangakademien och har sedan dess varit ett helägt dotterbolag till Restaurangakademien. Nu meddelas att varumärket byter ägare igen. Arla och Spendrups tar tillsammans över ägarskapet.

Andreas Stenberg, vd Årets kock, välkomnar strukturaffären.

 Vi är glada att välkomna Arla och Spendrups som nya ägare. Tillsammans med dem och våra partners är vi redo att skapa nya värden och satsa ytterligare för att utveckla branschen, säger Andreas Stenberg.

Fredrik Spendrup, vd Spendrups, menar att delägarskapet är ett sätt att ta större ansvar för utvecklingen av svensk gastronomi.

Läs också: Korv och potatis i centrum för Årets kock-finalisterna

 Efter snart tio år som partner till Årets kock vet vi också att vårt dryckeshantverk mår bra av att inspireras och utmanas av Sveriges främsta mathantverkare, säger Fredrik Spendrup.

Arla har varit delaktigt i Årets kock ändå sedan starten och anger liknande skäl till sitt delägarskap; att inspirera och öka kunskapen kring att laga mat från grunden på ett naturligt och hälsosamt sätt.

 Årets kock stärker matkulturen i Sverige på bred front, säger Patrik Hansson, Sverigechef Arla.

I samband med förvärvet av Årets kock AB säljer Arla sina aktier i Restaurangakademien till Menigo.

Tävlingen Årets kock kompletteras i år av Årets kockelev och Årets kockelever, en tävling öppen för kockelever på gymnasienivå. Tidigare i år lanserades också Årets rätt.

Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Folkparkens grillkiosk redo att servera

Fortsatt uppåt för cityrestaurangerna

Domino's ägare lämnar Norden – vill sälja svenska verksamheten

Vrå nyöppnar med spårbar meny

Operakällarens privata vinbar blir publik

Nobiskällaren öppnar den 5 november.

Rekordmånga tävlade i SM i Mathantverk

Nyhetsbrev

Fiskfoderprojekt ska ge hållbart odlad gourmetfisk

Arkiv

För andra gången på 28 år – alkoholfri öl vann finaste priset

Malaysisk snabbmatskedja till Europa – väljer Kista Galleria

Trion bakom Tjoget tar aperitivokulturen till NK

Först fjällen sedan Avenyn för Boqueria

28-åring korad till Årets konditor

Världens första ölflaska i papper

Ica-folk ska driva restaurang i expansivt område

Brödernas krogimperium byter namn och nyöppnar krog

Ett steg till för e-handelsgrossisten – börjar med alkohol

Rabatt på kaffe leder till färre muggar

Svenska expansionen tar fart – här är städerna dit KFC är på väg

Snabbmatskedjan ska gå från dagens åtta till hundratalet svenska restauranger.

Beijing8 nu även i Täby

Tallink tar Burger King till Baltikum

Öppningsdags för italienska satsningar x 2

Santo och Emanuel italienska nytillskott i Stockholms krogvärld.

Bageriingrediensproducent byter namn

Absolutflaska hyllar återvinning

Kändiskock öppnar krog med hälsosam profil

Hon ska förändra Smaka på Stockholm

Alvestaglass ska distribuera Häagen-Dazs i Sverige

Max fick pris av FN

Nu lanserar Karma sin kyl på bred front

Så mycket kostade årets första hummer

Ny must signerad Ranelid

”Omöjlig” burgare nu även i butiker

Hållbarhetspris till matsvinnsentreprenör

Max förstärker ledningen

Upper House får Årets kock-medaljör i köket

Tävling
Han vann titeln Årets Ekokock

Mentorpriset till Ulrika Brydling

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.148