23948sdkhjf

Ung Sigtunakock bäst i världen

| Av redaktionen | Tipsa redaktionen

Niclas Jansson segrade i Copper Skillet-finalen i Toronto.

Sverige och Europa representerades i årets mästerskap för konferenskockar av Niclas Jansson och Emil Jonsson, båda verksamma i Sigtuna. Allra bäst gick det för Jansson som vann juniorklassen för kockar upp till 26 år när Copper Skillet avgjordes i Toronto, Kanada.

Läs också: Sigtunakockar i världsfinal i Toronto

– Att få stå som vinnare i världsfinalen är oerhört stort och overkligt för mig. Det har alltid varit målet, såklart, men det är en lång väg att gå och jag lyckades ta mig hela vägen fram. Jag har laddat för detta sedan jag begav mig till Lidingö för den svenska finalen och det är overkligt att nu kunna titulera mig som Global Chef of the Year 2019 IACC Copper Skillet, säger Niclas Jansson i ett pressmeddelande.

Vinnarrätten bestod av ryggbiff med tempeh i brynt smör, stuvad blomkål med äpple och lönnsirap, rostad blomkål och pumpafrön, inkokt vit sparris och äpple. Till detta serverades en sky med äpple, lök, lönnsirap, brynt smör och rödvin.

Niclas Jansson jobbar till vardags som köksmästare på Restaurang Skog på Sigtunahöjden och har arbetat som kock sedan 2011. Efter att först ha vunnit den svenska uttagningen och sedan i höstas den europeiska finalen i Lissabon lyckades Jansson alltså ta hem även världsfinalen i Toronto.

Emil Jonsson från Steningevik konferens tävlade i seniorklassen (kockar över 26 år), men räckte inte hela vägen i den hårda konkurrensen.

Mer om: Copper Skillet
Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Folkparkens grillkiosk redo att servera

Fortsatt uppåt för cityrestaurangerna

Domino's ägare lämnar Norden – vill sälja svenska verksamheten

Vrå nyöppnar med spårbar meny

Operakällarens privata vinbar blir publik

Nobiskällaren öppnar den 5 november.

Rekordmånga tävlade i SM i Mathantverk

Nyhetsbrev

Fiskfoderprojekt ska ge hållbart odlad gourmetfisk

Arkiv

För andra gången på 28 år – alkoholfri öl vann finaste priset

Malaysisk snabbmatskedja till Europa – väljer Kista Galleria

Trion bakom Tjoget tar aperitivokulturen till NK

Först fjällen sedan Avenyn för Boqueria

28-åring korad till Årets konditor

Världens första ölflaska i papper

Ica-folk ska driva restaurang i expansivt område

Brödernas krogimperium byter namn och nyöppnar krog

Ett steg till för e-handelsgrossisten – börjar med alkohol

Rabatt på kaffe leder till färre muggar

Svenska expansionen tar fart – här är städerna dit KFC är på väg

Snabbmatskedjan ska gå från dagens åtta till hundratalet svenska restauranger.

Beijing8 nu även i Täby

Tallink tar Burger King till Baltikum

Öppningsdags för italienska satsningar x 2

Santo och Emanuel italienska nytillskott i Stockholms krogvärld.

Bageriingrediensproducent byter namn

Absolutflaska hyllar återvinning

Kändiskock öppnar krog med hälsosam profil

Hon ska förändra Smaka på Stockholm

Alvestaglass ska distribuera Häagen-Dazs i Sverige

Max fick pris av FN

Nu lanserar Karma sin kyl på bred front

Så mycket kostade årets första hummer

Ny must signerad Ranelid

”Omöjlig” burgare nu även i butiker

Hållbarhetspris till matsvinnsentreprenör

Max förstärker ledningen

Upper House får Årets kock-medaljör i köket

Tävling
Han vann titeln Årets Ekokock

Mentorpriset till Ulrika Brydling

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.123