23948sdkhjf

Calle P-gänget bakom ny bar

| Av redaktionen | Tipsa redaktionen

Coquetel Social har öppnat i Arnoldshuset vid Stureplan

I dagarna har den nya baren Coquetel Social öppnat i anrika Arnoldshuset på Biblioteksgatan inte långt från Stureplan. Bakom baröppningen finns samma gäng som i september förra året återupplivade restaurang Calle P i Berzelii Park, det vill säga Anton Surtell, Simon Ramn Alénius och Axel Ohlson.

Läs också: Han tar plats i Stureplansgruppen

Ledorden för den nya baren är tillåtande och dekadent. Fokus ligger på klassiska cocktails.

– När vi jobbat fram konceptet för Coquetel Social har tanken varit att skapa känslan av en exklusiv fest som man råkat hamna på. Festen eller bjudningen är hemma hos Yves Saint Laurent i hans semesterlägenhet i Rio. Salvador Dalí är där, Frida Kahlo är där, resten känner man inte igen men det andas kulturell överklass och konsumeras europeisk kulturell imperialism, förklarar Simon Ramn Alénius.

I den historiska byggnaden som brukar kallas Arnoldshuset finns sedan i februari även nya krogen Arnold's med influenser från Hollywoods glansdagar och ett tidlöst kontinentalt restaurangkök. Både Arnold's och Coquetel Social ingår i Stureplansgruppen. 

Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)

Mest läst

Startsidan just nu

Nets testar swishmodul i restaurangmiljö

Pappersmuggar mest miljövänliga enligt livscykelanalys

Porslinskopp måste användas minst 350 gånger för att ge mindre koldioxidavtryck.

Jobb & Karriär
Två nya driftschefer på Sabis

Utökat matutbud går hem hos Circle K

Tävling
De slåss om titeln Årets konditor 2019

McDonald's äger inte sitt avfall

Nyhetsbrev

Jobb & Karriär
Marcus Ekman tillbaka hos Pontus

Stjärnkrögaren även aktuell med ny gotländsk krog.

Arkiv

Paul Svenssons senaste svinnprojekt – ihop med Coop

Sallader och sushi till Kungsholmens nya knutpunkt

Skänker 44 ton mat direkt från lagret

Martin och Servera har hittat ett sätt att hantera mat som blir svinn redan på lagret.

Klart: Systembolagets hemleveranser permanentas i hela landet

Jamie Olivers Gatwick-restauranger räddas

Tennstopet får bakficka med nytt koncept

Ny vd hämtad från Grand Central.

Framgång för Poppels crowdfunding

Göteborgsmodell mot matsvinn blir rikstäckande

Big Mac – i sommar även med bacon

Tävling
En kvinna kvar i Årets kock-racet

Här är de åtta finalisterna.

Lanserar drinkar av matsvinn från hotellfrukosten

Ny snabbmatskedja född – satsar på latinamerikanskt

Panamigas erbjuder bilresenärer alternativ till ”slentrianmässiga hamburgaren”.

Fazer säljer restaurangverksamheten

1000 restauranger säljs till multinationell jätte.

Klassiska Four Seasons stänger för gott

Skippar svart plast i restauranger

Med pizzabotten på väg mot toppen

Zeinas kitchen tar Mellanöstern till butikshyllan

Jobb & Karriär
Han ska styra media på Max

Absolut med återvunnet glas

Beyond Burger får produktion i Europa

Jobb & Karriär
Världsmästare tar över i stadshuset

De vill få svenskarna att äta finskt kött

Butikskonsult köper restaurangspecialist

Jobb & Karriär
Spendrups tar marknadschef från Paulig

Coca-Cola blir energidryck

Kändiskocken i rätten – nekar till att ha tafsat

Hållbart kafé öppnar på Drottninggatan

Striden om vegoburgarna intensifieras

Nu kommer svenskodlad Pak Choi

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.097