23948sdkhjf

Årets kock får nya ägare

| Av redaktionen | Tipsa redaktionen

Spendrups och Arla tar över från Restaurangakademien.

Aktiebolaget bakom Årets kock får nya ägare. Spendrups och Arla tar över Årets kock från Restaurangakademien.

Läs också: En kvinna kvar i Årets kock-racet

Tävlingen Årets kock startades 1983 av mejeriföretagens branschorganisation Svensk Mjölk tillsammans med Gastronomiska Akademien och Tore Wretman. 2015 förvärvades Årets kock AB av Restaurangakademien och har sedan dess varit ett helägt dotterbolag till Restaurangakademien. Nu meddelas att varumärket byter ägare igen. Arla och Spendrups tar tillsammans över ägarskapet.

Andreas Stenberg, vd Årets kock, välkomnar strukturaffären.

 Vi är glada att välkomna Arla och Spendrups som nya ägare. Tillsammans med dem och våra partners är vi redo att skapa nya värden och satsa ytterligare för att utveckla branschen, säger Andreas Stenberg.

Fredrik Spendrup, vd Spendrups, menar att delägarskapet är ett sätt att ta större ansvar för utvecklingen av svensk gastronomi.

Läs också: Nya kocktävlingar ska fånga upp gymnasieelever

 Efter snart tio år som partner till Årets kock vet vi också att vårt dryckeshantverk mår bra av att inspireras och utmanas av Sveriges främsta mathantverkare, säger Fredrik Spendrup.

Arla har varit delaktigt i Årets kock ändå sedan starten och anger liknande skäl till sitt delägarskap; att inspirera och öka kunskapen kring att laga mat från grunden på ett naturligt och hälsosamt sätt.

 Årets kock stärker matkulturen i Sverige på bred front, säger Patrik Hansson, Sverigechef Arla.

I samband med förvärvet av Årets kock AB säljer Arla sina aktier i Restaurangakademien till Menigo.

Tävlingen Årets kock kompletteras i år av Årets kockelev och Årets kockelever, en tävling öppen för kockelever på gymnasienivå. Tidigare i år lanserades också Årets rätt.

Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Jobb & Karriär
Marcus Ekman tillbaka hos Pontus

Stjärnkrögaren även aktuell med ny gotländsk krog.

Paul Svenssons senaste svinnprojekt – ihop med Coop

Sallader och sushi till Kungsholmens nya knutpunkt

Skänker 44 ton mat direkt från lagret

Martin och Servera har hittat ett sätt att hantera mat som blir svinn redan på lagret.

Klart: Systembolagets hemleveranser permanentas i hela landet

Jamie Olivers Gatwick-restauranger räddas

Nyhetsbrev

Tennstopet får bakficka med nytt koncept

Ny vd hämtad från Grand Central.

Arkiv

Framgång för Poppels crowdfunding

Göteborgsmodell mot matsvinn blir rikstäckande

Big Mac – i sommar även med bacon

Tävling
En kvinna kvar i Årets kock-racet

Här är de åtta finalisterna.

Lanserar drinkar av matsvinn från hotellfrukosten

Ny snabbmatskedja född – satsar på latinamerikanskt

Panamigas erbjuder bilresenärer alternativ till ”slentrianmässiga hamburgaren”.

Fazer säljer restaurangverksamheten

1000 restauranger säljs till multinationell jätte.

Klassiska Four Seasons stänger för gott

Skippar svart plast i restauranger

Med pizzabotten på väg mot toppen

Zeinas kitchen tar Mellanöstern till butikshyllan

Tävling
Svensk kock ny nordisk mästare

Jobb & Karriär
Han ska styra media på Max

Cannabisglass nästa för Ben & Jerry's

Hållbart när Smaka på Stockholm drar igång

Sju nya McDonald's start på kraftig expansion

Absolut med återvunnet glas

Beyond Burger får produktion i Europa

Jobb & Karriär
Världsmästare tar över i stadshuset

De vill få svenskarna att äta finskt kött

Butikskonsult köper restaurangspecialist

Jobb & Karriär
Spendrups tar marknadschef från Paulig

Coca-Cola blir energidryck

Kändiskocken i rätten – nekar till att ha tafsat

Hållbart kafé öppnar på Drottninggatan

Striden om vegoburgarna intensifieras

Nu kommer svenskodlad Pak Choi

Kopparbergs backar

Massor av sommarjobb i restaurangbranschen

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.119