23948sdkhjf

Ung Sigtunakock bäst i världen

Niclas Jansson segrade i Copper Skillet-finalen i Toronto.

Sverige och Europa representerades i årets mästerskap för konferenskockar av Niclas Jansson och Emil Jonsson, båda verksamma i Sigtuna. Allra bäst gick det för Jansson som vann juniorklassen för kockar upp till 26 år när Copper Skillet avgjordes i Toronto, Kanada.

– Att få stå som vinnare i världsfinalen är oerhört stort och overkligt för mig. Det har alltid varit målet, såklart, men det är en lång väg att gå och jag lyckades ta mig hela vägen fram. Jag har laddat för detta sedan jag begav mig till Lidingö för den svenska finalen och det är overkligt att nu kunna titulera mig som Global Chef of the Year 2019 IACC Copper Skillet, säger Niclas Jansson i ett pressmeddelande.

Vinnarrätten bestod av ryggbiff med tempeh i brynt smör, stuvad blomkål med äpple och lönnsirap, rostad blomkål och pumpafrön, inkokt vit sparris och äpple. Till detta serverades en sky med äpple, lök, lönnsirap, brynt smör och rödvin.

Niclas Jansson jobbar till vardags som köksmästare på Restaurang Skog på Sigtunahöjden och har arbetat som kock sedan 2011. Efter att först ha vunnit den svenska uttagningen och sedan i höstas den europeiska finalen i Lissabon lyckades Jansson alltså ta hem även världsfinalen i Toronto.

Emil Jonsson från Steningevik konferens tävlade i seniorklassen (kockar över 26 år), men räckte inte hela vägen i den hårda konkurrensen.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078