23948sdkhjf

Restaurang Tak – nu även Krav-märkt

| Av redaktionen | Tipsa redaktionen

Restaurang Tak i centrala Stockholm forsätter på den inslagna hållbara vägen. I början av året lanserade kocken Frida Ronge en exklusiv meny med fisk och skaldjur från enbart hållbart, MSC-certifierat fiske. Nu är Tak också den första restaurangen inom Nordic Choice-koncernen att bli Krav-märkt. Certifieringen är på nivå 1.

Läs också: Enbart hållbart fångad fisk på Taks tallrikar

– Det är viktigt att tänka på att jobba hållbart inom alla aspekter. Så för oss betyder det här jättemycket. Det är något vi har strävat efter sedan vi öppnade för två år sedan, säger Viktor Eriksson, head of operations på Tak, som ligger högst upp i Nordic Choice Hotel vid Brunkebergstorg mitt i Stockholm. 

För att bli Krav-märkt behöver man som restaurang ha 25 procent eller 15 godkända livsmedel.

– I Stockholm är det främst skolkök som blivit Krav-märkta. Det är tuffa marginaler i restaurangbranschen och många ekologiska varor är ju dyrare. Då blir det också en ekonomisk investering att jobba hållbart, säger Viktor Eriksson. 

Kravs regler för restauranger ryms även krav på utbildning och socialt ansvar. 
– Alla Taks medarbetare har kunskap om Krav, ekologi och hållbarhet genom utbildning som hotellkedjan Nordic Choice erbjuder, berättar Frida Ronge.

Taks gastronomiska ledare försöker i möjligaste mån att arbeta efter säsong och använda de råvaror som finns olika tider på året.

– Till hösten planerar vi att servera fyra nya rätter fokuserade på alger, eftersom alger är mer hållbara för vår planet och dessutom jättegott, säger Frida Ronge.

Mer om: Krav | Tak
Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Folkparkens grillkiosk redo att servera

Fortsatt uppåt för cityrestaurangerna

Domino's ägare lämnar Norden – vill sälja svenska verksamheten

Vrå nyöppnar med spårbar meny

Operakällarens privata vinbar blir publik

Nobiskällaren öppnar den 5 november.

Rekordmånga tävlade i SM i Mathantverk

Nyhetsbrev

Fiskfoderprojekt ska ge hållbart odlad gourmetfisk

Arkiv

För andra gången på 28 år – alkoholfri öl vann finaste priset

Malaysisk snabbmatskedja till Europa – väljer Kista Galleria

Trion bakom Tjoget tar aperitivokulturen till NK

Först fjällen sedan Avenyn för Boqueria

28-åring korad till Årets konditor

Världens första ölflaska i papper

Ica-folk ska driva restaurang i expansivt område

Brödernas krogimperium byter namn och nyöppnar krog

Ett steg till för e-handelsgrossisten – börjar med alkohol

Rabatt på kaffe leder till färre muggar

Svenska expansionen tar fart – här är städerna dit KFC är på väg

Snabbmatskedjan ska gå från dagens åtta till hundratalet svenska restauranger.

Beijing8 nu även i Täby

Tallink tar Burger King till Baltikum

Öppningsdags för italienska satsningar x 2

Santo och Emanuel italienska nytillskott i Stockholms krogvärld.

Bageriingrediensproducent byter namn

Absolutflaska hyllar återvinning

Kändiskock öppnar krog med hälsosam profil

Hon ska förändra Smaka på Stockholm

Alvestaglass ska distribuera Häagen-Dazs i Sverige

Max fick pris av FN

Nu lanserar Karma sin kyl på bred front

Så mycket kostade årets första hummer

Ny must signerad Ranelid

”Omöjlig” burgare nu även i butiker

Hållbarhetspris till matsvinnsentreprenör

Max förstärker ledningen

Upper House får Årets kock-medaljör i köket

Tävling
Han vann titeln Årets Ekokock

Mentorpriset till Ulrika Brydling

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.123