23948sdkhjf

Från lagerlokal till hotell med takbar

Blique by Nobis öppnar den 26 april.

Där Vasastaden möter nya Hagastaden, i ett område även känt som Stockholms galleridistrikt, slår ett nytt hotell snart upp dörrarna. Den 26 april öppnar Blique by Nobis som bland annat kommer att innehålla en restaurang, en bar och längst upp även en takbar med utsikt över Stockholm.

Philipshuset på Gävlegatan 18 ritades av arkitekten Sigurd Lewerentz på 1930-talet.  Det som från början var en lagerlokal har nu byggts om till ett modernt samtidshotell. För den nya designen står arkitektbyrån Wingårdhs. 

Blique by Nobis vill uppfattas mer som en mötesplats än ett hotell. På bottenvåningen finns Boketto restaurant med en meny inspirerad av de asiatiska och europeiska köken. Origo bar finns i anslutning till hotellobbyn och beskrivs som en kreativ hub och ett urbant vardagsrum där man kan arbeta på dagen och festa på natten samt uppleva allt från liveframträdanden till konstutställningar.

Längst upp, på elfte våningen, finns Arc Rooftop där man kan äta skandinaviska skaldjur och koreansk mat. När det blir varmt nog öppnas uteterassen. 

Blique by Nobis ingår i Nobis Hospitality Group som äger en rad hotell (Hotel Skeppsholmen, Miss Clara, Stallmästaregården med flera) och restauranger (Operabaren, Giro, J med flera).

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.141