23948sdkhjf

Pinchos satsar internationellt – och byter vd

Pinchos appbaserade koncept går nu på export. Berlin står först på tur i den internationella expansionen. Samtidigt byter restaurangkedjan vd.

Pinchos grundades 2012 och har vuxit snabbt. Efter att den svenska kedjan etablerat sig i grannländerna Norge, Danmark och Finland står Tyskland på tur i den internationella expansionen. Den första tyska restaurangen har öppnat i Berlin, runt hörnet från Kurfürstendamm. Pinchos i Berlin är kedjans 66:e restaurang.

I samband med den internationella expansionen genomför bolaget tre förändringar i ledningen. Jan Wallsin blir ny vd. Han har tidigare varit vd för Nelly och jobbat med H&M:s digitala expansion i 15 år. Jan Wallsin efterträder grundaren Magnus Larsson som övergår till rollen som expansionsansvarig.

– Det känns extra intressant att komma in i restaurangbranschen i denna tid av digitalisering, hållbarhet och skiftande konsumentbeteenden. Tillsammans med Pinchos alla inspirerande medarbetare ser jag ser fram emot att fortsätta erövra nya marknader och locka fler gäster, säger Jan Wallsin.

Pinchos rekryterar i samma veva även en ny CFO i Patrik Back som hämtats från Hööks.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093