23948sdkhjf

Från lagerlokal till hotell med takbar

| Av redaktionen | Tipsa redaktionen

Blique by Nobis öppnar den 26 april.

Där Vasastaden möter nya Hagastaden, i ett område även känt som Stockholms galleridistrikt, slår ett nytt hotell snart upp dörrarna. Den 26 april öppnar Blique by Nobis som bland annat kommer att innehålla en restaurang, en bar och längst upp även en takbar med utsikt över Stockholm.

Philipshuset på Gävlegatan 18 ritades av arkitekten Sigurd Lewerentz på 1930-talet.  Det som från början var en lagerlokal har nu byggts om till ett modernt samtidshotell. För den nya designen står arkitektbyrån Wingårdhs. 

Blique by Nobis vill uppfattas mer som en mötesplats än ett hotell. På bottenvåningen finns Boketto restaurant med en meny inspirerad av de asiatiska och europeiska köken. Origo bar finns i anslutning till hotellobbyn och beskrivs som en kreativ hub och ett urbant vardagsrum där man kan arbeta på dagen och festa på natten samt uppleva allt från liveframträdanden till konstutställningar.

Längst upp, på elfte våningen, finns Arc Rooftop där man kan äta skandinaviska skaldjur och koreansk mat. När det blir varmt nog öppnas uteterassen. 

Blique by Nobis ingår i Nobis Hospitality Group som äger en rad hotell (Hotel Skeppsholmen, Miss Clara, Stallmästaregården med flera) och restauranger (Operabaren, Giro, J med flera).

Mer om: Blique by Nobis
Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Svensk mästare i hembryggd öl

Corner Club smygöppnar

Beyond Meat värderas till över en miljard

Jinx utökar – öppnar restaurang

Bastard Burgers växer i Stockholmsområdet

Ytterligare två etableringar klara för den snabbväxande kedjan.

Ung Sigtunakock bäst i världen

Niclas Jansson segrade i Copper Skillet-finalen i Toronto.

Nyhetsbrev

Världsrekord i whiskyprovning

Guinness World Records har godkänt rekordet.

Arkiv

Slutet för Götgatsbackens äldsta krog

Från lagerlokal till hotell med takbar

Blique by Nobis öppnar den 26 april.

Restaurang Tak – nu även Krav-märkt

Calle P-gänget bakom ny bar

Menigo köper ut Arla – ensam ägare av Restaurangakademien

Årets kock får nya ägare

Spendrups och Arla tar över från Restaurangakademien.

Kafferabatt minskar engångsmuggar

Falafel basen i stjärnkockarnas nya snabbmatskoncept

Täby Deli invigs den 11 april – Fafelle öppnar i slutet av maj.

Fotografiskas eget öl bryggs på överblivet bröd

Hipster-Söder får egen Max-burgare

Tre specialprodukter på Max nya flaggskeppsrestaurang vid Medborgarplatsen.

Efter köttkrig – restauranggrossist i konkurs

Egen vinautomat på hotellrummet

Gateau poppar upp hos H&M i påsk

Ny inköpsansvarig på Urban Deli

Stjärnkock vill öka kunskapen om självmord

Anton Bjuhrs mamma tog sitt liv – nu blir han ambassadör för Suicide Zero.

Grands nya bakficka hedrar legendarisk krögare

Vegomässan ställs in

EU kan förbjuda "vegoburgare" – vill undvika förväxling

Burger King lanserar ”blödande” veganburgare

Här öppnar Taco Bar restaurang nr 45

Veganskt intresserar på nätet

Espresso House tar in ärtdryck

Potatisdrycksföretag tar in 11 miljoner

Hon är Stadshuskällarens nya konditor

Ungas matval styrs av värderingar

Finalisterna i sommelier-VM klara

Här ska Martin & Servera bygga nytt lager

Familjer testar middagar åt Urban Deli

Fredrik Lindfors vidare i Sommelier-VM

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.115